Mega-escrocherie imobiliară – sentinţe judecătoreşti au fost falsificate

Percheziţii miercuri în Bucureşti şi în Ilfov, într-un dosar vizând tranzacţii succesive de vânzare-cumpărare pentru imobile şi terenuri aflate în patrimoniul unei instituţii publice, prin utilizarea unor sentinţe judecătoreşti falsificate. 

”Astăzi, 12 iulie, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu cei ai Direcţiei de Investigaţii Criminale din Poliţia Română, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, efectuează 35 de percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi fals în declaraţii”, anunţă IGPR,
Din cercetările efectuate până în prezent a reieşit faptul că, începând cu anul 2018, în municipiul Bucureşti, mai multe persoane ar fi făcut tranzacţii succesive de vânzare-cumpărare pentru imobile – terenuri aflate în patrimoniul unei instituţii publice (respectiv al unui consiliu), prin utilizarea unor sentinţe judecătoreşti definitive şi irevocabile falsificate, care ar fi atestat, în mod nereal, faptul că „proprietarii” iniţiali ar fi dobândit imobilele în cauză în baza uzucapiunii de 30 de ani.
Imobilele astfel intabulate ar fi fost vândute către persoane interpuse şi, ulterior, în unele cazuri, revândute către persoanele care se ocupau de falsificarea actelor, iar, în alte cazuri, către cumpărători de buna credinţă, care ar fi achitat sume consistente de bani, chiar dacă terenurile tranzacţionate se cuvin de drept Statului Român.
Prin activitatea infracţională desfăşurată, persoanele cercetate ar fi obţinut venituri de aproximativ 6.000.000 de euro.
Potrivit unor surse judiciare, prin aceste operaţiuni, Primăria Municipiului Bucureşti a fost prejudiciată cu circa 6.000.000 de euro.
La sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române vor fi duse 24 de persoane, 18 persoane bănuite, în vederea realizării activităţilor specifice de urmărire penală si pentru dispunerea de măsuri corespunzătoare.
În cadrul activităţilor desfăşurate, se urmăreşte şi descoperirea de bunuri, în vederea luării măsurilor asigurătorii de recuperare a prejudiciului.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Author

13 Comentarii

  1. Pandele si Firea, nu sunt ei la baza nici aici? Cautati mai bine si veti afla, dom’Cornel!!

  2. Zi bre, care-i competențe le romanului ? Evident hoția și falsificarea.
    . Nu doar diplomele de studii. Ci acte administrative, hotărâre judecătorească..Ce mai..doar e Romania.. pușcăria e pentru secuii teroristi, cu pizza ?..

    • Ba tu sa taci! Cite documente au falsificat ungurii tai( sau nu mai erau valide, vorbesc de cadastre facute in timpul ocupatiei hortyiste din Ardealul de nord, sau optantii), pentru a intra in posesia de imobile in valoare de miliarde?

  3. Firea G ca primar general, seful Politiei Capitalei directorul general de cadastru nu stiau chiar nimic sau a primit plata cuvenita si clanurile si au vazut de afacere.

  4. Falstificarea actelor ulterior înregistrate ca legale de notari corupți cu concursul tacit și corupt al justiției locale a devenit o activitate banală, lucrativă atât pentru interlopi cât și pentru speciali.Politica este nereformabilă iar administrația și justiția în forma actuală, toxice.Si nu vorbim numai de România.Civilizația merge în jos si nu sunt departe vremurile în care singura asigurare a omului va fi kalașnicovul și lada de muniție. Actualitatea e la ani lumină de viziunile optimiste ale anilor ’70.Final plăcut.

  5. Deci de 5 ani statul prin trepadusii lui platiti regeste , nu a vazut nimic , escrocii tranzactionau bunurile proprietate a intrgului popor si nimeni nimic ? Care o fi cuantumul spagilor ?

  6. În toată ţara există grupări mafiote formate din notari, judecători, avocaţi, grefieri şi clanuri interlope, care exact cu asta se ocupă. Mafia Retrocedărilor şi Mafia Samsarilor Imobiliari este formată din paraziţii care ne ameninţă cu greve şi demisii, dacă nu li se menţin privilegiile şi pensiile speciale nesimţite. Toţi băieţii şi fetele astea sunt multimilionari şi latifundiari, deşi toată viaţa lor au lucrat numai la stat. În America erau la puşcărie de la primele mii de dolari nejustificate. În Rrumânistan statul este eşuat şi mafiot.

  7. Notarii au verificat sentintele? Sau erau pe felie cu infractorii? Sa raspunda, in special ei!!

  8. Dacă unul d-asta a fost pus președinte și românii ii tolerează luxul-astia vor forma guvernul în 2024? așa pare că funcționează tărâmurile stăpânite de sorosisti.

  9. &” Luju” a publicat o listă de magistrați pensionari care au solicitat să se reîntoarcă în magistratură , după pensionare, probabil intenționând să-și crească veniturile de pensionari și cu salarii de magistrați așa cum politicienii și CCR au favorizat, unii dintre ei ajungând la proba scrisă și interviu, probabil cu acceptul CSM, ? Dacă printre asfel de candidați, pensionari de la magistratură, pentru posturi de magistrați activi, sunt și spețe de sustragere, prin pensionare, de la verificare unor eventuale doctorate , ?

  10. De ce nu mentionati numele lui Mitica Dragomir care a facut plangere si a clanurilor gitane care au ‘vandut’terenuri care nu le apartineau
    Un postac neinformnat o ia pe aratura..:))

  11. Hmmm … mi se pare cunoscuta metoda … n-a fost utilizata si la Sibiu, la „proprietatile prezidentiale” ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.