Prahova: Clădiri inundate şi copaci doborâţi

Foto: observatorulph.ro

Pompierii au intervenit, miercuri dimineaţa, 5 iulie, în mai multe localităţi din judeţul Prahova, pentru evacuarea apei din clădiri şi pentru îndepărtarea unor arbori doborâţi de furtună.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, în localitatea Comarnic s-a acţionat pentru evacuarea apei din subsolul şi curtea unei locuinţe, iar în municipiul Câmpina pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil.

„În comuna Cornu, sat Cornu de Jos s-a acţionat pentru evacuarea apei din subsolul unei pensiuni, intervenţia fiind finalizată în acest moment (…). În localitatea Poiana Câmpina se intervine pentru evacuarea apei din clădirea sediului CFR”, au transmis reprezentanţii ISU Prahova.

Conform aceleiaşi surse, pompierii au intervenit şi în comuna Gornet Cricov, sat Ţărculeşti, pentru degajarea unei porţiuni de copac căzută pe acoperişul unei case, nefiind înregistrate victime.

De asemenea, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova a anunţat că, din cauza precipitaţiilor abundente, DJ 100D este blocat în zona localităţii Scorţeni, partea carosabilă fiind acoperită cu apă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

1 Comentariu

  1. dar localnicii au pus si ei labutzele sa ajute…? sau „decat” s-au uitat si au asteptat? sau pe ei „nu-i afecteaza”? participand direct la rezolvarea unei situatii cu adevarat de criza, constientizezi ce trebuie sa faci pentru ca natura sa te afecteze atat de rau: impaduriri. inaltari de diguri, portiuni cu dirijari de albii, in asa fel incat, in caz de viitura, apa sa se poata aduna in locuri deja pregatite, cu mici baraje amenajate, astfel incat apa fie sa revina in rau apoi, fie sa fie folosita in agricultura – nu ma prea pricep, dar asa as proceda… unde sunt inginerii sa gandeasca o metoda de folosire a acestei ape „in plus”? de ce nu am folosi aceasta apa venita miraculos de la natura. o calamitate ce poate fi folosita in beneficiul oamenilor?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.