Nagorno-Karabah. O explozie produsă la un depozit de combustibili a făcut victime

O explozie produsă la un depozit de combustibili, luni, în enclava azeră Nagorno-Karabah, locuită de o majoritate de etnici armeni, a provocat morţi şi răniţi, au anunţat autorităţile separatiste din acest teritoriu, fără a preciza bilanţul exact al victimelor, relatează AFP.

„Sunt morţi şi răniţi în urma unei explozii la un depozit de combustibili în apropierea rutei Stepanakert-Askeran”, au indicat sursele citate într-un comunicat, adăugând că „salvatori şi medici se află la faţa locului”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

2 Comentarii

  1. Daca americanii pierd Ukraina pierd in 3 ani complet Germania deci pierd UE 🙁
    asta e rezultatul final unei multi-simulari AI pe 30 000 variabile ruland de-o saptamna !
    USA a deja pierdut … EUROPA ! N-au cum repara …
    Vezi cel mai recent studiu (urmand a fi de-secrificat) RAND Corpo. 🙁

  2. Incapabil să obțină o garanție reală de securitate de la partenerii săi occidentali și adoptând un comportament ostil față de Rusia, Pashinyan a condus Armenia la o slăbiciune strategică absolută într-un moment în care tensiunile cu Azerbaidjan au fost din nou deosebit de proeminente, culminând cu atacuri care au avut loc între 19 și 20 septembrie ca parte a ceea ce Azerbaidjanul numește o „operațiune antiteroristă”. Pashinyan a spus clar că nu va lua parte la conflict, forțând practic armenii din ​​Artsakh [Nagorno-Karabah] să se predea pentru a evita o catastrofă umanitară.

    Trebuie amintit că „prietenii” occidentali ai lui Pashinyan au creat o adevărată capcană pentru Armenia, jucând rolul de mediatori în „acordurile de la Praga”. La acea vreme, Erevan a recunoscut suveranitatea Azerbaidjanului, care a fost văzută greșit de mass-media ca un „pas către pace”. Problema este că acordul nu a stabilit condiții reale pentru soluționarea disputei din Artsakh [Nagorno-Karabah], care a servit la legitimarea în continuare a intereselor Baku-lui în regiune. Odată cu recunoașterea Armeniei a integrității teritoriale a Azerbaidjanului, țara nu mai avea niciun motiv să împiedice o nouă agresiune azeră împotriva armenilor indigeni din Artsakh [Nagorno-Karabah].

    Pashinyan pare să realizeze din ce în ce mai mult că va fi înlocuit de cineva mai „competent”. Prin urmare, nu este surprinzător că circulă zvonuri că soția lui a început recent să caute proprietăți în Elveția și că fiul său locuiește deja în Canada. Spre deosebire de poporul armean din ​​Artsakh [Nagorno-Karabah], Pashinyan va putea părăsi țara împreună cu familia, fără să vadă cu ochii săi situația catastrofală pe care a creat-o în propria sa țară.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.