Vânzări 100% la prima licitație din an

Anul 2020 a debutat cu un record absolut pe piața de artă românească. Prima licitație din an, organizată de Artmark, a înregistrat vânzări 100% pentru opere de artă semnate de Dali, Picasso, Magritte sau Matisse, completate de vinuri de colecție, vechi de peste 100 de ani sau celebre în pivnițele colecționarilor.

Pe 30 ianuarie, la Palatul Cesianu-Racoviță, s-a confirmat noul gust al românilor pentru simbolurile artei moderne și un viu interes pentru dezvoltarea propriei colecții. Licitația unei selecții de grafică europeană și licitația pivniței de vinuri a unui restaurant bucureștean au adus

Un impresionant Château Pétrus, Pomerol, din 1979, a fost adjudecat pentru 1.500 de euro, având prețul de pornire de 900 de euro, iar un lot de 4 sticle de Château Palmer, Margaux, a fost adjudecat pentru 1.600 de euro.

Vinurile au fost completate litografii remarcabile cu semnătura celebrilor artiști moderni care au schimbat parcursul artei moderne. Așadar, lucrarea Femei din Avignon” semnată de Pablo Picasso fost adjudecată pentru 2.750 de euro, pornind de la 250 de euro, iar pentru 3.750 de euro a fost vândut Vahine și calul alb”  de Paul Gauguin, care a avut un preț de pornire de 300 de euro. Un salt uriaș a înregistrat și litografia semnată de Salvador Dali Costum pentru Tristan Nebunul, care a fost adjudecată pentru 1.800 de euro și având un preț de pornire de doar 250 de euro.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.