Statutul de polițist este condiționat

Polițist, vaccinat. Toți cei care și-au depus candidatura pentru a deveni polițiști pot participa la examen doar dacă sunt vaccinați, testați sau trecuți prin boală, anunță IGPR.

„La toate concursurile organizate de Poliția Română, în această perioadă, vor putea participa exclusiv candidații care sunt vaccinați împotriva virusului SARS-CoV-2, dacă au trecut minimum 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare; candidații care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi, ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2; candidații care prezintă rezultatul negativ certificat al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore; candidații care prezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 48 de ore”, au anunțat reprezentanții Poliției Române.

Termenele se calculează la data susținerii probei de concurs.

La accesul candidaţilor la probă, se verifică dovada că persoanele se află într-una dintre situaţiile care permit participarea, pe baza unui document scris pe care îl vor avea asupra lor, în copie, respectiv certificatul verde digital COVID-19 printat şi/sau dovada testului negativ RT-PCR/antigen), care se va păstra la dosarul de concurs.

Candidaților care nu fac dovada că se află într-una din situațiile descrise nu vor avea acces la probe și procedura de concurs pentru aceștia va înceta.

Pe toată durata prezenţei în locul desfășurării probei masca de protecție este obligatorie, astfel încât să acopere nasul şi gura.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

9 Comentarii

  1. Păi ar trebui să fie condiționat de o cunoaștere a măcar trei patru limbi,.de o cultură generală vastă,.incluzând și cultura limbilor cunoscute,.să rezolve un rebus și un sudoku in timp real,.și evident cu aptitudini de iepure..

  2. Daca primul test pentru intrarea in Politie este cel de obedienta, se poate presupune ce va deveni acest organ al statului in foarte scurt timp. Militia comunista va fi fost mic copil. Dosarul si originea sanatoasa va conta mult mai mult decat calitatile personale. Scrupulele in aplicarea masurilor de represiune impotriva populatiei vor disparea.
    Foarte probabil asta va veni la pachet cu o serie de beneficii materiale.
    Statul incepe sa semene din ce in ce mai mult cu un lagar de concentrare.

  3. Așa, și? Nu polițiștii te amendează dacă nu porți mască în spații închise, nu ei alături de jandarmi și de poliția locală au făcut abuzuri inimaginabile? „În slujba cetățeanului”, slogan cu care se identificau majoritatea pe rețelele de socializare a dispărut. Toți angajații statului – personal medical, funcționari publici, „esențialii”, trebuiau vaccinați până la ora asta. Cui nu-i convine să-și dea demisia!

  4. Singurul criteriu valid pentru orice functionalitate in societate este vaccinul. Daca e vaccinat, nu ne mai intereseaza ca e tampit sau sociopat.

  5. Titlul gresit din punctul meu de vedere! Ar fi mai frumos „Statutul de politist cu ‘aere’ de vaccinat”??, suna bine.

  6. Cum credeți că un polițist nevaccinat va urma ordinul „împușcă, dacă e nevoie, nevaccinatii!”. Un polițist vaccinat s-ar putea să tragă dacă toată clasa politică dă de înțeles că nevaccinatii sunt „teroriștii” și clasa „incultă” care ne-au adus în această situație. Să nu vă mirați politicienilor dacă o să vedeți nevaccinați linșați pe stradă. Voi ați creat această posibilitate de neconceput într-o democrație reală.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.