Revoltă la uşa ministrului: „Management arogant și netransparent”

Reprezentanții Sindicatului Național Sport și Tineret a marcat marți Ziua Sportului printr-un miting de protest în fața Ministerului Tineretului și Sportului. Câțiva protestatari au adus la fața locului un sicriu, în care au așezat în mod simbolic obiecte sportive ale mai multor discipline.

Sindicatul Național Sport și Tineret (SNTS) a organizat marți la ora 12.00 un miting de protest în fața Ministerului Tineretului și Sportului, începând cu ora 12.00, în aceași zi în care se sărbătorește și Ziua Internațională a Sportului pentru Dezvoltare şi Pace.

”Suntem revoltați față de modul dezastruos în care este condus domeniul nostru de activitate. Actuala conducere a MTS nu se consultă cu specialiștii din federațiile sportive sau din subordonate, iar măsurile aberante care se stabilesc de către un grup mic de persoane din minister, ne-au adus într-un blocaj fără precedent în Sport și Tineret. Acest management arogant și netransparent trebuie să înceteze!”, au spus reprezentanții sindicatului în comunicatul prin care își anunțau acțiunea de protest.

În fața MTS s-au adunat, marți la amiază, câteva zeci de persoane, care au scandat diferite lozinci și s-au manifestat zgomotos cu ajutorul unor tobe, vuvuzele și portavoci, cerând demisia ministrului Eduard Novak.

O parte din manifestanți au adus la fața locului o cruce și un sicriu descoperit, în care au așezat diferite obiecte sportive, reprezentând mai multe discipline.

„70% din angajații MTS sunt plătiți aproape de salariul minim pe economie. Este ultimul minister cu o asemenea grilă de salarizare. Sunteți plătiți ca muncitorii necalificați. Cu toate acestea vi se pretinde să aveți rezultate, performanțe și să lucrați sâmbăta și duminica, fără să fiți plătiți. O faceți din vocație, o faceți pentru sportivii voștri, pentru copii pe care îi pregătiți. Dar cât să mai meargă prosteala asta pe care MTS o furnizează în teritoriu?”, s-a auzit la protest de la portavocea purtătorilor de cuvânt ai sindicatului.

”La nivelul ministerului sunt doar interese politice. Se vorbește dincolo de ușile închise despre descentralizare, despre transmiterea patrimoniului către autoritățile locale. Peste câțiva ani vom vedea cartiere luxoase și proprietăți imobiliare în locul bazelor sportive, care au fost lăsate în paragină.”, s-a mai rostit în fața clădirii MTS.

Reprezentantul manifestanților a mai ținut să precizeze că SNTS a fost nevoit să își câștige în instanță dreptul de a fi plătit la un nivel rezonabil și că și în acest moment există discrepanțe salariale între angajații din teritoriu și cei de la centru, din MTS.

Manifestanții au scandat „Eduard Novak afară!” solicitând oficialului MTS să vină la discuții cu ei și, totodată, cerând demisia acestuia.

credit foto ciclism.ro

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

3 Comentarii

  1. Sunt cornuți care nu pricep că nu sunt bani. Că romania trăiește din imprumuturi,.Și in definitiv, de ce vrei să mergi in Japonia,. Crezi că virusul lor, care de altfel e deja in romania, e mai plăcut ?? Mahalagii patrioți flămânzi sunt pe toate drumurile.. Acu au apucat in fața ușii ??

  2. Este ma degrabă un protest literar decât o revolta!
    Acolo unde Revolta reală e disipată/ dizolvata in proteste, Marea Resetare instituțională se produce fara un impact favorabil Democrației. După ce Serviciile Occidentului și Diplomația Capitalului străin au intervenit în RSR, puterea politică s-a distribuit către părțile interesate – plutocrați,agentideinfluenta,spioni, nomenklatura și „xperții” lor. Democrația promisă de UE,Nato etc a fost înlocuită de guvernarile unei burghezii de conjunctura, fie etichetați de ” centru-dreapta”, fie de „centru-stânga”. Vechii și noii coalizați psd (pnl-usr- UDMR) sunt agenții aroganti locali ai marilor Asasini economici/ politici ce operează în România postcomunistă.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.