Ruzici – 40 de ani de la câștigarea trofeului de la Roland Garros

La 40 de ani de la câștigarea trofeului de la Roland Garros, Virginia Ruzici a vorbit pentru rolandgarros.com despre cariera sa, ce a însemnat acest trofeu, despre Simona Halep .

În anul 1978, Ruzici, care o manageriază acum pe Simona Halep, și-a învins în finala de la Roland Garros partenera de dublu, Mima Jausovec cu 6-2, 6-2 pentru a ridica despra capului Cupa Suzanne Lenglen. Cu puțin timp înainte, ea și Jausovec câștigau o finală epică la dublu cu 5-7, 6-4, 8-6 împotriva cuplului Lesley Turner Bowrey și Gail Sheriff Lovera. Ruzici a jucat și în finala probei de dublu mixt cu Patrice Dominguez, pe care au pierdut-o. Trei finale într-un singur weekend.

„Zgura – suprafața de joc favorită“

„Era visul meu. Am crescut pe zgura din România și cu siguranță era suprafața mea de joc favorită“, își amintește ea. „Am fost puțin norocoasă anul acela pentru că Chris Evert nu juca, iar ea era adversara pe care nu am putut s-o înving niciodată. Era atât de bună pe zgură. . Am fost norocoasă și să joc foarte bine împotriva Mimei Jausovec, pe care, tot așa, nu reușim vreodată să o înving. A fost cel mai important moment al carierei mele, iar publicul a fost fabulos, atât de pasional și entuziasmat de meci“, continuă Ruzici.

Marți seara, WTA a sărbătorit-o pe Virginia Ruzici cu ocazia împlinirii 40 de ani de la frumoasa victorie pe zgura franceză. Tot anul acesta se împlinesc zece ani de când Ruzici a început să lucreze cu Halep. Ce spune Ruzici despre posibilitatea ca Halep să câștige trofeul de la Roland Garros? „Simona a avut trei finale pe care a fost aproape să le câștige, dar nu cred că se gândește la altceva decât să o ia încet, meci cu meci. Celelalte jucătoare de pe tablou sunt foarte ambițioase, joacă foarte bine, așa că se poate întâmpla orice, dar sper că anul acesta este rândul ei. Ar fi fantastic pentru noi, românii, dar cel mai mult îmi doresc asta pentru Simona. Muncește foarte mult, se dedică în totalitate tenisului și a trecut destul de greu peste înfrângerea de aici de anul trecut.“

„Simona e foarte puternică din punct de vedere mental“

„Aștepările din România sunt mari. O admir foarte mult pentru felul în care se descurcă. Nu vă puteți imagina presiunea care este pe ea din 2014, cu toți oamenii care vor ca ea să câștige fiecare meci. Este imposibil asta. Nici măcar Serena Williams nu a căștigat toate meciurile. Simona a avut suișuri și coborâșuri, dar a reușit să rămână în top 4 din 2014 încoace. Este consecventă și foarte puternică din punct de vedere mental. Unii cred, că a pierdut finala pentru că nu este puternică din punct de vedere mental, dar nu trebuie uitat că ea a revenit anul trecut de la un set și 1-5 împotriva Svitolinei, iar anul acesta la Australian Open, avea 0-40 pe serviciul ei și 6-7 în al treilea set împoitriva lui Kerber. Trebuie să fii foarte puternic pentru astfel de reveniri în meciuri dificile“, conchide Ruzici.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

1 Comentariu

  1. D-na Ruzici, luati-l va rog in echipa manageriala pe baiatu’ lu’ pune becuri de la Eurosport 2,Romania.Il striga lumea pe post Dragos IT26 si este specialist in atacuri contra Simonei Halep, dar si la statistici despre orice :viteza vanturilor la capul Horn, incrucisarea liniilor de cale ferata, etc si mai crede ca stie si foarte mult mult tenis. dati-i o sansa sa va ajute, pentru ca sunt convins ca aveti numai de invatat de la Van Kiparos.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.