Şomajul din Grecia, în scădere uşoară

Rata şomajului din Grecia a scăzut uşor în februarie, la 25,4%, de la 25,6% în luna precedentă, conform datelor anunţate ieri de Oficiul Central de Statistică de la Atena (Elstat). Nivelul este cel mai scăzut înregistrat după luna iulie 2012, când rata şomajului din Grecia atingea 25,3%. Cel mai ridicat nivel, de 27,9%, a fost consemnat în septembrie 2013, potrivit bursa.ro.

Cea mai mare rată a şomajului, de 50,1%, a fost înregistrată, în februarie 2015, în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani. În februarie 2014, rata şomajului pe acest segment atingea 56,4%.

Potrivit Elstat, 1.205.857 de persoane din Grecia nu aveau un loc de muncă în luna februarie anul acesta, în scădere cu 97.512 comparativ cu perioada similară din 2014.

În perioada analizată, numărul angajaţilor din Grecia era de 3.549.166, mai mare cu 55.454 faţă de perioada similară din 2014.

Săptămâna aceasta, Comisia Europeană a înrăutăţit prognoza pentru evoluţia economiei Greciei, anticipând un avans de 0,5% pentru 2015, faţă de 2,5%, cât estima anterior. Economia Greciei a crescut cu 0,8% în 2014.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.