Renate Weber despre cazul Dragnea

Europarlamentarul PNL, Renate Weber, a declarat la RFI, referindu-se la cazul Liviu Dragnea, care nu a fost lăsat de pesediști să demisioneze după condamnare, că o demisie nu trebuie aprobată de nimeni.

„Demisia este un act unilateral de voinţă. Nimeni nu trebuie să-ţi aprobe demisia. Demisia ţi-o dai, eventual stabileşti un termen de la care să devină efectivă şi pleci. Deci din punctul ăsta de vedere, formula că unii membri nu acceptă nu-i o formulă serioasă, ea nu-l poate determina pe domnul Dragnea decât să-şi retragă demisia şi atunci într-adevăr, problema este a domnului Dragnea”, a spus Weber.

„În ce priveşte condamnarea domnului Dragnea, am văzut ieşirile publice, explicaţiile publice pe care le-a oferit. Domnul Dragnea mai are la dispoziţie o cale de atac în acest dosar. Personal, drept să vă spun, nu-mi dau seama, până nu văd motivarea instanţei, chiar nu-mi dau seama ce anume i se reţine domnului Dragnea, dar cred că în ce-l priveşte pe dumnealui, legislaţia invocată este o legislaţie care priveşte fapte din zona faptelor de corupţie. Este invocată legea aceea din 2000, prin care persoanele care erau în fruntea unor partide politice nu puteau să-şi folosească influenţa. Acestea sunt fapte conexate faptelor de corupţie. Deci din punctul ăsta de vedere, condamnarea domnului Dragnea (…) este o condamnare pe fapte de corupţie, adică o condamnare din cele pentru care, cel puţin din câte ştiu eu, PSD-ul spusese că va cere membrilor săi să se retragă din funcţiile pe care le deţin”, a mai afirmat europarlamentarul.

Liviu Dragnea şi-a depus demisia din funcţia de preşedinte executiv al PSD, dar membrii de partid nu au fost de acord.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.