Toyota vrea să crească producţia în 2012 la un nivel record

Toyota, cel mai mare grup auto din lume, vrea să majoreze producţia cu 24% anul următor, la un nou nivel record de 8,9 milioane de maşini, parte a unui program de recuperare a declinului din lunile de după cutremurul din martie, a declarat o sursă apropiată situaţiei pentru Reuters, citată de Mediafax.

Grupul a prezentat marţi programul furnizorilor, a spus sursa citată.

Ţinta de 8,9 milioane de autovehicule pentru anul următor, care nu include producţia diviziilor Daihatsu Motor şi Hino Motors, va depăşi recordul anterior de 8,53 milioane de unităţi, înregistrat în 2007, înainte de criza globală.

Un purtător de cuvânt al Toyota a refuzat să confirme informaţia, afirmând că grupul oferă furnizorilor date referitor la ce trebuie să se aştepte, dar că nu face asemenea planuri publice.

Toyota şi-a majorat ţinta de producţie pentru acest an cu 350.000 de maşini, la 7,15 milioane, ca urmare a unei redresări mai rapide a lanţului de furnizori.

Grupul a avut pierderi operaţionale în primul trimestru fiscal, perioada aprilie-iunie, pentru prima dată în ultimii doi ani, cauzate de cutremurul devastator din martie din Japonia şi de aprecierea yenului, însă a ridicat prognoza de profit pentru anul în curs, mizând pe o revenire rapidă.

Toyota a înregistrat o pierdere operaţională de 108 miliarde yeni (1,4 miliarde de dolari) în primul trimestru fiscal, faţă de un profit de 211,7 miliarde yeni în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Rezultatul a fost totuşi mai bun decât media estimărilor analiştilor contactaţi de Reuters, care indica o pierdere de 190 miliarde yeni.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cristian Ghetu 854 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.