Salarii de 3.000 de euro în Legiunea Străină

Vârsta cuprinsă între 17 şi 40 de ani, un act de identitate valid, stare de sănătate bună şi o capacitate fizică şi psihică excelentă, acestea sunt singurele cerinţe la angajarea în Legiunea Străină.

Cei dispuşi să-şi asume riscurile unui astfel de job trebuie să mai ştie că nu este obligatoriu să fi efectuat stagiul militar, nu contează naţionalitatea, studiile şi nici statutul profesional, nici măcar nu trebuie să ştie limba franceză.

Legiunea Străină caută, în momentul de faţă, tineri dispuşi să aleagă cariera militară. Cei interesaţi să înceapă ca soldaţi, în speranţa că vor evolua spre poziţii de caporal sau sergent, pot găsi mai multe informaţii pe pagina web a Legiunii Străine – www.legion-recrute.com.

Persoanele care trec testele de admitere, care se pot întinde şi pe durata a două săptămâni, semnează un contract de angajare pe o perioadă de 5 ani. Cei care vor să-şi prelungească contractele o pot face pentru perioade de 6 luni până la 5 ani.

Riscurile pe care le presupune un astfel de job sunt mari, dar şi salariile sunt pe măsură. Un proaspăt recrut primeşte pentru început puţin peste 1.000 de euro pe lună, dar după o perioadă de zece luni de la încorporare salariul poate ajunge la 3.300 de euro. Militarii sunt plătiţi în funcţie de misiunile şi zonele în care sunt trimişi să lupte. După trei ani şi jumătate de contract, un „legionar străin” poate să facă o cerere pentru cetăţenie franceză.

În timpul contractului, legionarul poate să înveţe o meserie, în funcţie de nevoile Legiunii Străine. Aceştia pot obţine o calificare ca secretari, dactilografi, contabili, operatori radio, mecanici radio, centralişti, telefonişti sau şoferi.

Legiunea Străină numără, în prezent, 7.699 de militari, dintre care 413 sunt ofiţeri, 1.741 subofiţeri şi 5.545 legionari.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.