Radio România, despre percheziţiile în care sunt vizaţi membri din CA

Radio România a transmis, joi, în legătură cu percheziţiile care au loc la sediul Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) într-un dosar privind acordarea unor contracte, în care sunt vizaţi membri ai Consiliului de Administraţie, că a pus la dispoziţia reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti toată documentaţia solicitată.

”În cursul zilei de 17 noiembrie, s-au prezentat la sediul Societăţii Române de Radiodifuziune reprezentanţi ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti pentru ridicarea unor înscrisuri. Radio România a pus la dispoziţia acestora toată documentaţia solicitată”, au transmis reprezentanţii Radio România.

”În acest moment nu suntem în măsură să oferim mai multe detalii, dar vă asigurăm că radioul public va continua să-şi informeze cu onestitate ascultătorii asupra oricăror elemente de noutate în cauza ce face obiectul acestor cercetări, în măsura în care acestea o privesc”, au mai transmis reprezentanţii radioului public.

Membri ai Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune sunt cercetaţi pentru abuz în serviciu şi conflict de interese, întrucât ar fi participat la luarea unor decizii în urma cărora au fost încheiate ilegal mai multe contracte privind achiziţii de servicii de turism. Anchetatorii fac percheziţii la Societatea Română de Radiodifuziune şi la sediul şi un punct de lucru al firmei de turism Europoint, 11 persoane urmând să fie duse la audieri, au declarat joi, pentru News.ro, surse judiciare.

„Sunt trei percheziţii în desfăşurare şi 11 mandate de aducere. S-a plecat de la un prejudiciu estimat la 400.000 de lei, dar cercetările au arătat că suma este cu mult mai mare”, au spus sursele citate.

Sursele citate au precizat că cele trei percheziţii sunt la Societatea Română de Radiodifuziune şi la sediul şi un punct de lucru al firmei de turism Europoint.

„Din cercetări a reieşit că, în calitate de funcţionari publici şi membri în Consiliul de Administraţie, cei în cauză au participat la luarea unor decizii în urma cărora au fost încheiate mai multe contracte de prestări servicii, obţinând în mod ilegal mai multe beneficii patrimoniale. Aceştia sunt cercetaţi pentru abuz în serviciu şi conflict de interese”, au mai arătat sursele citate.

Ancheta este coordonată de procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 1.

Preşedinte al Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune este Ovidiu Miculescu, iar membri sunt Maria Ţoghină, Mirela Ioana Fugaru, Ruxandra Săraru, Radu F. Alexandru, Alexandru Ducu Bertzi, Andras Istvan Demeter, Ana Florea, Alina Stanciu, Alexandra Dumitraşcu, Nicoleta Viorica Balaci, Adrian Doroş şi Alexandru Muraru. Prejudiciul produs în acest caz a fost estimat de anchetatori la 400.000 de lei.

Contactat de Agenţia de presă News.ro, joi dimineaţă, Ovidiu Miculescu, preşedinte-director general al SRR, a spus că nu se afla la curent cu desfăşurarea percheziţiilor de la sediul Radio România.

”Eu sunt foarte tristă. În 88 de ani nu s-a întâmplat aşa ceva în radio. O instituţie etalon, o instituţie emblemă, o instituţie fanion. Tatăl meu, Dinu Săraru, care acolo a debutat, s-a şocat la 85 de ani. E cumplit”, a spus Ruxandra Săraru, membru CA al SRR, pentru News.ro.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.