Coronavirusul românesc Uriaș: 119 decese

Numărul de cazuri noi de COVID-19 a crescut de luni până marți, un număr de 3.382 de români fiind raportați ca infectați în ultimele 24 de ore. Asta în condițiile în care s-au efectuat mai multe teste decât în weekend. Alți 119 români au murit.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 3.382 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2.

Până marți, 20.013 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

De luni, de la ora 10.00 până marți la ora 10.00 au fost raportate 119 decese, dintre care 68 de bărbați și 51 de femei. Este vorba de pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, un deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani, patru decese la categoria de vârstă 40-49 ani, șase decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 38 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 41 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 29 decese la categoria de peste 80 de ani.

118 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar un pacient decedat nu a prezentat comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.463. Dintre acestea, 978 sunt internate la ATI.

Până marți, la nivel național, au fost prelucrate 5.904.761 de teste RT-PCR și 262.823 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 23.599 de teste RT-PCR (15.082 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 8.517 la cerere) și 9.381 teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 38.666 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 10.623 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 52.814 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 162 de persoane.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

6 Comentarii

  1. Sa moara copiii vostri ca nu mintiti? Adica si daca le-a picat o caramida-n cap tot de COVID au murit? Nu mai cred cifrele aranjate din pix. Se mentine teroarea populatiei, ca sa-si faca poftele smecherii.

  2. Cotele apelor Dunării.
    Ps. Intre 1916 si 1922, au murit în România, aproximativ 300.000 de oameni, 350 medici si 1.000 de alte cadre medicale de tifos exantematic.Da, despre acele vremuri se poate vorbi de pandemie, nu si acum si cu toate acestea viata si-a continuat cursul sau firesc, e drept cu prea multe victime, dat si l-a continuat.
    Ps. atunci au murit, numai si numai de aceea boala. Acum nu se mai moare, la vedere, decât din cauza covidului. Dar, dincolo de lumina reflectoarelor, cat se moare, javrelor fără ca voi sa faceti nimic pentru viata aproapelui.
    Ecleziastul: e un timp pentru razboi si unul pentru pace: unul pentru minciuna si altul pentru adevar: unul pentru rupt si altul pentru cusut. Asa ca, fiti siguri, va veni si timpul vostru, adică timpul judecății.

  3. PROPAGANDA SOROOOOSSSSS !! UNDE ESTE I N V E R M E C T I N A ?! UNDE ESTE HIDROXICLOROCHINA / P L A Q U E N I L !?!

  4. Dar oare cati mor zilnic in casele lor pentru ca nu sunt primiti in spitalele care stau goale?Asa ceva e crima premeditata,bre.Genocid medical.Citeam pe undeva ca fata de 2019 ,in 2020 au crescut decesele cu peste 15,000 mii in plus si daca o luom logic ,,statistica,,asta o putem pune numai in seama ,,eroilor din prima linie,,care au blocat accesul bolnavilor in spitale la actul medical si o sansa la viata.Niste criminali.Bre,am vazut proteste ale ,,eroilor din prima linie,,pentru mariri de lefuri si stimulente ,dar nici UNUL nu a protestat si pentru bolnavii non-covid lasati de izbeliste la ordin politic si asta spune multe despre ce caractere au ,,ingerii in halate albe,,..Lor sa le fie bine si cu castig pe munca cat mai putina ,restul nu conteaza.Rominia euriopeana,Rominia norr-maa-laaa,Rominia lucului binee fecut.Pas cu Pas.

  5. ca daca tragedia s-ar raporta la populatia din acei ani cele 300.000 sau 50.000/an, se pare ca in acei ani era de 7,7 milioane…iar azi vorbim de 20.000 de cazuri la 19 milioane…azi se pare ca traim mult mai speriati decat in trecut…

  6. Cred Marius – corect. Si gandeste-te ce mobilitate era atunci, comparativ cu ceea ce se-ntâmplă azi.
    Ps. Atunci omul credea in Dumnezeu, isi punea speranta in El, adică în viața, dragoste si adevar. Acum speranta e in vaccin, adică în incertitudine,manipulare, minciuna, bani, ura si fireste SATANA neomarxista.
    Ps1. Bunicul si bunica aveau o vorba cand murea cineva, inclusiv apropiat: asa a vrut bunul Dumnezeu. Dacă persoana care a decedat era tânără, spuneau: l-a iubit Dumnezeu mult, l-a chemat la El devreme si nu l-a mai lasat sa sufere aici. O alta folosofie a mortii si a vieții. Acum cacaciosii au impresia ca o să atingă eternitatea. Viata merita trăită nu in beciul terorismului de stat, in dictatura medicilor si-n cameră manipulării mass mediei, ci-n toate splendoarea sa.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.