Primul caz de coronavirus în penitenciar

Încă 143 de cazuri au fost confirmate pe teritoriul României, iar totalul a ajuns la 576 de persoane, anunță Grupul de Comunicare Strategică (GCS). Dintre aceștia, 15 pacienți sunt internați la ATI, iar șapte sunt în stare gravă.

Autoritățile anunță un prim caz de îmbolnăvire într-un penitenciar.

„Unul dintre cazuri (din cele 143 nou confirmate – n.red.) este cel al unui deținut care în data de 11 martie, a fost transportat de la Poliția Capitalei la Penitenciarul-Spital București-Jilava pentru probleme medicale. În urma testării realizate astăzi (luni – n.red.) acesta a fost diagnosticat pozitiv cu noul coronavirus (COVID-19). Precizăm că deținutul a fost izolat încă de la momentul încarcerării, iar la testarea realizată în data de 11 martie, pentru depistarea unei posibile infecții cu COVID-19, rezultatul a fost negativ”, conform informării oficiale a GCS.

Dintre cele 576 de persoane confirmate pozitiv, 73 au fost declarate vindecate și externate (51 la Timișoara, 17 la București, 3 la Craiova, unul la Constanța și unul la Iași).

Până luni, patru persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 și cu boli cronice preexistente, internate în spitale din București, Craiova Iași și Suceava, au decedat.

„De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 143 de noi cazuri de îmbolnăvire. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 5 ani și 76 de ani. La ATI, în acest moment, sunt internați 15 pacienți, din care 7 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară”, menționeană GCS.
Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 5.066 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 72.247 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 11.223 de teste, din care 277 în unități medicale private.
În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.073 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 5.134 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

„Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 141 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. Totodată, Poliția și Jandarmeria au aplicat 665 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină. De asemenea, cu ocazia formalităților de intrare în țară, Poliția de Frontieră a întocmit 4 dosare penale, în care sunt cercetate 18 persoane, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în declarații, faptă prevăzută și pedepsită de art. 326 Cod Penal”, conform sursei citate.

Opt români aflaţi în străinătate au murit, până duminică, după ce au fost confirmaţi cu noul coronavirus, a anunțat Grupul de Comunicare Strategică. Șapte dintre aceștia se aflau în Italia, iar unul în Franța.

Până în prezent, 43 de cetăţeni români au fost confirmaţi cu Covid-19 (coronavirus): 33 în Italia, 4 în Spania, 2 în Namibia, unul în Luxemburg, unul în Irlanda, unul în Tunisia şi unul în Franţa, anunţă Grupul de Comunicare Strategică.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

2 Comentarii

  1. Cine e individul? Cumva un pnl-pmp sau usr-ist care nu a sarit la timp?
    Auzi bre, nea Putin are solicitatea perfecta:”ori 5 saptamani izolare, ori 5 ani de inchisoare”! Doar doua optiuni reale??!

  2. Sunt sigur ca asta este un capitalist de „afaceri” necurate si cu bani multi si care nu ä platit taxele la stat ca daca le platea, nu mai era capitalist ci socialist. Bine ca nu-i Dragnea! Mai avem o speranta! Dumnezeu e mare si vede!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.