Președintele Camerei, funcție cu ghinion

Președinții Camerei, unul și unul. Funcția de președinte al Camerei Deputaților este una cu ghinion. Este concluzia care ar putea reieși dacă aruncați un ochi asupra listei celor care au ocupat această funcție în ultimii ani. Patru dintre aceștia, Adrian Năstase, Bogdan Olteanu, Valeriu Zgonea sau Liviu Dragnea au și fost condamnați pentru diverse infracțiuni.

Fostul președinte al Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a fost condamnat luni la trei ani de închisoare cu executare, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Decizia a fost luată de Tribunalul București și nu este definitivă, poate fi atacată la Curtea de Apel București. Zgonea devine astfel al patrulea președinte al acestui for care a fost condamnat la închisoare pentru diverse infracțiuni.

Adrian Năstase

Primul în această listă nu tocmai onorantă a fost Adrian Năstase. În 20 iunie 2012, Năstase a fost condamnat definitiv de ICCJ la 2 ani de închisoare cu executare în dosarul Trofeul Calității, în care a fost acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentri campania electorală din 2004, când a candidat pentru președinție din partea PSD.

Bogdan Olteanu

În Ajunul Crăciunului trecut, Tribunalul București l-a condamnat pe fostul viceguvernator BNR Bogdan Olteanu la 7 ani de închisoare în dosarul în care e acuzat că a primit un milion de euro de la Sorin Ovidiu Vîntu pentru intervenţii în favoarea numirii lui Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunării. Decizia nu a fost definitivă. Faptele ar fi fost comise în intervalul iulie-noiembrie 2008, perioadă în care Olteanu deţinea funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Liviu Dragnea

Liviu Dragnea. Și el fost președinte al Camerei Deputaților, a fost condamnat definitiv, anul trecut, de Înalta Curte de Casație și Justiție la trei ani și jumătate de închisoare în procesul privind angajările fictive de la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman.

Completul care l-a judecat pe Dragnea a fost format din cinci judecătoare: Simona Daniela Encean, Tatiana Lucia Rog, Alexandra Iuliana Rus, Luciana Mera şi Rodica Aida Popa.

Procesul se află în faza de apel după ce, pe 21 iunie 2018, un complet de trei judecători de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu în dosarul „DGASPC Teleorman”, care viza angajarea fictivă a Adrianei Botorogeanu şi a Anisei Niculina Stoica. Decizia de condamnare a fost luată de judecătorii Geanina Arghir şi Constantin Epure, în timp ce Ştefan Pistol a votat pentru achitarea liderului PSD.

 

 

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

2 Comentarii

  1. Se vede treaba ca n-au mai schimbat fotoliul lui Bombonel ! Vorba lui dom.prezident „Ghinion !”,una e sa pastrezi scaunul alta sa schimbi fundul ramas intepenit ! Uite spre ex.la deputati Livache a intepenit scaunul si si-a luat fundul cu el pentru orice eventualitate ca sa n=o pateasca si altii…Bun baiat !

  2. Nastase Adrian-7 vile este un infractor. Trebuia sa fi fost condamnat pentru asa-zisele lui „privatizari” si „restituiri”, el si toata clica din asa numita „camera a deputatilor”. Povestea „trofeului calitatii” fiind un mizilic pentru individul si complicii care-au distrus România.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.