Mintea de pe urmă

După problemele create, PSD va propune, printr-un amendament la OUG 119/2022, ca plafonarea preţurilor la energie să se raporteze la consumul curent şi nu la cel din anul 2021.

„PSD va depune un amendament în Parlament pentru modificarea OUG 119/2022, astfel încât persoanele care îşi reduc consumul curent de energie electrică să poată beneficia de preţuri plafonate. Amendamentul PSD prevede ca pragurile maxime de consum pentru care se acordă compensări, respectiv de 100 şi 300 kWh/lună, să se raporteze la consumul curent şi nu la media lunară din anul 2021, cum este forma actuală a OUG 119/2022”, se arată într-un comunicat de presă al PSD, remis miercuri.

Potrivit social-democraţilor, prin această prevedere, cetăţenii vor fi stimulaţi să facă economie la energie electrică, „ceea ce va sprijini efortul României de a-şi reduce consumul naţional cu 10%, conform obiectivelor stabilite de Comisia Europeană”.

„Totodată, România nu va fi nevoită să adopte alte reglementări care să impună obligaţii şi sancţiuni asupra consumatorilor casnici pentru reducerea consumului, aşa cum se întâmplă în alte state din Uniunii”, explică PSD.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

7 Comentarii

  1. cu draq NU NEGOCIEZI! SA FACETI VOI ECONOMIE HOTI, CRIMINALI SI TRADATORI CE SUNTETI! ROMANIA TREZESTE-TE SI SCUTURA-TE DE LEPRE SI CRIMINALI!

  2. In lumina transparentei promovata vocal de membrii Comisie Europene, cerem ca acestia sa-si publice facturile la curent, ca sa ne convinga si pe noi ca ei si-au redus comnsumul, asa cum ne pretind noua.

  3. Dacă se raportează la consumul din 2021 ce fac cei care și-au cumpărat casa în 2022 iar înainte de asta locuiau într-un spațiu închiriat sau în locuința părinților? Plătesc maximul pe kilowatt pentru că în nume personal n-au consumat nici măcar o pătrime de watt??

  4. Ei politicienii,milionarii care au mai multe case,pot locui cateva luni in fiecare locuinta si pot plati mai putin.Corect ar fi sa se adune consumul total de energie,consumat in toate casele lor,sa vedem cata economie fac ei.Si daca noi populatia de rand facem economie la energie electrica,unde se va duce surplusul,se va vinde,se va pierde? Statele UE au economie,au industrie,noi nu mai avem nimic.Daca facem economie de energie cine o consuma? Oare vilele lor consuma mai putina energie decat cei cu o garsoniera ,cu un apartament cu 2 camere? Cata ipocrizie,minciuna,obraznicie,nesimtire etc.De ce? Fiindca se poate.

  5. Daca cladirile imense ale multinationalelor au fost goale.scolile au fot goale,bancile au functionat la jumatate , s-a facut o economie energetica si financiara a lor dar s-a marit consumul energetic al consumatorilor casnici.,care au lucrat,invatat acasa.Acum statul vine si sanctioneaza populatia acceptand mariri de preturi aberante si nejustificate. ale tuturor firmelor de utilitati,Ce s-a intamplat cu surplusul energetic,unde s-a dus?.Daca oferta a fost mai mare decat cererea, de ce au crescut preturile la energie si petrol?

  6. „De ce sa fie simplu cand poate fi complicat” este deviza in viata a mediocrilor, aia cu note de 6-7 la scoala, basistii.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.