Tăriceanu, despre Legea offshore: ”Nu se poate face o înţelegere…”

Transgaz

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, în legătură cu Legea offshore, că nu se poate face o înţelegere în care să existe o parte care câştigă şi o parte care pierde şi că trebuie să se ajungă la o înţelegere care să fie echilibrată şi echitabilă.

”Cred că în pofida imposibilităţii fizice a dlui preşedinte Iancu de a participa la lucrările comisiei, comisia ar trebui să se întrunească şi în cadrul comisiei să existe un schimb de păreri între membrii comisiei din toate partidele care sunt reprezentate în Parlament, pentru a cântări opţiunile pe care le avem la îndemână, care trebuie să acopere un spectru destul de larg, plecând pe de o parte de la interesul nostru de a avea venituri cât mai mari la buget de pe urma exploatării gazelor la Marea neagră. Al doilea considerent extrem de important este acela de a asigura securitatea energetică în primul rând a României şi în pălan regional. Trebuie să ţinem cont că şi în partea cealaltă există interesul investitorilor. Nu se poate face o înţelegere în care să existe o parte care câştigă şi o parte care pierde”, a declarat Tăriceanu.

Preşedintele Senatului a precizat că el a sugerat să se ajungă la ”o înţelegere care să fie echilibrată şi care să fie echitabilă”.

”Cred că pe o astfel de lege nu e util să mergem prin a impune voinţa majorităţii, pentru că aici vorbim de ceva mai mult, de interesul naţional, care trebui e să fie acelaşi şi pentru majoritate, şi pentru opoziţie”, a mai afirmat el.

Ce a declarat Liviu Dragnea

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, sâmbătă, că s-a ajuns la un consens în ceea ce priveşte Legea offshore, ”în sensul că trebuie să se uite mai atent pe cifre”. În plus, Dragnea a spus că dezbaterea din comisie ar trebui să aibă loc cu toate televiziunile în sală pentru ca ”toţi românii să vadă de fapt despre ce e vorba”.

Liviu Dragnea a fost întrebat, sâmbătă, dacă s-a ajuns la un consens în ceea ce priveşte Legea offshore şi a răspuns: ”S-a ajuns la un consens, în sensul că trebuie să se uite mai atent pe cifre şi cred că toţi liderii de grupuri din Parlament trebuie să se uite pe cifre şi Comisia trebuie să aibă loc cu toate televiziunile în sală, să fie transmisă live şi toţi românii să vadă de fapt despre ce e vorba”.

Întrebat când vor fi reluate dezbaterile pe această lege, Dragnea a spus că, după ce preşedintelui Comisiei pentru industrii din Camera Deputaţilor, Iulian Iancu, i s-a făcut rău la ultima şedinţă, cel mai probabil dezbaterile nu vor putea fi reluate săptămână viitoare.

”A apărut incidentul cu domnul Iancu şi nu mai suntem siguri că putem avea dezbaterea finală în comisie săptămâna care urmează. Nu e imposibil, dar cel mai sigur este cealaltă săptămână”, a mai spus Liviu Dragnea.

Dragnea a mai spus că Ministerul de Finanţe a transmis deja o estimare cu privire la câştigurile pe care le va avea România din implementarea legii.

Preşedintele Comisiei pentru industrii din Camera Deputaţilor, deputatul PSD Iulian Iancu, a fost dus vineri la Spitalul Floreasca, din cauza unor probleme cardiace. El ar fi urmat să participe la o şedinţă a coaliţiei de guvernare pe tema Legii offshore, care a fost retrimisă în comisii de plenul Camerei Deputaţilor.

Legea offshore reglementează modul de exploatare a gazelor din Marea Neagră.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

9 Comentarii

  1. Rezultatul ocupării instituțiilor statului, a partidelor politice, a mass mediei, de către alogeni :
    -desființarea noastră ca națiune independentă şi suverană.
    -îndoctrinarea copiilor cu propaganda homosexuală.
    -jefuirea resurselor : aur petrol gaze….de către străini.
    -atacarea familiei creştine.
    -atacarea Maicii Neamului-Biserica Ortodoxă.
    -transformarea poporului în populație.
    -invazia controlată de populații străine prin aşa zisii imigranți arabi şi negri.
    -gonirea din țara a 4 milioane de români pentru a fi sclavi in occidentul „civilizat”.
    -educație sodomistă, antihristică, în şcoli şi grădinițe.
    -sclavi la corporațiile occidentale pană la adânci bătrâneți pe un salariu de mizerie.
    -acapararea pământului stramoşesc de către străini.
    -Impunerea ideologiei sataniste a aşa zisei Identități de Gen.
    -control total şi manipulare prin card si cip şi „pâine şi circ”.
    …………si multe alte „valori” şi „binefaceri” aduse din occidentul „civilizat” ….
    toate acestea datorită alogenilor, străinilor de neam, care au ocupat ca lupii la oi prin minciună şi viclenie, toate instituțiile statului : parlament, preşedenție, guvern, justiție, servicii secrete, poliție, partide politice, instituțiile de manipulare în masă : televiziuni, ziare, radio, net…
    Acesta este Adevărul !
    Dacă nu scăpăm de aceşti paraziți, care au ocupat instituțiile statului, vom pieri ca națiune, dar mai ales ca oameni !
    https://www.youtube.com/watch?time_continue=39&v=hVQLr3NCPIA

  2. Legea asta ar trebui să fie dintr-o singură propoziție:
    50% din gazele exploatate sunt ale exploatatorului și 50% ale statului român.
    Nu redevențe, nu impozite suplimentare, nu deduderi pentru explorare, nu formule kilometrice, nu fel de fel de clauze înșelătoare…
    Ce, statul român nu se pricepe să vândă gaze!

  3. Asa este! pe unde mergi pe unde te intorci, vezi ascunsi prin birourilr guvernului, presedentiei, ministerelor, indivizi pregatiti pentru a da directia dorita de neo-marxisti. groaznic!

  4. aveti modelul olandez sau norvegian. Ce tot o dati dupa cires? Nu reusiti sa impartiti 150 milioane sau sa scapati de puscarie?? Ai? Veti da socoteala, chiar si dupa ani de zile!

  5. Nu se poate face o înţelegere… fără o şpagă consistentă, pensiile mai trebuie să aştepte, că am familie mare şi greu de întreţinut în Monaco, ca să nu mai vorbim de văru’jean, care e vai de el…

  6. Daca locatia zacamantulului este la cca 200 km de tarm,daca pentru investitiile initiale in platforme de foraj,transportul gazului.etc se ridica la cca 10 miliarde dolari,iar valoarea de piata estimata este de 40 de miliarde dolari,aceasta investitie nu se va face niciodata! Consumul nostru intern este prea mic,combinatele chimice au fost distruse de termiteledemocrate,iar doar pentru a asigura Ungaria cu gaz romanesc ,nu se merita efortul!Nu te lasa EROEI:)))Chestiunea cu gazul din Marea Neagra e o bascalie similara aurului de la Rosia Montana, inexistent,dar bun de ‘depozitat”ïn banci!Fraierii lacomi pun botul intotdeauna

  7. Tariceanu si mai ales Vosganian, vor ca dezbaterile sa aiba loc fara Iulian Iancu, omul care cunoaste toate detaliile si mai ales reglementarile din alte tari! Aldistii vor fara Iancu, deoarece, ailalti pesedei sunt praf, atat la legea in cauza, cit mi ales la patriotism!

    • Parerea mea…sa lase gazele acolo unde sunt ca nu se strica.
      Decat sa pierdem mai bine mai asteptam.
      Sunt constient ca interesul strainilor prevaleaza in fata interesului romanilor ca na…noi nu avem un lider cu vana sa dea cu pumnul in masa. Cum au vandut toata industria Romaniei prin „privatizare” si dupa a ajuns la fier vechi, asa vor face si acum. Pai ce credeau liderii de atunci ca strainii ne industrializeaza, au nevoie de concurenta noastra pe piata? Nuuu au nevoie de piata de desfacere pentru marfa lor fara concurenta locala. Ce mai conteaza gazele, aurul, pamantul, noi romanii.
      Curand ajungem in sapa de cauciuc, dam in pamant si ne sare in fata.
      Vorba cuiva ” urmatorul vot trebuie dat unui dictator ” Cred ca avea dreptate. Dupa cum se vede treaba cred ca spre asta tindem sa mergem. Prea multa minciuna, secretizari, desecretizari, oameni santajabili ajunsi in fruntea amaratei asteia de tari pentru a suge si ultimul strop de sange ca niste paraziti. Stau in genunchi in fata corporatiilor straine si ne vand ca la talcioc pe un pumn de bani. Cred ca suntem cea mai proasta natie.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.