Tăriceanu: Cum ar fi fost populația monitorizată, fără accept, prin intermediul telefoanelor

Liderul ALDE Călin  Popescu Tăriceanu acuză Guvernul că a implementat în timpul stării de urgență, fără niciun fel de consultare, fără niciun fel de discuții, o recomandare a UE care „a dat posibilitatea monitorizării populației prin intermediul telefoanelor”.

„DEMOCRAȚIA ȘI STATUL DE DREPT NU POT FI SUSPENDATE!

În urmă cu aproape 2 săptămâni am anunțat întocmirea unui proiect de lege prin care preşedintele şi Guvernul să fie obligaţi să ofere explicaţii pentru instituirea stării de urgenţă şi pentru măsurile adoptate, dar și o detaliere a drepturilor și libertăților care au fost anulate și persoanele care au fost vizate în acest sens.

Articolul din Lumea Justiției îmi confirmă încă o dată că demersul ALDE este unul corect.

Avem dreptul să știm în baza căror analize Guvernul Orban a implementat fără niciun fel de consultare, fără niciun fel de discuții, Recomandarea UE 2020/518 care stabilește „un set comun de instrumente la nivelul Uniunii Europene pentru utilizarea tehnologiei și a datelor cu scopul de a combate criză provocată de pandemia de COVID-19 și de a ieși din această criză, în special în ceea ce privește aplicațiile mobile și utilizarea datelor anonimizate privind mobilitatea”.

Practic, implementarea recomandării a dat posibilitatea monitorizării populației prin intermediul telefoanelor. Românii nu pot fi localizați și urmăriți de companiile de telefonie fără acceptul abonaților, al celor care le cumpără serviciile. În momentul în care semnezi un contract cu o companie de telecomunicații nu semnezi și acordul pentru a fi urmărit la fiecare pas.

Dar Guvernul PNL nu se împiedică de lucruri atât de mărunte precum drepturile și libertățile cetățeanului. Totul le este permis dacă le asigură rămânerea la putere. Este însă de neînțeles obediența operatorilor de telecomunicații. Îmi amintesc cu plăcere de directorul general al celei mai mari companii de telecomunicații din România care în anul 2008 intra hotărît în biroul meu de Prim-Ministru să protesteze față de intențiile serviciilor de informații de a-și băga degetele în serverele lor. Din datorie și respect pentru clienții pe care îi avea. S-au schimbat echipele, s-au schimbat și obiceiurile.

Probabil că și PNL și operatorii de telecomunicații sunt încurajați în acțiunile lor de cei 80% dintre români care par a nu fi deranjați de încălcarea drepturilor și libertăților cetățenești. Noi, cei de la ALDE, rămânem în cei 20% cărora le pasă!”, a scris liderul ALDE pe pagina sa de Facebook.

.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Ioana Radu 8540 Articole
Author

14 Comentarii

  1. Taricene, cand ai scris procentele ale ai uitat sa pui virgula intre 2 si 0.

  2. Haideti, fratilor, ca nu e nicio noutate surpriza pentru noi!
    La noi acum „supravegherea” si lucratorii sai au intrat in sfarsit, oficial, in legalitate. Cinstit, drschis, democratic — curat murdar!

  3. Daca nu asteptati nici un telefon urgent sau daca doriti sa nu va simtiti urmarit, lasati telefonul mobil acasa ! La intoarcere, verificati daca ati fost apelat si sunati ! Stiu, e usor inconfortabil, seamana putin a paranoia, vor aparea si imbecilii de serviciu care vor urla ca „daca n-am facut nimic rau de ce sa ma tem ca sint urmarit ?” (!!!) dar aici am ajuns, daca am fost de acord sa ne bagam singuri gîtul in laț ! (ps : am uitata sa va spun ca nici solutia de mai sus nu mai e pentru mult timp valabila, niste baieti care dau pe dinafara de respectarea drepturilor cetatenesti lucreaza deja la un program care detecteaza daca mobilul se afla departe de proprietar !)

  4. Ce aveti,nene,cu Iohannis si guWerneaua lui,ca acum sunt doar la inceputul haosului si abuzurilor lor?

  5. @Pleosc: Cand a spus 20% pesemne ca se referea la IQ-ul tau.

  6. lasa ba taricenu,tu esti protejat de Sf Mele Sieistul si de trupa de fosti, plus Vive la France ce te mai ocroteste,chiar nu ai treaba..Mai vinzi cate un Citroen,marca masonilor,chiar nu ai apasari..Evreu sa fii fost,ca MRU, si nu aveai atat nuoroc..dar un grecotei mincinos..

  7. O postare de la alt articol::
    „Parerea mea, dupa informatiile pe care le-am gasit si in parte le-am postat si aici, marea farsa nu s-a incheiat. A fost anul trecut in octombrie, faza intai cu exercitiul-simulare, un summit in fapt, care a adunat personaje din diferite state si organizatii pentru a finisa pasii de urmat, a se pune de acord asupra unei strategii comune. Acum suntem in faza a doua, de testare a modelului pe subiectii reali, posibil folosind cateva tulpini covid mai diluate. Scopul acestei faze este multiplu, complex. Printre altele, a invata nu doar sub aspect medicarl, imunologic, ci despre felul cum coopereaza si raspund guvernele diferitelor state, ce consecinte rezulta asupra economiei, politic, social. Care va fi raspunsul populatiei civile. Pe baza datelor coroborate, urmeaza faza a treia in toamna/iarna cand posibil sa ne trezim cu un nou val epidemic, cu tulpini covid mult mai agresiv. Altminteri, nu au sens pregatirile care se fac in continuare, investitii mari in tehnologii digitale si biotehnologii, pentru recrutarea pentru noi profesii de „urmaritori”/informatori ai celor gasiti „contaminati”, simptomatici ori asimptomatici.
    US investeste in crearea unei astfel de „armate”/politii medicale de 300 000 de „specialisti.”
    Asadar, eu zic sa nu spunem „Hop!” pana nu am sarit parleazul. Asa cum se prefigureaza lucrurile acum, incluzand economia si transporturile/comertul in haos, scolarizarea, restrictiile/cenzura si interdictiile de tot felul, incluzand drepturile si libertatile cetatenesti, plus, instaurarea oficiala in imperiul global a unei „a patra puteri” — complexul medico-farmaceutic — nu sunt de bun augur. As vrea sincer sa gresesc cu aceste predictii sumbre…”
    https://www.wired.com/story/i-enrolled-in-a-coronavirus-contact-tracing-academy/

  8. Sa urmareasca, domle, covidizatii astia ascunsi care vrea sa ne bolnaveasca!
    Dacat sa umble oameni bonlavi pe strada, mai bine sa fie supraveghere, sa fim in siguranta, sa nu lom guvid!
    Multumim, UE, tatucul popoarelor!

  9. CSM apără cu îndârjire protocoalele secrete ale justiție. Care stat de drept? O exista așa ceva?
    În România s-au dat număr record de mandate de ascultare, pe motive de siguranță națională cât n-au dat americanii și țări din vest, care chiar au probleme cu terorismul. Dar în România orice e de siguranță națională. Mai abuziv de ătât mai greu. Niciunul din polotică n-a mișcay ceva șa împiedice abuzurile.

  10. Domnu Tariceanu, stati linistit, pentru ca nimic din interceptarile facute despre dv. nu va intra la dosarul dv. penal. Interceptarile au rolul extrem de simplu de a obtine informatii pentru a va putea prinde in flagrant. Cum se obtin informatiile, nu e treaba dv. Ele raman confidentiale la fel ca orice convorbire telefonica in raport cu operatorul de telefonie. Numai flagrantul devine public si dosarul flagrantului ajunge pe masa judecatorului. Restul este meserie.

  11. chiar crezi ca intereseaza pe cineva pe unde umbli?

  12. Dreptul la viata privata (art 26 din constitutia Romaniei) este sau ar trebui sa fie echivalent cu amendamentul 2 din constitutia americana, adica acela care nu permite de a fi ingradit dreptul poporului de a detine si purta arma, in sensul ca statul, in mare zis, sau persoanele, mai bine zis, din structurile acestuia TREBUIE SA SE TEAMA DE POPOR. Poporul trebuie sa-si pastreze o doza (de siguranta) de putere, astfel incat STATUL sa nu cedeze tentatiei de a deveni TIRANIC.

    Prin dreptul la viata privata, prin cel al secretului corespondentei si prin cel al liberei exprimari, impreuna, poporul detine o doza semnificativa de putere de negociere in raport cu statul.

    Deci, poporul TREBUIE sa detina un element de descurajare, real si semnificativ, in raport cu statul care ar putea aluneca spre tiranie.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.