Permise obținute pe bani: Rețea destructurată

Inspectoratul General al Poliției Române a anunțat că, miercuri dimineața, au fost făcute 61 de percheziții în opt județe și în București, într-un dosar care privește obținerea ilegală a unor permise de conducere. 79 de persoane sunt duse la audieri.

Potrivit unui comunicat al IGPR, în urma a 61 de percheziții efectuate în 8 județe și municipiul București, a fost destructurată o grupare infracțională formată din cetățeni români și străini bănuită că facilita obținerea ilegală de permise de conducere românești, prin preschimbarea unor permise contrafăcute eliberate de autorități din alte state.

Perchezițiile au fost făcute în județele Prahova, Dâmbovița, Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Botoșani, Dolj, Constanța și în București, iar 79 de persoane sunt duse la audieri la sediul DIICOT Ploiești în acest caz.

Ancheta a început în luna martie 2020, în Ploiești, și a fost apoi extinsă în mai multe județe ale țării și în municipiul București.

Din anchetă au rezultat indicii că, începând cu a doua jumătate a anului 2019 şi până în prezent, în județele Dâmbovița și Ilfov și în București s-ar fi constituit un grup infracțional organizat, compus inițial din 9 membri (cetățeni români și străini), la care ulterior au aderat și alți cetățeni români. Grupul era profilat pe săvâşirea de infracţiuni din sfera criminalităţii informatice, precum și infracțiuni de fals și de corupție.

„Scopul grupului l-a reprezentat obținerea de venituri ilicite prin înlesnirea obţinerii contra-cost și în mod fraudulos a unor permise de conducere pentru mai mulţi cetăţeni români care nu posedau competențele necesare obținerii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice din România. Persoanele interesate de obținerea unor permise de conducere puneau la dispoziția membrilor grupării datele de identificare personale, o fotografie și un specimen de semnătură, care erau transmise în străinătate pentru întocmirea permiselor. Ulterior, documentele realizate fraudulos erau expediate în România, iar cetățenii români care intrau în posesia acestora se prezentau la serviciile de profil pentru preschimbarea permiselor de conducere străine cu permise de românești”, se arată în comunicat.

Suma totală achitată de un beneficiar al unui astfel de permis se ridica la aproximativ 3.000 de euro.

Până în prezent, au fost identificați peste 50 de cetățeni români care fie au obținut permise românești, fie au depus documentele la autoritățile competente pentru preschimbarea permiselor prin acest mod ilicit, o parte dintre aceștia fiind deja semnalați cu diferite încălcări ale normelor la regimul circulației rutiere.

Cercetările sunt continuate în acest caz pentru constituirea unui grup infracțional organizat, fals intelectual, uz de fals, acces ilegal la un sistem informatic, fals informatic, luare de mită și dare de mită.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

6 Comentarii

  1. Asta nu-i nimic. Am un amic care s-a dus în Germania în 1990 și s-a prezentat la un post de poliție din Hamburg cum că și-a pierdut permisul de conducere, el neavând niciodată permis. Creduli, nemții i-au făcut permis la urgență. Oricum, conducea prin Germania fără permis. De câte ori vedea un polițist se ducea la el și îl întreba o banalitate. Niciun polițist neamț abordat nu i-a cerut actele.

  2. O stire de o gravitate deosebita! Acesti habarnisti cu permise false sunt ori clientii spitalelor si ce este mai grav, omoara si pe altii nevinovati! DEPISTATI SI SUSPENDAREA DREPTULUI DE A CONDUCE PE DRUMURILE PUBLICE DEFINITIV, FARA DREPT DE REEXAMINARE! IAR CEI CE LE-AU DAT PERMISELE, LOC LA PUSCARIE PE TERMEN LUNG, VORBA LA #REZIST!!!!

  3. Si ne mai intrebam ca,pardon,proasta`n targ:cum e posibil sa avem atatea accidente pe drumurile publice…

  4. Ha, ha, ha! Deplasati-va bre in tara sa luati permisul cu de toate! Nu va mai aruncati in orasele mari ca tot acelasi pret platiti si riscurile sunt minuscule?! Sa fim seriosi, in orice oras se practica metoda cu brio!

  5. Vai, dar aiasta nu se poate! Cum s-a putut întâmpla ca cei mai corecți, cinstiți cetățeni, care sunt POLIȚIȘTI români să fie acuzați de asemenea fapte rușinoase. Domnilor Surugiu și Coarnă ce faceți? Veniți, săriți „luptă și dăi! dăi și luptă, în apărarea tagmei polițiștilor, luați-le apărarea, acestor băieți nevinovați. Nu permiteți ca niscai ziarist să jignească, terfelească gașca din care proveniți. Că, doar de aia vau ales în importantele funcții de reprezentare. Să auzim de bine și o vară nu prea caldă!

  6. ASTIA DE VAND CARNETE DE CONDUCERE NU-S OAMENEI LUI VELA ??,NU-S AIA CARE PRIMESC SPORURI DE MUNCA PERICULOASA ?:NU-S DERBEDEII ASTIA CARE IES LA PENSIE INAINTE DE TERMEN CU PENSII SPECIALE ??,NU-S TOT AIA DE LA PITESTI CARE VINDEAU PERMISE ACUM VRO 15 ANI ??.
    DUPA CUM SE VEDE POLITIA NU-SI SCHIMBA NARAVUL:IA SPAGA ;FACE FALS IN ACTE :COMPLICE LA OMOR CU PREMEDITARE !!.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.