Pe cine premiază Academia Română (lista completă)

George Mihăiță, Horațiu Mălăele, Maia Morgenstern, Dorel Vișan și Lucia Hossu Longin sunt doar câteva dintre personalitățile premiate de Academia Română. 

PREMIILE ACADEMIEI ROMÂNE PENTRU ANUL 2019 vor fi decernate în format hibrid miercuri, 8 decembrie 2021, ora 10, cu participarea membrilor Adunării Generale şi a premianţilor.

Domeniile avute în vedere sunt reprezentate în cadrul celor 14 secţii ştiinţifice ale Academiei Române şi anume: literatură şi filologie, istorie, matematică, fizică, chimie, ştiinţe tehnice, tehnologia informaţiei, biologie, medicină, agronomie, silvicultură, sociologie, psihologie, filosofie, arte plastice, teatrale şi muzicale.

Au fost însă și numeroase premii, la mai multe categorii, care au rămas neacordate.

 

Premiile Academiei Române pe anul 2019_Comunicat

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

9 Comentarii

  1. Am vazut pe tv strainezia ca se da Nobel pentru jurnalisti „ca-ntre noi pretinii”, si ma gandeam ca exista ceva legaturi?. Nu e si Cartarascu-slinosa ptintre premianti? Vai! Cum de se poate asa ceva pentru un prost geniu al natiunii romane, cum de il ocolesc toate premiile??

  2. Ești pe sticlă la TV apari cu și numele la ziar, ești numai în laboratorul tău și revistele de specialitate, în România, intri la categoria “și alții”. Așteptăm cu greață când unii din actorii sau oamenii de televiziune premiați, fiindcă nu-i mai bagă nimeni în seamă, vor ieși pe sticlă la TV să anunțe că-și returnează premiul. Domnul ex prim ministru și al 2-lea la București, domnul Cîțu la ce categorie va fi premiat de Academia Română?

  3. „Au fost însă și numeroase premii, la mai multe categorii, care au rămas neacordate”…
    Bă, ăștia a uitatără să-l premieze pă cercetașu’ Florin Cî. Rroman, păntru „lucrarea” dă la „iEditura cAcademiyei” pă tema Dijitalizării (adecă a băgării dejetului în coor,
    https://www.youtube.com/watch?v=j7USaBkHt8o
    da’ în mod științifik-poolitik correkt), apărută deja dîn 2006 (nu să știye unde)!
    Bă, cAcademicienilor, vouă nu vă e rușine nițel? …cum să-l uitați timp dă 13 (Ghiniion!) ani bătuț’ pă mukiye pă jeniu’ miyoritik a’ neamului (prost)?!

  4. Așa cum Johannis face generali cu nemiluita, că s-au degradat cu totul aceste grade importante, acum Ion Aurel Pop imită din nou prostii și dă premii și distincții la oricine îl laudă. Octavian Hoandră la premiu de atitudine? Nu a terminat încă facultatea. Morgenstern, Vișan, nu știu mai cine? Academia nu este minister al culturii sau comitet de presă! Ion Aurel Pop face iar confuzii, după ce l-a confundat pe Vasile Dîncu cu un savant și l-a promovat doctor honorisa causa la ubb, ca și pe Florian Coldea profesor. Cap confuz care slăbește instituții.

  5. A analizat vine activitatea acestei instituții de-a lungul vremii?..ce produc, sau mai bine zis ce fac acești trântori comuniști??..academie condusă de in informator al securității,membru la vetrei românești, o nulitate absolută, vezi cazurile cu doctoratele!!..
    Stie cineva câte plosnițe are această instituție??…
    Sunt o rusine națională!!..academie ceaușistă, stalinistă propagă ideile cominterniste, bolșevice prin membrii ei de tot arahtul!!..

  6. Ion Aurel Pop este cel mai nimerit să conducă Academia Românească această instituție înțepenită în proiect și populată de popi și yesmani. Ce treabă are popimea retrogradă cu progresul societății, poate ne explică domnul Pop.

  7. Aiurel Pop este un kulturnic fabricat de asa-zisa universitate Bobesh-Boyoy, ajuns academician prin concurs de imprejurari, la propunerea lui Coldea si a mafiei securiste de la Cluj. Premiile le-a atribuit la indicatiile pretioase ale comunitatii ci perciuni. Ma mir ca nu i-a premiat si pe fratii Muraru, pe Florian si pe Pralong, ca sa fie masa bogata.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.