Medicii s-au minunat: „Tumora parcă a ieşit singură”

instrumente

O echipă de medici de la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. N. Oblu” Iaşi a reuşit să extirpe o formaţiune tumorală cerebrală de trei centimetri de la o fetiţă în vârstă de 3 luni.
Neurochirurgii de la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. N. Oblu” din Iaşi au decis să intervină chirurgical pentru a salva viaţa bebeluşului.

„Un copil de trei luni s-a adresat clinicii noastre pentru un sindrom de hipertensiune intracraniană, datorată existenţei unei tumori care bloca scurgerea fiziologică a lichidului cefalorahidian, care curgea în canalul spinal. A fost o provocare pentru echipa medicală, volumul de sânge al copilului fiind destul de mic, reprezintă 20% din greutatea acestuia, ceea ce înseamnă că avea în jur de 700 de mililitri de sânge. Împreună cu echipa medicală, am reuşit să scoatem în integralitate această tumoră (neuroblastom – n.r). Pot să vă spun că acest copil ne-a ajutat enorm prin dorinţa lui de a trăi. Este ca şi cum s-ar fi operat singur. După ce am deschis calea anatomică către leziune, această tumoră parcă a ieşit singură. Copiii sunt o minune, sunt o minune în viaţa părinţilor. Acest copil este un luptător şi mă bucur că am participat la salvarea vieţii sale”, a arătat managerul spitalului, conf. univ. dr. Lucian Eva, coordonatorul echipei medicale care a efectuat intervenţia.

Mama bebeluşului, Nicoleta Hurdui, a povestit ce simptome a avut copilul şi cum a ajuns la spitalul din Iaşi.

„Era sănătoasă, nu am avut nicio problemă cu ea până acum. Dintr-odată a avut două vărsături şi am zis să mergem cu ea la Galaţi, că nu ştiam despre ce este vorba. Toate analizele de sânge erau bune, dar ea totuşi vomita şi nu ştiam ce să facem. Doctorii de la Galaţi ne-au spus să venim la Iaşi. Aici, i s-a făcut CT şi RMN, iar medicii ne-au spus că are tumoră şi lichid la cap. Prima operaţie a fost pentru lichid. A doua oară, pentru tumoră. Acum sperăm să fie bine. Vedem semne că zâmbeşte, gângureşte singură, dă din mânuţe, din picioare. Însă este foarte greu. Mai am un băieţel acasă şi o fetiţă. Băieţelul este cu handicap, iar ceea ce este acum cu ea este foarte greu”, a arătat mama bebeluşului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Author

4 Comentarii

  1. Cum „s-a adresat ” copilul de 3 luni , in scris sau s-a prezentat personal ?

  2. Ce bebeluș precoce. N-am mai auzit că un copil de 3 luni sa se adreseze medicilor că are nu știu ce sindrom. Mai exact m-ar interesa ce cuvinte a folosit . : uaa, uaa am un sindrom de alea-alea”. Te ia cu durere de cap când citești toate inepțiile.

  3. @Michali
    -esti pe locu 3;
    -ai observat ca „Tumora parcă a ieşit singură”,
    că despre cancer si buba neagră e vb. in articol?

    -tumora parcă a ieşit singură ca o măslină din salata de boeuf!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.