Reacţie la mutarea surpriză a PSD

Senatorul ALDE, Daniel Zamfir, a anunțat că votul pentru alegerea noului președinte al Senatului nu a avut loc luni deoarece Teodor Meleșcanu, propunerea PSD pentru această funcție, nu a obținut sprijinul senatorilor din ALDE.

„Teodor Meleșcanu neconsultându-se cu nimeni a venit astăzi să ne spună la grup că i-a propus să preia președinția Senatului, lucru care nu a fost susținut de nici unul din senatorii ALDE, adică e o altfel de discuție în alt registru. Ce ne-a surprins pe noi este că domnul Meleșcanu nu a discutat-o în interiorul grupului ALDE, nu a vorbit cu nimeni, a venit direct să anunțe lucrul ăsta și văzând că nu are susținerea niciunui coleg de la ALDE s-a renunțat astăzi la alegerea președintelui Senatului”, a afirmat Daniel Zamfir, luni seara, la Antena3.

Grupul senatorilor PSD a decis să îl nominalizeze pe fostul ministru de Externe Teodor Meleșcanu la șefia Senatului.
Premierul și liderul PSD Viorica Dăncilă a precizat că locul a aparținut ALDE, iar PSD vrea să fie corect și să respecte acest lucru.
Întrebat de ce a acceptat această ofertă din partea PSD, în condițiile în care ALDE a ieșit de la guvernare, fostul ministru de Externe a replicat: „Cred că e o perioadă extrem de dificilă pentru România în care avem nevoie de stabilitate. Nu mă interesa funcția de ministru. Eu sunt membru ALDE și rămânem în Opoziție”.

Chestionat ce anume l-a nemulțumit pe liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, Teodor Meleșcanu a precizat că au fost poziții în cadrul formațiunii „potrivit cărora nu ar trebui să mai existe nicio relație cu PSD”.

„Din punctul meu de vedere, așa cum am spus și la discuțiile pe care le-am avut înainte de a adopta decizia de ieșire de la guvernare, eu am propus și a fost aprobată ideea ca la nivel regional, județean organizațiile noastre care colaborează cu PSD și cu alte organizații să rămână pe același sistem și în continuare, deci există și un interes din punctul acesta de vedere”, a completat Meleșcanu.

Fostul ministru de Externe a precizat că nu s-a pus problema excluderii sale din ALDE până în momentul de față.

„Nu s-a discutat (excluderea din ALDE). Eu cred că colegii vor realiza că e cea mai bună idee. Nu accept eu sprijinul, ei (PSD -n.r.) mi-au oferit. Cred sincer că e nevoie de stabilitate în România și Parlamentul va avea un rol deosebit. Toată lumea are șanse, că eu nu știu la PSD, la liberali cum vor vota oamenii. Eu sper ca relația să nu se înrăutățească, sper să ajut mult mai mult partidul din această poziție. Nu cred că putem ajunge la această variantă (excludere n.r.)”, a conchis Teodor Meleșcanu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

10 Comentarii

  1. Melescanu e senil de tot, uite ce aiureala debiteaza mosulica asta: „Nu accept eu sprijinul, ei (PSD -n.r.) mi-au oferit.”

    Pai, cum NU ACCEPTI, bre, Malescanule, cand „ei ti l-au oferit”?!
    Dumnezeule, Veorica analfabeta, asta senil, restul analfabeti si ei…
    Astfel de ciudatenii conduc Romania!
    La azil cu tine, Melescanule!!!

  2. „Nemuriciul“ Meleşcanu: angajat în MAE în 1966, a fost de 4 ori ministru, a schimbat 4 partide(traseist notoriu!) şi a condus 1 serviciu secret!
    Este unul din Responsabilii pentru dezastrele la votul din diaspora în 2014 şi 2019.

    In 1997 a fondat ApR(Alianţa pentru România). În 2000 acesta candidează din partea propriului partid la alegerile prezidenţiale, acolo unde obţine SUB 2% din voturi!

    În 2014 Meleşcanu încearcă din nou să candideze la alegerile prezidenţiale şi îşi dă demisia din SIE, însă în primul tur nu reuşeşte să obţină decât 1.09%!

    Cam asa arata si „performantele” la alegeri ale lui Tariceanu, doar ca in toate alegerile la care a candidat a luat SUB 6!

    Acesti indivizi ALESI, adica VOTATI cu cateva Procente, CONDUC Romania!
    „Alesi”, nu?!

    Javre ordinare!

    • „Javre ordinare!” Nimic nou, doar pentru asta esti platit/a, sa-l pupi in dos pe joianis si sa injuri pe toti ceilalti! Ti-am spus de nenimarate ori ca provoci greatza, sustinatoarea hotului de case cu acte false, a tradatorului de tara!

  3. Nu este nimic deosebit. Mele raspunde disciplinat la comenzi. Ca si Dancila de altfel. Ca si nepotii securisti cu nume maghiaresti. Ca si Klaus de altfel. Doar ca subordonarile sunt diferite. Este insa complicat pentru bibilicile manipulate sa priceapa acest adevar simplu.

  4. Culise. De ce nu poate fi exclus Meleşcanu din ALDE, deşi a pactizat cu PSD.
    Dăncilă l-a prins în capcană pe Tăriceanu.

    Meleşcanu, propus de PSD pentru şefia Senatului, nu poate fi exclus din partid.
    Motivul? Grupul ALDE din Senat s-ar desfiinţa, iar odată cu el ar muri şi alianţa cu Ponta.
    Legea impune un număr de 7 senatori aleşi pe listele unui partid pentru formarea unui grup parlamentar.
    ALDE a rămas exact cu 7 senatori aleşi iniţial, dacă-l numără şi pe Meleşcanu. Pe parcurs, s-au mai adunat alţi 7 traseişti, irelevanţi.
    În primă fază, Tăriceanu ar fi vrut să-l excludă din partid pe Meleşcanu, pe motiv de trădare, susţin surse politice.
    Ulterior, liderul ALDE s-a răzgândit, forţat de lege.
    Intrebat după şedinţa senatorilor ALDE dacă s-a pus problema excluderii sale din partid, Meleşcanu a răspuns degajat: ”Nu s-a discutat despre o excludere”.
    Mazilirea lui Meleşcanu a fost blocată de Regulamentul Senatului: ”Un grup parlamentar poate fi constituit şi poate funcţiona numai dacă cuprinde cel puţin 7 senatori, care au fost ALESI pe listele aceluiaşi partid”.
    După alegerile din 2016, ALDE a obţinut 9 mandate de senator. Între timp, 2 au demisionat.
    În vara anului trecut, Scarlat Iriza a plecat din partid pe motiv că Daniel Chiţoiu ”taie şi spânzură în partid”.
    Zilele trecute, imediat după ce ALDE a ieşit de la guvernare, şi senatorul I. Niţă a plecat la PSD.
    Au mai rămas 7 senatori aleşi pe listele ALDE în 2016, aşa cum cere Regulamentul.
    Dacă unul dintre cei 7 senatori ALESI la scrutinul din 2016 demisionează din partid, ALDE nu mai poate Deci, Meleşcanu nu poate fi exclus, căci ar trimite partidul în degringoladă, l-ar îngropa politic.

    Taricene 4,2%, vai de partiduletul tau, rade Veorica de tine, esti pe duca, scapam de tine curand!

  5. Radu Banciu, ieșire DURĂ după demisia lui Tăriceanu de la șefia Senatului: ‘Nu mai avea nimic de spus, era ruginit ca o locomotivă cu aburi’
    Radu Banciu a vorbit în ediția de luni a emisiunii ”Lumea lui Banciu”, despre demisia lui Călin Popescu Tăriceanu din funcția de președinte al Senatului.
    ”Astăzi a fost sfârșitul carierei politice a lui Călin Popescu Tăriceanu, acest ins dizgrațios care nu mai avea nimic de spus, ruginit ca o locomotivă cu aburi, trasă în sfârșit pe linie moartă”, a comentat Banciu.

    „Tăriceanu a renunțat la prezidențiale pentru că era EXPIRAT și pentru că nu mai avea sprijin și pentru că s-ar fi făcut de râs. N-a mai avut sprijin pentru că PSD nu a vrut să pună un candidat de la ALDE, era prea mare rușinea acestui partid – care oricum se va destrăma – să termine cu un candidat care nu era al lor. Tăriceanu știa că dacă va candida independent la alegerile prezidențiale va face ce a făcut la europarlamentare”, a mai spus Radu Banciu.
    Taricene, esti terminat, BRAVO Romania, sa-l trimitem definitiv la gunoi pe acest arogant si oportunist de 4,2%!

  6. Pana nu cantă soprana grasă, nu plecam de la spectacol!Ultimul cuvant il are Weta,”The fat lady sings”!

  7. Cat de prost este acest personaj cu pseudonimul „lili”!!!Cati bani primesti JAVRA de scrii asa ceva in toate comentariile?Acest MELESCANU a invatat carte,nu ca tine o coada de topor!!!

  8. Cum îl șantajează PSD pe Tăriceanu cu amenințarea că, dacă nu îl susține pe Meleșcanu la șefia Senatului, îi desființează grupul parlamentar.
    PSD a recurs, luni seară, la un mic act de șantaj politic la adresa lui Tăriceanu, amenințându-l că, dacă nu-l va susține pe Meleșcanu la șefia Senatului îi va desființa grupul parlamentar, au declarat surse din PSD.
    Dacă Meleșcanu pleacă din ALDE, grupul parlamentar din Senat scade SUB numărul limită iar Tăriceanu riscă să piardă poziții politice importante și o pârghie de putere semnificativă.

    În consecință, liderul ALDE s-a repliat, anunțând că va forma un grup parlamentar mixt, care ar urma să includă senatorii Pro România și neafiliații pentru a evita dizolvarea grupului.
    Potrivit surselor, riscul nu a trecut pentru Tăriceanu, deoarece noul grup mixt mai trebuie votat în plenul Senatului, acolo unde PSD a pierdut la limită majoritatea dar încă își mai poate impune, teoretic, deciziile prin negocieri.

    Ultimele zbateri ale acestui oportunist si mincinos si arogant, numit Tariceanu SUB 6%!

    Istoricul electoral modest al lui Tăriceanu: la prezidențialele din 2014 a obținut puțin peste 5% din voturi, la egalitate cu E. Udrea.
    În 2016 la parlamentare a obținut 5,8%, iar la europarlamentarele din mai 2019 NU a trecut pragul electoral.
    Tăriceanu a apucat să conducă și PNL într-o campanie electorală, cea pentru alegerile parlamentare din 2008, reușind să obțină cel mai prost scor al liberalilor de după 2004 și până în prezent.
    PNL a primit atunci puțin peste 1,2 milioane voturi, adică abia 18,6% din total, și s-a clasat pe locul 3, după PDL și PSD.
    Acest politruc arogant, de SUB 6%, a avut cele mai inalte functii in Romania, prin aliante de stransura, rusine!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.