O actriță româncă a murit

Actrița Giliola Motoi, de la Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, a murit vineri la vârsta de 47 de ani. Anunțul trist a fost făcut de colegiii săi pe pagina de Facebook a teatrului.

„Familia teatrului este mai săracă, noi suntem mai singuri şi mai trişti. A fost Veronica Micle, a fost Miţa Protopopescu, Filomela sau Coralia, însă pentru noi toţi a fost şi va fi Giliola Motoi, o actriţă de o mare sensibilitate şi cu un farmec aparte, ale cărei interpretări vor rămâne vii multă vreme de-acum înainte. Noi, cu siguranţă, nu o vom uita!”, este mesajul postat pe Facebook.

Giliola Motoi a fost căsătorită cu actorul George Motoi, care a murit în 2015.

Actrița a debutat pe scena Teatrului „Maria Filotti” din Brăila în 1988, unde vreme de opt ani a interpretat numeroase roluri, de la Inocenta din „Gimnastică sentimentală” de Vasile Voiculescu, la Vanda din „Gaițele” de Alexandru Kirițescu și până la Ana Cristi din piesa cu același titlu de Eugene O’Neill.

Pentru rolul Magda Minu din piesa „Ultima oră” de Mihail Sebastian — în adaptarea și regia lui George Motoi—, a primit Premiul Național de Interpretare „Elvira Godeanu”, acordat de Asociația Umoriștilor din România.

Începând din 1996 a fost actrița Teatrului Național din București. Ultimele ei apariții pe scena TNB au fost într-un spectacol cu mare priză la public — „Cinci femei de tranziție” de Rodica Popescu-Bitănescu, unde interpreta Profesoara

Actrița va fi înmormântată luni la Cimitirul Sfânta Vineri.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.