Șerban Nicolae pune punctul pe „i”

Liderul senatorilor PSD, Șerban Nicolae, a apreciat joi, că nu contează dacă Augustin Lazăr a semnat sau nu ordonanța de clasare din mapa procurorului general, important fiind faptul că era vorba despre un dosar al lui Klaus Iohannis și că apărea într-un dosar de candidatură.

„Totul arată, la prima vedere, a aberație. În realitate, era un comportament tipic al promovărilor în funcțiile înalte din Ministerul Public pe bază de aranjamente făcute de cunoscători. Nici nu contează dacă era semnată ordonanța de clasare de Lazăr Augustin, candidatul la funcția de Procuror General, sau de alt procuror, pentru că, dacă mă întrebați pe mine, aș fi tentat să cred că Lazăr a sunat de la Alba-Iulia la Parchetul General, unde el lucrase ca procuror detașat mai mulți ani înainte, și a rugat să i se scoată din lucrările mai vechi anumite lucrări. Nu cred că nu știa cine semnase rezoluția într-un dosar care trecuse și pe la Parchetul Curții de Apel Alba-Iulia. Ideea era că în acea ordonanță de clasare era vorba de Iohannis. Putea să fie semnată și de procurorul Negulescu de la Ploiești, important era că era vorba de Iohannis și că apărea într-un dosar de candidatură”, a declarat, pentru Mediafax, Șerban Nicolae.

Acesta a adăugat că nu crede în corectitudinea alegerii lui Augustin Lazăr ca procuror general.

„Dacă mă întrebați pe mine, cred că nici nu era foarte important, putea să fie acolo și o colecție de articole din ziarul România Liberă din anul 1950, pentru că decizia fusese deja luată și era doar o aparență de legalitate, erau făcute strict formal demersurile necesare prevăzute de procedură, să existe un CV, o declarație de acceptare a candidaturii, un plan managerial în care putea fi scris orice, pentru că în realitate decizia era deja luată și altcineva hotărâse. Nu cred nicio secundă că a fost o procedură corectă și că Lazăr s-a dovedit a fi cel mai potrivit pentru acest post”, a arătat Nicolae.

Potrivit acestuia, Lazăr este „o rușine” și nu trebuia să ajungă în fruntea Ministerului Public.

„S-a dovedit, odată, cu preluarea funcției, că a avut un comportament de toată jena, cu declarații absolut aberante, necunoașterea unor elemente profesionale de bază. Nici acum nu cred că dl Lazăr nu știe că procurorii apără interesul general al societății, drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor, că asta scrie în Constituție când e vorba de Ministerul Public. El are impresia că este în slujba propriei instituții, că procurorii își deservesc propriile interese, că sunt un fel de formulă sindicală a unei caste și așa se și comportă. Am auzit la dl Lazăr că și practica europeană este că procurorii și conducătorii din Parchete, din Ministerul Public, au dreptul și datoria să semnaleze nu știu ce lucruri. Procurorii nu au drepturi și datorii, au atribuții, ar fi trebuit să știe după 36 de ani de profesie. Lazăr nu trebuia să fie nicio secundă Procuror General al României, pentru că este o rușine”, a declarat Șerban Nicolae.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 11
Author

6 Comentarii

  1. Asa cum am spus la articolul cu Iordache,dupa asta urma Serban Nicolae!pana diseara,maine cel tarziu,se produce si Nicolicea!Care de care mai anti-sistem…

  2. perfect adevarat! serban nicolae e printre putinii profesionisti autentici din actualul senat. acest procuror incompetent, cu decizia de pensionare in buzunar de 10 ani e o rusine pt sistemul procuraturii dintr un stst ue, chiar si ruminia…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.