Războiul civil din SUA s-a amânat

In this July 17, 2019, photo, President Donald Trump arrives to speak at a campaign rally at Williams Arena in Greenville, N.C. (AP Photo/Carolyn Kaster)

Trump a fost sfătuit la timp să nu scoată Armata în contra violenţelor şi distrugerilor practicate de unii protestatari. Consilierii săi au învăţat bine lecţia şi contralecţia din România lui decembrie 1989. Ceauşescu ar fi murit de bătrâneţe (poate chiar de COVID 19) dacă nu ar fi tras niciun glonţ în evenimentele de atunci. Dar inima lui gângavă nu ar fi apucat pandemia, ci ar fi sucombat când ar fi văzut epidemia de fier vechi ce a dat peste toată industrializarea socialistă. Ar mai fi apucat să spună că motorul ARO nu e nici socialist, nici capitalist şi cardiograma acelei inimi s-ar fi transformat într-o liniuţă despărţitoare de viaţă.

Trump nu risca un Târgovişte al său, dar justiţia americană (reeducabilă prin experimentul sorosist condus de Laura Codruţa Kövesi) era pregătită să-i aplice câteva proceduri exersate deja pe generalul Flynn.

Cu adevărat, nu am fost capabili să înţelegem magnitudinea răsturnării de paradigmă ce a avut loc prin victoria electorală a lui Trump. Şi e clar de ce: noi aici, în România (ca şi marea majoritate a lumii), nu conştientizăm în ce măsură forţele financiar-economice stăpânesc forţele politice. Or, victoria lui Trump aducea cel mai mare risc ca forţele politice să înceapă a se elibera de dictatura globală a banilor. Ceea ce s-ar prea putea întâmpla dacă Trump ar câştiga încă un mandat de preşedinte şi ar reuşi să asigure republicanilor chiar şi mandatele post-Trump.

În contra acestui curs al lucrurilor, Deep State (care e totuna cu ordinea oligarhică din democraţia americană) a fost obligat să acţioneze fără mască şi fără distanţare ideologică.

Dacă FBI ar vrea să identifice protestatarii jafurilor şi distrugerilor şi să ia urma finanţării lor în ultimii ani, ar da peste câteva persoane faimoase, între care cel puţin una s-a poziţionat de la începutul mandatului lui Trump drept duşman făţiş al naţionalismului republican. Ce nu putea fi probat până acum era caracterul penal al instigărilor acestor finanţatori. Acum, probele umblă pe străzile marilor oraşe din SUA. Va dori FBI să le culeagă? Dacă nu le va culege, Biroul riscă o soartă instituţională dramatică în cazul în care Trump îşi va menţine voinţa de a nu folosi Armata şi dacă alegerile nu-l vor trimite în afara istoriei.

SUA s-au născut dintr-un război civil. Au fost copleşite de puterea oligarhiei financiare fără război intern. Acum, oligarhia încearcă să-şi menţină privilegiile pe o cale sângeroasă, dar deocamdată noul război civil s-a amânat. Forţele antitrumpiste au subestimat grav natura raţională a deciziilor preşedintelui.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Ioan Buduca 1112 Articole
Author

5 Comentarii

  1. Autorul rezuma corect si foarte sintetic motivele crizei actuale a societatii yankee. Ale crizei induse.Colectivul lor…

  2. Autorul combina din nou intr-un haloimes artificial sau ca sa parafrazez pe cineva, intr-un haloimes din materiale sintetice demonstrand mereu si mereu cu mai mare indaratnicie ca era absent cand agentii complotului cominternist trageau intr-o veselie pe strazile patriei asasinand la intamplare pentru a putea inscena procesul rusinii nationale!
    Am spus mereu, rastalmacirea odioasa a unor realitati pentru a le prezenta drept „mit”-uri e un sport national de care
    putini vor sa se lase. O comparatie atat de deplasata incat te pune pe ganduri stiind ca Ceausescu nu a ordonat sa se traga, iar Trump nu a scos Armata in strada sa lichideze anarhia si pe anarhisti!!! Sunt aici pe forum comentatori care continua sa vorbeasca descreierat despre „revolutie” si faptul ca Ceausescu a scos Armata in strada ignorand ceea
    ce se intampla la Timisoara si la granitele Romaniei, devastari, incendieri si asasinate comise de grupe de cetateni de elita ai armatelor prietene, respectiv concentrari de trupe si RAZBOIUL ELECTRONIC,adica invadarea spatiului aerian al Romaniei de „tinte reale in zonele interioare de granita si tinte false in adancimea teritoriului national”, totul
    pentru a se forta decretarea STARII DE NECESITATE pe care Ceausescu nu a decretat-o, ci numai etapa premergatoare fapt care i-a pus in dificultate pe asasini, fara aceasta stare de necesitate nefiind posibila preluarea puterii de catre asasinii cominternisti si nici inscenarea odioasa a procesului si executarii Ceausestilor. In viata si judecati legal
    acestia demascau lovitura de stat…

  3. Super articol. Incepe sa se vada clar ca lumina zilei ca #soros are acest patern de actiune: sacrificiu uman comandat catre „serviciile” platite de el in tarile pe care vrea sa le bolseveasca – cazul #floyd. Sacrificiul uman duce la ridicarea maselor- cum s-a intamplat si la noi #rezist- Colectiv, #10 august. ROMANIA TREZESTE_TE DIN SOMNUL CEL DE MOARTE!

  4. Pai sa vedem.
    Cu teroristii s-a cam rasuflat, desi isi tot pierdeau pasapoartele pe trotuar, covidul e pe duca, desi il tin astia in viata pe aparate, sa mai stoarca ceva; ce a ramas?
    Un razboi mic, acolo. Pentru pace, evident.
    Iranul asta demult ascunde arme de distrugere, si in masa, si in scaun. Si nu are palarie.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.