Purtătorul de cuvânt al Guvernului, precizări despre raportul privind cazul „Colectiv”

Concluziile raportului Corpului de control al premierului privind intervenția la clubul Colectiv „nu duc la vinovăţii personale”, ci identifică procedurile care trebuie schimbate şi modificările legislative care trebuie trecute prin Parlament sau care pot fi luate la nivel de Guvern, a afirmat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu.

Suciu a fost întrebat de jurnalişti dacă se pune problema schimbării secretarului de stat din MAI, Raed Arafat, în urma concluziilor raportului efectuat de corpul de control al premierului. ”Aceste rapoarte nu duc la vinovăţii personale. Dacă schimbările procedurale vor indica schimbări şi de competenţe se va lua în calcul şi acest lucru”, a spus Suciu.

Potrivit acestuia, Dacian Cioloș şi Raed Arafat au avut discuţii înainte de raport, dar vor urma şi altele.

”Se vor aşeza factorii decidenţi la o masă cu toate aceste propuneri de modificare de proceduri luate în calcul şi paşii necesari”, a precizat Suciu.

Chestionat dacă o persoană a cărei activitate a fost defectuoasă va fi păstrată la conducerea unei instituţii în aşteptarea schimbării procedurii, Dan Suciu a amintit că la ISU au fost deja schimbate conducerile, reiterând ideea că raportul de control nu evidenţiază vinovăţii individuale, ci chestiuni care ţin mai mult de procedură.

”Identificăm procedurile, câte dintre ele trebuie schimbate şi în ce fel, identificăm modificări legislative care trebuie trecute prin Parlament sau care pot fi luate la nivel de Guvern, ăştia sunt paşii care urmează. Dacă de aici rezultă şi schimbări de competenţe, atunci se va lua în calcul şi schimbări de persoane care vor avea alte competenţe, dar e o decizie care urmează raportului”, a conchis Suciu.

Intervenția de urgență în urma incendiului de la clubul Colectiv, din seara de 30 octombrie 2015, a fost în mare parte o acțiune necoordonată, cu elemente de improvizație a autorităților, a constatat Corpul de control al premierului privind intervenția în acest caz.

Conform documentului, absența coordonării a fost generată în principal de „lipsa de exerciții în caz de urgențe majore, neconcordanțe în legislație și baza materială deficitară”. (Detalii aici)

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.