Să-i plângi de milă, nu alta!

Averea lui Donald Trump a scăzut la 2,3 miliarde dolari în timpul mandatului. Când a preluat preşedinţia Statelor Unite, Donald Trump a lăsat în urmă un imperiu construit în câteva decenii, dar patru ani mai târziu activele lui valorează mai puţin, iar averea i-a scăzut cu aproape 25%, potrivit Bloomberg.

Averea lui Trump a scăzut de la 3 miliarde de dolari la 2,3 miliarde de dolari, conform Bloomberg Billionaires Index. Pandemia pe care a promis că o va face să dispară când era preşedinte îi răvăşeşte compania, iar manifestările violente care au definit finalul mandatului său i-au deteriorat şi brandul, scrie Ziarul Financiar.

Publicaţia americană Bloomberg a analizat documente financiare, documente de creditare, a realizat interviuri cu foşti executivi şi analişti din industrie, scoţând la iveală cât de problematică este situaţia pentru Trump şi pentru compania sa.

Pandemia de COVID-19 a lovit puternic în piaţa clădirilor de birouri şi în cea a facilităţilor turistice – ambele fiind extrem de importante în imperiul fostului preşedinte american.

Totodată, asaltul asupra Capitoliului a afectat relaţia sa cu brokerii de credite şi cu creditorii. În următorii patru ani, credite în valoare de cel puţin 590 de milioane de dolari ajung la scadenţă, iar mai mult de jumătate din această sumă este garantată personal de Donald Trump.

Este de menţionat că Trump şi-a mai revenit în trecut. O revenire economică post-pandemie ar putea să majoreze valoarea proprietăţilor sale. Totodată, el ar putea continua să vândă cărţi, să se întoarcă la televiziune sau să lanseze o reţea socială care să concureze cu Twitter. Chiar dacă lucrurile merg prost, ar putea profita de acest lucru şi să îşi reducă taxele – aşa cum a făcut ani de zile.

În ceea ce priveşte proprietăţile rezidenţiale, acestea valorează 1,7 miliarde de dolari, în scădere cu 26% în perioada 2016-2021, iar asupra lor planează datorii de peste 256 de milioane de dolari.

Cele două clădiri de birouri din New York şi San Francisco gestionate sub firma Vornado au înregistrat o scădere a valorii de la peste 760 de milioane de dolari la 685 de milioane de dolari.

În acealaşi timp, proprietatea de la adresa 40 Wall St. a scăzut ca valoare de la 550 de milioane de dolari la 277,7 milioane de dolari, iar unii chiriaşi îşi doresc să plece. Cushman & Wakefield, brokerul care intermedia închirierea clădirii, a tăiat toate legăturile cu Trump după ce susţinătorii săi au răvăşit Capitoliul.

Trump Tower înregistrează probleme similare. Proprietarii de apartamente de aici aşteaptă de luni întregi cu unităţile la vânzare şi nu reuşesc să scape de ele nici cu discounturi atractive.

În ceea ce priveşte proprietăţile turistice, adică resorturi şi hoteluri, acestea sunt evaluate la 558,9 milioane de dolari, în scădere cu 42% din 2015 până în 2020. Acestea generează venituri de 90,8 milioane de dolari, dar asupra lor planează datorii de 330 de milioane de dolari.

Toate celelalte proprietăţi ale preşedintelui american, de la hotelul din Washington, până la complexul Doral din Miami sau Mar-a-lago, înregistrează scăderi de cel puţin 20-30%.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

9 Comentarii

  1. Unul cu trei milioane de parai își rotunjește veniturile la rialitișou?
    Un filmuleț, tot Bloomberg, cu o fantomă; mâinile lui Biden trec de cîteva ori prin microfoane.
    Vorba „din ce vezi să crezi jumate, din ce-auzi să nu crezi nimic” a apărut înaintea pozelor și tembeliziunilor.
    https://www.youtube.com/watch?v=g0139UytcR8

  2. da spre deosebire de averile globalistilor care au crescut vertiginos odata cu plan-demia. si spre deosebire de Presedintele SUA Donald Trump care a facut avere pe munca la vedere si care si-a salvat familia de la faliment de vreo 2 ori, globalistii s-au imbogatit din „tranzactii” financiare aka spolierea omului de rand prostit de banci, si din alte tranzactii oculte precumL trafic de minori, organe, prostitutie infantila, trafic de droguri si arme catre popoarele arabe bagate in razboi de globalizare. vanzarea de echipamente militare catre china inclusiv tehnologii 5g. dar cred ca stim cu totii toate aceste aspecte…oh, da „teorii ale conspiratiei” hush hush.
    http://i.stack.imgur.com/FFqzk.jpg

  3. Politicienii de la noi isi sporesc averea cand ajung in functii de conducere, ca dovada Trump a iesit la pensie ca presedinte al unei tari super dezvoltate cu o pensie mai mica decat pensiile speciale nesimtite ale politicienilor nostri hoti si corupti! Acolo mai este ceva dreptate, bun simt si democratie! La noi nu e decat hotie!

  4. cand este criza normal ca valoarea aparenta a unor imobile scade pt ca piata se contracta,
    Are peste 2,6 miliarde, iar imprumuturile sunt sub un miliard, deci 30% din patrimoniu, deci are acoperire, iar peste patru ani poate ca si in America lumea se va misca nu va mai fi in criza economica, face turism, parca are un hotel sau mai multe,
    averea sa este dezvoltata in 100 de ani de bunicul sau strabunicul sau nu din speculatii de o zi asa cum sunt cele mai multe averi, deci oricat de ingrijorati sunt unii ea este solida si va rezista, chiar daca va avea de suferit nu-i singurul…ce la noi hotelierii o duc pe roze?

  5. Nu sînt legi economice!
    Economia nu e știință!
    E prosteala și furtul (un altfel de furt pe lîngă impozitde, amenzi și alte biruri) celor mulți de către cei ce conduc din umbră.

  6. in anul 1988 … dolarul = rubla
    in anul 1990 … dolarul >> rubla

    in anul 2021 … 1 yuan = 0.15 dolari
    in anul 202x … yuan >> dolari
    x = ? simpla problema de matematica (-istorica ?)

  7. ciudat !!!!a scazut doar valoarea imobilelor lui trump?, si actiunile la fondul Proprietatea unde sunt?

  8. Isi mai aduce aminte careva de campania electorala cand „ziarul de referinta” NYT publica mare titlu ca Trump nu si-a platit impozitele, iar in ultime 2 paragrafe se contraziceau si spuneau ca desi are inca 1-2 dispute cu Fiscul, in ultima a avut castig de cauza si gajul pe care trebuia sa i-l returneze Fiscul l-a refuzat, le-a zis sa-l pastreze pentru plati viitoare, un „mizilic” de cateva milioane de dolari. Banii de salariu pe patru ani ca presedinte i-a donat la Veterani(parca).

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.