„Va fi haos în trafic, dar e inevitabil”. Toată Piața Unirii va fi decopertată

Toată Piața Unirii va fi decopertată pentru refacerea planșeului de peste râul Dâmbovița. Lucrările vor dura un an și jumătate sau doi și vor fi săpate inclusiv o parte din fântânile de la Piața Unirii, a spus primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, la Interviurile Digi24.ro. Lucrările vor provoca haos în trafic, dar lucrarea trebuie făcută, pentru că în caz contrar există riscul să se prăbușească planșeul, a explicat el.

„Zona Unirii va fi decopertată. Pentru moment, problema pe care o avem acolo este cu planșeul, care este foarte degradat. Planșeul urmează cursul râului Dâmbovița. Deasupra planșeului este și metroul și Pasajul”, a declarat edilul.

Nicușor Dan a spus că există trei faze ale proiectului – o expertiză preliminară care s-a finalizat, după care urmează o expertiză care a început și care o să spună care este soluția optimă, iar apoi vor fi începute lucrările.

„Și aici există două variante – să se decoperteze tot și să se pună alt planșeu. Metroul trece pe lângă, dar nu va fi afectat. Este în responsabilitatea sectorului 4. Deci, prima variantă să se sape tot, a doua să se facă lucrări de întreținere. Din ce înțeleg se merge spre varianta în care se sapă tot și se pune un planșeu nou”, a explicat el.

„Lucrările vor dura un an și jumătate – doi. Vom avea intersecția de la Unirii blocată. Va trebui să găsim niște metode de ocolire. După ce o să avem expertiza o să facem o evaluare a traficului și a metodei de a devia traficul. O să fie o mare problemă de trafic, dar e inevitabilă. Nu poți să aștepți până o să cadă planșeul. Riscul este pur și simplu să cadă planșeul”, a estimat primarul.

Nicușor Dan a adăugat că inclusiv o parte din fântânile din Piața Unirii, renovate recent, vor fi săpate.

„Reparația presupune și reconstrucția zonei. Proiectul va presupune și readucerea la starea inițială”, a conchis Nicușor Dan.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4

8 Comentarii

  1. E haos în întregu’ Mioritistan, primăriile PeNaLe au „decopertat” de luni în șir trotuare, piețe, străzi intra-urbane.
    DE CE?
    …pentru că la anu’ vor fi alegeri, iar în pușculița Partidului e gol.
    Așa că anul viitor trebuie asfaltate străzi, și puse borduri! PE BANII de 2024 pentru investiuții, că cei de anu’ ăsta s-au terminat, după atîtea furăciuni generalizate, și pe ȘPĂGI primite de la firmele executante de lucrări! Șpăgile vor umple pușculița.
    An Nou, cheltuieli noi! …voi ce credeați?

  2. A la rRomanika-bramburica!
    De ce nu se face o licitatie internationala pentru a afla daca mai exista si o alta metoda de consolidare a planseelor…mai ieftina, cu timp de executie mic-mic si fara a face excavari ca la exploatari de minereuri.
    Expertul lu’ peste prajit-pentru care s-a hotarat la nivel guvernamental alocarea unui purcoi de bani-nici nu stia ce firma a facut planseul la canal Dambovita si culmea-culmilor nici in ce an a fost construit!!!!!!!!!!!
    Ce tzara…

  3. Dl Nicusor care e general-primar pe Capitala cu ceva timp in urma a semnat ca primaru’ pentru o expertiza (castigata de METROREX) de a face jonctiunea liniei de tramvai 32(de la Mitropolie) cu linia de tramvai 21(de la Sf Gheorghe)…
    De noaptea mintii!

  4. i d ce, pentru ca s-ar putea sa afle ca planseul este bun! o sa vezi ca un an si jumatate cat spun ei ca dureaza lucrarea, o sa se chinuie numai sa-l sprga!!!

  5. Daca Nicusor zice 2 ani,constructorii vor trece de 5 ani,se stie ca nu risca nimic

  6. ,,EXPERTIZOII” lui peste, Ce concluzii si ce propuneri !!!
    Planseul a fost consolidat undeva prin anul 1988 cand sau facut lucrarile la raul Dambobita.
    La planseu care nu arata rau fost executata o placa de supra betonare priectata de Facultatea CFDP.
    Sunt curios cum si unde au constatat degradari ,,CATASTROFALE”
    In iterior structura veche a fost protejata cu o substanta hidroizolatoare produsa de INCERC, sau cam asa ceva.
    Cele doua bolti incadrate in planseu:
    cea de la GH. Cosbuc alcatuita din moloane de piarta fiind in perfecta stare, nu s-a facut nimic.
    Podul botit de la Serban Voda a fost consolidat. La partea superioara a fost executata o hidroizolatie, iar in interior a fost executata o consolidare din beton armat adaugat prin torcretare.
    In concluzie cel mai probabil este , O BATAIE DE JOC”

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.