Şoferii nu mai pot încheia RCA, sistemul CEDAM a picat

DCIM\100GOPRO\G0071282.

Baza de date cu asigurările obligatorii de răspundere civilă auto încheiate pe teritoriul României (sistemul CEDAM) a cedat luni, iar brokerii emit numai polițe RCA clasa de baza B0 (atribuită unui asigurat nou, fără istoric – n.r.), a declarat marți pentru AGERPRES președintele Uniunii Naționale a Societăților de Intermediere și Consultanță în Asigurări (UNSICAR), Bogdan Andriescu.

Acesta a precizat că de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) i s-a spus că la mijloc ar putea fi un atac informatic asupra CEDAM.

„Sistemul CEDAM a cedat din nou. Nu funcționează de două zile, de luni, când a funcționat 20 de minute. De obicei lunea este mai aglomerat decât în alte zile. Am solicitat ASF să remedieze defecțiunea. Au spus că știu de această problemă, că se ocupă și că nu știu de ce a fost supraîncărcat. Iau în calcul și un atac informatic”, a precizat Bogdan Andriescu.

„Am pierdut 3 din 4 clienți ieri și azi, adică 75% din vânzările zilnice, ceea ce este foarte mult, plus timp pierdut pe telefoane cu clienții. Cum se manifestă CEDAM când nu merge? Ori afișează B0, de cele mai multe ori, ori afișează malus în loc de bonus, sau afișează orice altceva, spre exemplu bonus sau malus diferit de situația reală.”, explică un broker mare care a dorit să își păstreze anonimatul pentru profit.ro.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.