PLANUL lui Teodorovici: ”Avem în calcul o nouă rectificare bugetară”

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor publice, a spus, marţi seara, că salariul minim pe economie poate să fie majorat la 2.050 de lei, înainte de începutul anului viitor.

„Sunt şanse”, a spus Teodorovici, într-o emisiune la TVR, întrebat dacă salariul minim pe economie poate fi crescut la 2.050 de lei, înainte de 1 ianuarie 2019, aşa cum este anunţat în prezent. „Se face această analiză la Finanţe”, a adăugat Teodorovici, dar acesta nu a putut înainta un calcul privind efortul bugetar necesar pentru majorare.

Ministrul finanţelor a susţinut că va avea o evaluare privind impactul majorării salariului minim în noiembrie, după ce se va face a doua rectificare bugetară. „După rectificarea din noiembrie, vedem, dacă va creşte salariul minim pe economie”, a detaliat Teodorovici.

Salariul minim este în prezent de 1.900 de lei, nivel stabilit la începutul acestui an, de la 1.450 de lei anterior.

„La finanţe, eşti obligat să faci analize. Când este vorba de venitul românilor, trebuie să vezi de unde poţi creşte”, a adăugat Teodorovici.

Eugen Teodorovici: Avem în calcul o nouă rectificare bugetară în luna noiembrie

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat, marţi seara, că se aşteapă la o nouă rectificare bugetară în luna noiembrie, precizând că la prima rectificare bugetară s-a anunţat că în acest an vor avea loc două rectificări. „Da. Avem în calcul o nouă rectificare bugetară în noiembrie. Aşa am spus la început, undeva în octombrie, dar s-a întârziat cu prima rectificare. Automat, în luna noiembrie, pentru că, oricum, până la final de noiembrie vrem să facem a doua rectificare”, a declarat Eugen Teodorovici, într-o emisiune la TVR1.

Oficialul MFP a precizat că la prima rectificare a fost anunţat că se planifică pentru 2018 două rectificări bugetare. „Una era în iulie, dar s-a întârziat până în septembrie şi aveam octombrie cea de-a doua rectificare. La fel, s-a mutat şi ea. Unde? În noiembrie, oricum, ultimul termen final de lună să poţi face a doua rectificare”, a explicat Teodorovici.

Referitor la bugetul pe 2019, ministrul Finaţelor a precizat că, până la finalul lunii noiembrie, trebuie să fie aprobat în Guvern. „Ca să am bugetul pe 2019 propus pe masa Guvernului, trebuie să avem, în prealabil, două chestiuni foarte importante: Hotărârea de Guvern cu salariul minim pe economie, ca să-l iei în calcul anul viitor, când faci bugetul şi formula aceea de calcul pentru autorităţile publice locale. Pentru că noi am promis şi avem o măsură foarte clară că impozitul pe venit trece 100% la nivel local şi la fel trebuie să ai o bază legală ca să poţi să o iei în calcul când faci bugetul pe 2019”, a completat Teodorovici.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

2 Comentarii

  1. Ar trebui taiati bani de la organele care nu s-au sesizat depre hemoragia de fonduri banesti spre PANAMEA de unde se alimenteaza Jelena la greu si la negru. Acolo sunt banii dumneavostra! Acolo este tara mea furata de basescu si camarila. Acolo se afla flota romaneasca construita cu chin de fraierii de romani si tot acolo se afla ALRO: Doi COCOS LOCOS!

  2. Profitorii occidentali sunt in ebulitie. Servitoarele romance s-ar putea intoarce inapoi in tara!Daca nu le intuneca mintea orgoliul fata de vecini.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.