Pianista Oxana Corjos deschide, la Londra, sezonul de toamnă al Seriei „Concertelor Enescu”

Seria „Concertelor Enescu”, popularul program permanent al ICR Londra care anul acesta împlinește 11 ani de existență neîntreruptă, îşi redeschide stagiunea de toamnă, în 4 octombrie, cu un recital excepțional susţinut de Oxana Corjos, pianistă cu o tehnică desăvârșită, pusă în valoare de strălucirea şi coloritul sunetului său specific.

În cadrul acestui concert, care reprezintă debutul londonez al pianistei, publicul britanic se va putea delecta cu un program bogat în care figurează lucrări de Bach, Debussy, Prokofiev şi, bineînțeles, Enescu.

Oxana Corjos şi-a însuşit primele noţiuni muzicale din copilărie, fiind parte a unei familii de muzicieni. A urmat apoi cursurile Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, unde a studiat cu maestrul Dan Grigore. A fost distinsă cu numeroase premii obţinute la concursuri organizate la Roma, în anul 1991 şi la Barcelona, în anul 1986. Anul 1992 i-a adus pianistei Premiul Cella Delavrancea”. De-a lungul timpului, Oxana Corjos a avut prilejul de a colabora cu dirijori precum: Jin Wang, Ilarion Ionescu-Galaţi, Misha Katz, Cristian Mandeal, Gian Luigi Zampieri, Jan Stulen, Petre Sbârcea, Gheorghe Costin, Emil Simon, Corneliu Dumbrăveanu, Cem Mansur și Nicolae Moldoveanu. În ţară, Oxana Corjos a susţinut concerte alături de cele mai reprezentative orchestre, printre care Orchestra Naţională Radio, Orchestra de Cameră Radio, Orchestra Filarmonicii George Enescu. Turneele în Elveţia, Republica Moldova, Spania şi Italia i-au adus pianistei o serie de succese, publicul şi critica de specialitate apreciind la superlativ prestaţiile sale artistice.

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.