Norica Nicolai: Meleșcanu să ceară clarificări Departamentului de Stat al SUA

Europarlamentarul Norica Nicolai a declarat, marți, că România trebuie să continue procesul legislativ în limitele pe care le consideră și i-a cerut ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu, să solicite clarificări Departamentului de Stat al SUA în legătură cu ”declarația de presă cu iz politic”.

”Așa cum este formulat acest comunicat aproape că este o declarație de presă cu iz politic. Ori în relațiile dintre state lucrurile acestea nu sunt foarte apreciate. România trebuie să continue procesul legislativ în limitele pe care Parlamentul le consideră și în raport cu Constituția. În rest, nimic deosebit”, a declarat pentru MEDIAFAX europarlamentarul Norica Nicolai.

Ea i-a cerut ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu, să ceară clarificări Departamentului de Stat al SUA.

”În raport de conținutul acestei declarații de presă și de final, care exprimă o îngrijorare cu privire la anumite prevederi, e nevoie de o clarificare, pentru că orice afirmație nu poate fi luată în considerare pentru că doar există. Dl. Meleșcanu va trebui să ia o decizie și binențeles Guvernul”, a adăugat Norica Nicolai.

Reacția Noricăi Nicolai vine după ce, luni seara, Statele Unite au anunţat că îşi exprimă „preocuparea” în legătură cu modificările propuse de Comisia parlamentară specială, avertizând că măsurile riscă să afecteze acţiunile de combatere a corupţiei şi independenţa justiţiei din România.

„Statele Unite observă cu preocupare că Parlamentul României analizează proiecte de lege care ar putea submina acţiunile de combatere a corupţiei şi ar putea slăbi independenţa justiţiei în România. Aceste legi, propuse iniţial de Ministerul Justiţiei, ameninţă progresele înregistrate de România în ultimii ani pentru construirea unor instituţii judiciare puternice, protejate de interferenţe politice”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul Departamentului de Stat american.

„Îndemnăm Parlamentul României să respingă propunerile care slăbesc statul de drept şi afectează combaterea corupţiei”, precizează Departamentul de Stat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

8 Comentarii

  1. Cui i-a cerut Norica sa faca asta? Ha, ha, ha!Remarcam ca naste si Romania oameni de curaj, ne referim si la Iordache si Tudorel (care incaseaza castanele ca de obicei).

  2. Probabil ca barfele otravite au ajuns prea tarziu, de aceea se refera numai la propunerile ministrului Toader (speram viitorul Presedinte). Asteptam o noua reactie, dupa ce inventiile macoviste vor ajunge si la adresa Parlamentului Romaniei.

  3. Dl. Meleșcanu să-și dea demisia fiindcă s-a ajuns aici, să fim din nou umiliți și tratați ca o țară înfrântă căreia îi dictează ocupantul. Au ieșit parlamentarii să protesteze în fața ambasadei SUA pentru ingerința inadmisibilă în autoritatea și independența instituției legiuitoare a României. Și această umilitoare jignire este făcută în preajma Sărbătorii naționale. Dle. Președinte și dle Prim ministru dacâ nu retrag cerea și-și cer scuze azi denunțați în 24 de ore contractul cu rachetele Patriot. “Cei ce în robie poartă jugul lor / Merită să-l poarte spre rușinea lor,” dar să nu oblige și pe cei care din speranța de mai bine i-au ales.

  4. Stimata Norica, iti sugerez sa obtii traducerea documentatului articol scris de Savaliuc in Luju despre functionarea sistemului judiciar si sa il trimiti pe reteaua interna la Paramentul European si la Departamentul de Stat.Oamenii aceia au dreptul si obligatia sa audieze „et altera pars”.

  5. Ce clarificari sa ceara? SUA are nevoie de Romania ca aliat si prieten, nu ca inamic. Daca Romania vrea sa fie inamic, singura solutie ramasa pentru SUA este ocupatia, pentru simplul motiv ca SUA nu isi poate permite ca Romania sa intre in siajul Rusiei. Ce nu va e clar? Asta e geopolitica.

  6. Melescanu a incercat la inceputul mandatului sau sa sugereze cam cum ar trebui sa decurga interventia ambasadei in probleme care privesc guvernare si procesul legislativ.Ce a cerut el atunci nu a avut niciun efect dovada ca ambasada in special ambasadorul intervine brutal in politica acestei tari fara ca cineva sa ii mai atraga macar atentia.Ce face Plesoianu este remarcabil dar nu are din pacate niciun efect.

  7. Nu prea inteleg. Pentru noi, la Bruxelles, „ochii si urechile” e doar dna. M. Macovei, guresa/”guseva” cu si „pruna” ei. Ca si hoardele sorosiste (dincolo solde si indopati din buget!), pentru dl. iohanis „societatea civila”/ in pofida gradelor si in chiloti (cum si prin metrou). Cu si agentura KGB instaurata de canalia Brucan pe Calea Victoriei. Desi era simplu. Dincolo biografiilor „romantate” ale acestora erau necesare si cele reale!, cu documentarile care exista de fapt, cu si faptele reale „de arme”, de si dinainte ca si dupa, adica acum/ probele, acte oficiale care axista, nu ar putea fi contrazise. Ar mai avea, pe fata!, „aliati”? De aparut, repetat, pe site-ul UE, in publicatiile americane si de peste tot. In loc, astia-s lasati sa manance „perjele” fara a fi demascati. Acum si cu justitia! Departamentul de Stat o sti?!, ca, de fapt, nu e de acord cu punerea legii in acord cu (multe!) * actuale „neconstitutionalitati”! * incalcari „precederilor” comisiei de la Venetia! * „prevederi” ale UE! * incalcari ale drepturilor omului! Stie Departamentul ca legea, acum, se vrea pusa in acord si cu legislatia specifica americana, prin Constitutia lor adoptata. Stie, departamentul, asa, ca nu este, astfel, cu insasi constitutia lor? Si-o contesta, indirect, prin, ca la biliard, ricoseu? Poporul american stie? Dar dl. Donald Trump?/ ca nu oricum se ajunge la el (Macovei et comp da!), poate afla si din New York Times. Ins de pe strada ca mine nu poate ajunge nici la demnitar de la noi dar-mi-te pe-„acolo”/europarlamentarii pot insa, si pentru ca acum e urgenta se poate si printr-o conferinta de presa, dar documentata temeinic cu probele si deslusirile ce se impun. Succes.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.