Opoziția acuză Haos și incertitudine la deschiderea școlilor

După cinci săptămâni de vacanță forțată, școala reîncepe în aceleași condiții de haos și incertitudine în ceea ce privește testarea elevilor. Deciziile se iau tot pe genunchi, de pe o zi pe alta“, este de părere liderul social democrat. Marcel Ciolacu susține că decizia privind testarea anti-COVID-19 în școli a rămas la nivelul  de „vom vedea“, „vom analiza“.

„Aflăm în continuare că în aproape jumătate dintre localitățile din România, școala începe în regim online pentru foarte mulți elevi. Acest lucru ar fi putut fi prevenit dacă în loc să se certe, ar fi pus la punct un sistem eficient de testare, cum au făcut mai toate statele europene, încă de la începutul anului” (…)

Abia acum recunosc cât de prost au gestionat școala în pandemie și cum au sacrificat o generație întreagă de elevi. Abia acum au admis ceea ce PSD le spunea încă de anul trecut: copiii din ciclul primar trebuiau lăsați să vină la școală, așa cum a fost peste tot în Europa! Era la mintea cocoșului că nu poți învăța un copil să scrie în regim online! Le-a luat opt luni să admită acest adevăr simplu. Dacă am fi avut consens politic pe pandemie, cum le-am propus noi, nu s-ar fi ajuns aici!”, a subliniat, într-un comunicat, liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Iar asta nu e tot. Într-o postare pe pagina sa de socializare, Ciolacu a scris că „au irosit luna de vacanță forțată în care i-au trimis pe copii și le-au chinuit părinții fără să rezolve testarea extinsă și non-invazivă a elevilor. Mâine, copiii încep școala și problema rămâne!
Le doresc elevilor care revin la ore în formatul clasic să se bucure pe deplin de redeschiderea școlilor! Ceilalți copii sunt, din păcate, condamnați în continuare de un guvern care ne tot minte, în loc să ia decizii cu un pic mai multă minte…”.

Pe de altă parte, și ministrul Educației Sorin Cîmpeanu admite că testarea elevilor în școli rămâne în continuare o problemă, din cauza numărului insuficient al personalului medical din unitățile de învățământ.

„În ceea ce privește testarea elevilor care prezintă simptome pe parcursul programului școlar, aceasta se va face în continuare cu teste antigen rapide, aflate la dispoziția unităților de învățământ. Din păcate, materialul transmis de către INSP ne-a precizat că aceste non-invazive pot fi folosite, ele însă nu pot fi luate în considerare la calculul general al ratei de infectare”, a spus Sorin Cîmpeanu, la Aleph News.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

2 Comentarii

  1. Domnule ministru de resort…
    ala al invatamantului, esti mai slab decat oricare dintre ministrii de dupa 89. N ai cap, n ai picioare, n ai muc si sfarc, esti un distrugator. NOTA BENE, n am folosit apelativul de politete.

  2. Ma miram daca era certitidine si ordine. Dar haosul si incertitudinea domina monstruoasa coalitie a ciumei galbene cu uniunea sabotati colonia si cu udmr. Numiti un domeniu unde este liniste, lucrurile se desfasoara normal si corect.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.