Şomajul le dă în continuare bătăi de cap francezilor

Rata şomajului în Franţa a crescut în primul trimestru din 2013 la 10,8%, de la 10,5% în ultimele trei luni din 2012, conform datelor preliminare publicate joi Institutul de Statistică (Insee), transmit Bloomberg şi AP.

Excluzând teritoriile franceze din afara ţării, rata şomajului a urcat în primele trei luni din acest an la 10,4%, de la 10,1% în trimestrul patru din 2012.

În aprilie, numărul francezilor aflaţi în căutarea unui loc de muncă a ajuns la 3.264.400, cel mai ridicat nivel de cât a început publicarea acestor date, în 1996, şi marcând doi ani de creşteri lunare fără întrerupere.

Ministerul Muncii de la Paris a anunţat recent că luna trecută numărul celor care nu aveau un loc de muncă a urcat cu 39.800, o creştere de 1,2% comparativ cu luna precedentă. Economiştii se aşteptau la un avans de 30.000.

Comisia Europeană a anunţat în mai că se aşteaptă ca rata şomajului în Franţa să ajungă la 10,6% anul acesta, faţă de 10,2% anul trecut, şi să continue să crească la 10,9% în 2014.

Franţa, a doua mare economie a zonei euro, a intrat în a treia recesiune de la criza financiară din 2008-2009, după un declin al Produsului Intern Brut de 0,2% în primul trimestru din 2013, similar cu cel înregistrat în ultimele trei luni din 2012.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.