Salvați Copiii, despre educație: Am atins un punct critic

Înainte ca pandemia să se agraveze din nou, este necesară implicarea, măcar în primele săptămâni, în testarea elevilor, a cadrelor medicale și, prin participare voluntară, a părinților sau studenților din domeniile socio-medicale, susține Salvați Copiii România.

Organizația Salvați Copiii România consideră imperativă și urgentă clarificarea testării periodice a copiilor în școli, extrem de utilă pentru limitarea răspândirii pandemiei și, în acest fel, pentru menținerea școlilor deschise. Astfel, decizia de testare trebuie luată de consiliile de administrație ale școlilor.

Din discuțiile avute cu părinții implicați în programele socio-educaționale derulate de Salvați Copiii la nivel național, rezultă că o parte dintre aceștia sunt gata să-și asume responsabilitatea testării, în timp ce alții doresc ca testele să fie realizate în școală.

Organizația Salvați Copiii consideră că, pentru a urgenta procedura, înainte ca pandemia să se agraveze din nou, este necesară implicarea, măcar în primele săptămâni, a cadrelor medicale și, prin participare voluntară, a părinților sau studenților din domeniile socio-medicale. Acest lucru ar putea asigura un start eficient și instalarea unei practici generale pozitive ce ar elimina falsele controverse privind dificultățile și riscurile procesului de testare.

„Consiliile de administrație poartă o uriașă responsabilitate, însă, prin comunicare cu asociațiile de părinți, pot fi stabilite proceduri adaptate nu doar la nivel de unitate de învățământ, ci inclusiv în raport cu specificul fiecărei clase în parte. Nu în ultimul rând, consultarea și luarea în considerare a opiniilor elevilor, obligatorii în acest context, vor fi în măsură să asigure cele mai adecvate abordări ale acestei problematici a testării non-invazive. De altfel, Salvați Copiii a solicitat autorităților pregătirea sistemului de învățământ pentru utilizarea acestor teste cu salivă încă din luna aprilie a acestui an , invocând sutele de studii de specialitate care demonstrau acuratețea și caracterul practic, dar și experiența altor state (Germania, Franța, Marea Britanie, Austria, Japonia, Portugalia, Italia) care au integrat imediat această soluție medicală în setul lor de măsuri de susținere a participării școlare a copiilor, ca prioritate în asigurarea protecției sanitare în școli”, spune organizația.

„Într-o societate în care sistemul educațional nu a fost în ultimele decenii prioritatea guvernelor, dovadă fiind refuzul sistematic de a aloca resursele bugetare cuvenite conform legii, și în care rata vaccinării nu a atins un prag al siguranței medicale generale, considerăm că am atins un punct critic care, în lipsa unei mobilizări generale, ar putea arunca în colaps viitorul educațional al acestei țări”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.

Datele statistice privind abandonul școlar (anual, 35.000 de elevi părăsesc sistemul preuniversitar), fenomenul copiilor aflați în afara școlii (275.000 de copii între 7 și 17 ani) și analfabetismul funcțional (41% la citire, 46,6% la matematică și 43,9% la științe) ne obligă să fim responsabili cu generațiile actuale de elevi și să emitem soluții și poziții doar despre ce putem face și cum putem contribui ca participarea școlară a copiilor să fie continuă și lipsită de riscuri.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

5 Comentarii

  1. Alta organizatie identic cu USR care salveaza ciuciu! Poate isi salveaza finantarea ca organizatie dar nu copii.

  2. Măi fraților românii au o boală în a creea organizații mafiote de furat banii!!..oricum învățământul românesc e pierdut!!gata..s-a terminat cu scoala!!.într-o țară de cretini si mediocrii școală e ceva bizar…!!.fabricile de diplome, distrugerea învățământului românesc la țară, promovarea cadrelor didactice mediocre,structura școlară, infrastructura si sărăcia au dus la aceste abandonuri!! . Grav e ca fi cei care mai merg la școală tot idioți ies de pe băncile școlilor !!..se nivealeaza educația în jos la mediocritate,prostie,incultură !!!
    Școala a devenit un adăpost diurn pentru copii,acolo îi lasă părinții ca sa nu umble creanga prin orașe,..ce fac acolo nu interesează, bine ca nu-i plouă si stau adunați ca popicele..
    Culmea e ca si cadrele didactice se complac in situatia asta, au si ele de unde veni, banii bani, vaucere,cadouri,audilii, mercedesuri..
    Învățământul românesc s-a transformat într-un uriaș azil pentru copii..diferență fiind ca nopțile copiii și le petrec acasă!!..unii!!..

  3. Ce tot spuneti acolo,inca nu ati simtit ca economia duduie,au crescut veniturile romanilor si puterea de cumparare,duduie si ” Proiectul de suflet ” al Esuatului,Romania educata.Suntem pe un drum ascendent la vale in prapastie,cu oistea in gardul dela Cotroceni, investitiile lui SoCatzu ( in parandaraturi )vor moderniza Romania,Hotomanul Vlasceanu se va ocupa de Ministerul investitiilor si ale fondurilor europene ! Totul este aproape gata,nici nu mai analizam,vom face si vom drege,astfel copiii Tarii au viitorul garantat. Dupa noi potopul.

  4. Proiectul de ” suflet” al Esuatului,Romania educata va rezolva toate problemele. Deja el duduie la fel ca economia,au crescut veniturile si puterea de cumparare ale romanilor,duduie si investitiile lui Socatzu in parandaraturi.Valorile liberale ale lui SoCatzu flutura peste toata Romania precum o umbra a dezstrului statului de drept Mafiot esuat cu oistea in gardul dela Cotroceni.Draaaagi copii,pt.o viata sanatoasa consumati 3 mese zilnic.Sa cresti mare si voinic,fara sa mananci nimic.

  5. salvați copii e Soros, nu prea contează ce zic ăștia care n-au nic o legătură cu romania

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.