OMS a dat iar alarma: Hidroxiclorochina nu-i bună

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat că a decis miercuri să oprească testele clinice cu hidroxiclorochină ca potenţial tratament pentru bolnavii de COVID-19 spitalizaţi, ajungând la concluzia că acest medicament antimalarie nu reduce rata lor de mortalitate, transmite AFP.

„Probele interne aduse de Essai Solidarity/Discovery, probele externe aduse de Essai Recovery şi probele combinate aduse de aceste două teste în mare parte aleatorii, puse împreună, sugerează că hidroxiclorochina – când e comparată cu tratamentele obişnuite ale pacienţilor spitalizaţi pentru COVID-19 – nu are ca rezultat reducerea mortalităţii acestor pacienţi”, a spus doctorul Ana Maria Henao Restrepo, de la OMS, în cursul unei conferinţe de presă virtuale la Geneva.

Studiul european Discovery evaluează eficacitatea a patru tratamente împotriva COVID-19.

Potrivit Recovery, primul test clinic major – realizat de Universitatea Oxford din Marea Britanie – care a livrat rezultate, hidroxiclorochina „nu are efect benefic” în materie de coronavirus.

„Pe baza acestor analize şi a studiului probelor produse (…), după deliberări, s-a concluzionat că hidroxiclorochina va fi retrasă din Essai Solidarity”, a spus miercuri doctorul Ana Maria Henao Restrepo.

Ea a subliniat totuşi că decizia de a opri testele asupra pacienţilor spitalizaţi cu COVID-19 nu viza folosirea sau evaluarea acestei molecule în calitate de tratament preventiv al bolii cauzate de noul coronavirus.

Anunţul survine la două zile după ce autorităţile sanitare americane au retras autorizaţia de a folosit în urgenţă două tratamente antipaludice contra COVID-19, clorochina şi hidroxiclorochina, promovate de preşedintele Donald Trump.

Franţa a interzis utilizarea acesteia la 28 mai împotriva COVID-19.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

6 Comentarii

  1. In 1968,tot un virus respirator aparut in China a lovit planeta nemilos.Virusul a ucis peste un milion de oameni,dar OMS nu a anuntat ca ar fi vorba despre o pandemie.Aceasta epidemie de gripa A (h3n2),constatata la jumatatea anului 1968 in enclava Hong Kong ,a facut inconjurul planetei intr-un an si jumatate ,ucigand in total un milion de persoane,din care 50.000 in Statele Unite si 31.000 in Franta.Nu au existat niciun titlu publicat cu majuscule in ziarele de epoca,nicio masura guvernamentala,nici macar o alerta medicala.

  2. Mai bine OMS ne-ar specifica ptr cate saptamani dintr-o luna hidroxi-la-la-la este buna si cate saptamani/luna nu e buna……[Leo]

  3. Nasicul nostru a rezolvat demult problema! Are B G unul universal, care te lecuieste prompt si definitiv de orice boala, inclusiv a lui Kalaki! DAAAR trebu cumparat cu bani grei, echivaland toate medicamentele lumii & spitalizarile!

  4. Daca e ieftin si accesibil nu e bun!
    Trebuie sa fie scump, prost si cu drepturi de autor…

  5. Hidroxiclorochina se ia la INCEPUTUL racelii guvid, in faza finala de tromboza pulmonara poti sa-i dai pacientului si bomba atomica,deja e tarziu. De aceea trebuie depistat precoce guvidul.
    De altfel a mai existat o tentativa de eliminare a acestui tratament prea ieftin, revista The Lancet publicand un asa-zis studiu realizat de o firma cu 5 angajati, studiu retractat intre timp de ‘prestigioasa’ revista. In conditiile in care retractarile sunt rarisime.
    Iar alta observatie e ca guvidul nu se raspandeste cand sute de mii de manifestanti darama statui si incendiaza magazine. Daca manifestantii sunt corecti politic. Pentru ca guvidul este sensibil la obiectivele globaliste si e mai ingaduitor.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.