Vezi cine poate merge pe Arena Națională la partidele UEFA EURO 2020

Patru categorii de persoane pot asista la meciurile de pe Arena Naţională din cadrul Euro-2020, informează Federaţia Română de Fotbal (FRF). Având în vederea legislația națională în vigoare privind desfășurarea evenimentelor sportive pe timp de pandemie de COVID-19, pot asista din tribune la meciurile EURO 2020 de pe Arena Națională din București următoarele categorii de persoane:

A. Persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;

B. Persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore înaintea începerii meciului;

C. Persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2;

D. Persoanele care prezintă rezultatul negativ certificat de o unitate medicală al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore înaintea începerii meciului.

Deținătorii de bilete la meciurile EURO 2020 de pe Arena Națională din București care se încadrează în categoriile de mai sus trebuie să facă dovada imunizării de COVID-19. În acest sens, ei vor parcurge următorii pași pentru a putea intra pe stadion:

Pentru persoanele deținătoare de bilete care se încadrează în categoriile A, B sau C:

  1. Deținătorul de bilete se prezintă în ziua sau în preziua meciului la unul dintre centrele medicale acreditate EURO 2020 din București cu actele medicale doveditoare, în limba română sau limba engleză.
  2. Solicitantul va plăti la casierie costurile procedurii.
  3. Personalul medical verifică documentele și semnalează voluntarului EURO 2020 prezent în locație că solicitantul este în regulă.
  4. Voluntarul EURO 2020 îi aplică solicitantului o brățară de acces la încheietura mâinii. Atenție: odată scoasă de la mână, brățara se autodistruge și nu mai este valabilă pentru accesul pe stadion!
  5. Spectatorul se prezintă la stadion. Accesul se face pe baza biletului ȘI a brățării. Doar unul dintre aceste elemente nu este suficient. Spectatorul trebuie sa aibă asupra lui și actul de identitate cu care și-a rezervat biletul.

În caz de constatare a nevalabilității documentelor prezentate, solicitantul poate intra pe procedura de testare rapidă în ziua meciului – descrisă mai jos – și încadrarea astfel în categoria D.

Pentru persoanele deținătoare de bilete care se încadrează în categoria D:

  1. Deținătorul de bilete se prezintă în ziua meciului la unul dintre centrele medicale acreditate EURO 2020 din București.
  2. Solicitantul va plăti la casierie costurile procedurii.
  3. Personalul medical îl testează cu un test rapid antigenic și comunică rezultatul testului după perioada de așteptare necesară.
  4. Personalul medical semnalează voluntarului EURO 2020 prezent în locație că solicitantul este în regulă (are test negativ).
  5. Voluntarul EURO 2020 îi aplică solicitantului o brățară de acces la încheietura mâinii. Atenție: odată scoasă de la mână, brățara se autodistruge și nu mai este valabilă pentru accesul pe stadion!
  6. Spectatorul se prezintă la stadion. Accesul se face pe baza biletului ȘI a brățării. Doar unul dintre aceste elemente nu este suficient. Spectatorul trebuie sa aibă asupra lui și actul de identitate cu care și-a rezervat biletul.

Sunt valabile doar testele antigenice rapide efectuate la respectivul centru medical. În cazul constatării unui rezultat pozitiv la testul rapid antigenic, solicitantului nu i se mai aplică brățara de acces. Personalul medical urmează procedurile legale de anunțare a autorităților medicale despre înregistrarea unui caz de COVID-19. Solicitantul nu va putea intra la meci și nici nu i se vor returna banii pe bilet. Cu toate acestea, poate transfera biletul unui alt suporter.

Facilități pentru suporterii care sosesc în România din țări de pe listele roșie și galbenă, cu avionul, prin punctul de frontieră de la Aeroportul Henri Coandă:

  1. Deținătorii de bilete din țări aflate pe lista galbenă sau roșie care sosesc în ziua sau în preziua meciului la Aeroportul Henri Coandă (Otopeni) vor urma procedurile specifice epidemiologice valabile pentru toți călătorii.
  2. În zona de ridicare a bagajelor, deținătorii de bilete vor găsi voluntari EURO 2020, cu ținută cu însemnele EURO 2020. Suporterul se prezintă la voluntar, îi prezintă biletul de meci și adeverința epidemiologică avizată de către autoritățile medicale prezente la frontieră care atestă exceptarea carantinei.
  3. Voluntarul EURO 2020 îi aplică solicitantului o brățară de acces la încheietura mâinii. Atenție: odată scoasă de la mână, brățara se autodistruge și nu mai este valabilă pentru accesul pe stadion!
  4. Spectatorul se prezintă la stadion. Accesul se face pe baza biletului ȘI a brățării. Doar unul dintre aceste elemente nu este suficient. Spectatorul trebuie sa aibă asupra lui și actul de identitate cu care și-a rezervat biletul.

Suporterii care sosesc în România din țări de pe listele roșie și galbenă, cu avionul, prin punctul de frontieră de la Aeroportul Henri Coandă, cu mai mult de o zi înaintea meciului, vor urma procedura cu prezentare la centrele medicale din București, descrisă mai sus, pentru a dovedi încadrarea în categoriile A, B, C sau D.

Suporterii care sosesc în România din țări de pe lista verde, cu avionul, prin punctul de frontieră de la Aeroportul Henri Coandă vor urma procedura cu prezentare la centrele medicale din București, descrisă mai sus, pentru a dovedi încadrarea în categoriile A, B, C sau D.

Suporterii care sosesc în România prin alte puncte de frontieră decât Aeroportul Henri Coandă vor urma procedura cu prezentare la centrele medicale din București, descrisă mai sus, pentru a dovedi încadrarea în categoriile A, B, C sau D.

Regimul de intrare al copiilor pe stadion

  1. Fiecare persoană care intră pe stadion trebuie să dețină un bilet UEFA valabil, cu loc atribuit, indiferent de vârstă. Copiii nu pot fi ținuți în brațe și trebuie să dețină propriul bilet.
  2. Din punct de vedere epidemiologic, se aplică legislația în vigoare:
    • Copiii până la 3 ani inclusiv nu trebuie testați anti-COVID 19 și au acces pe stadion fără brățară, după controlul certificatului de naștere la intrarea în stadion;
    • Copiii între 3 ani și 16 ani inclusiv trebuie să se înscrie într-una dintre categoriile B, C sau D descrise mai sus și urmează procedurile aferente;
    • Copiii peste 16 ani trebuie să se înscrie într-una dintre categoriile A, B, C sau D descrise mai sus și urmează procedurile aferente.

PRECIZĂRI

  • Brățările de acces sunt diferite de la meci la meci. Acestea au elemente de siguranță și inscripționare specifice fiecărui meci. Deținătorii de bilete trebuie să parcurgă procedura de obținere a brățării de acces la fiecare meci, dacă au bilete pentru mai multe partide la București. Nu se eliberează în același timp brățări pentru mai multe meciuri.
  • Este valabil orice vaccin anti-COVID 19 în urma căruia s-a eliberat un certificat medical.
  • Imunizarea prin trecerea prin boală se dovedește cu documente medicale (test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital sau test care să dovedească prezența de anticorpi de tip IgG efectuat cu maximum 14 zile anterior) sau prin verificarea bazei de date Corona-forms și pentru care au trecut cel puțin 14 zile de la data confirmării.
  • Lista centrelor medicale acreditate EURO 2020 va fi publicată în viitorul apropiat, în timp util. Centrele medicale vor fi doar în București, pe toată raza Capitalei. Odată cu lista centrelor medicale vor fi anunțate și prețurile la care se vor verifica actele medicale sau se vor face testările rapide.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

6 Comentarii

  1. Deci hoardele de mii de ukronazi au OK sa între în România și pe stadioane?
    Cu ce sunt vaxinati ăia?!!
    A zi agentia uie ca sunt ok?

  2. Deci sa-nteleg ca cei care vor sa vada mai multe meciuri si si-au cumparat bilete, inainte de meci trebuie sa-si obtina bratarile pentru fiecare meci in parte, sens in care „solicitantul va plăti la casierie costurile procedurii” pentru fiecare bratara confectionata pentru fiecare meci. Faina treaba, zau asa! Oare cat o costa o procedura? Dar nu costul in sine este problema. Problema este de principiu. Cumperi un bilet de meci, pe care, desigur, IL PLATESTI (!!!), dar acesta NU ESTE VALABIL decat insotit de o bratara (oare unde am mai citit despre unii care purtau bratari pentru a fi urmariti – ma scuzati, protejati – si a li se cunoaste permanent locatia!!??) pentru care TREBUIE SA PLATESTI costul unei „proceduri”. Si nu o singura data, ci pentru participarea la fiecare meci pentru care deja AI PLATIT un bilet !!! Vedeti cum se cunoaste ca asa-zisul prim-ministru este „finantist” (ca sa nu spun bisnitar)!!! Si vad ca nimeni nu sufla o vorba despre chestia asta. Mai, sa fie! Cred ca eu am innebunit si am aratanii. Precis asa e!

  3. De ce sa le spunem categorii de persoane si sa nu le spunem, mai simplu, „elemente”.
    Elemente sanatoase, revolutionare, si elemente contrarevolutionare.
    E mai simplu si mai eficient. Tovarasului Lenin i-ar fi rusine cu voi. Complicati lucrurile inutil.

  4. Fac ceva pe campionatul vostru de rahat.Campionate europene si jucatori de fotbal adevarati erau odata nu fatalaii de acum care joaca un meci afumati intre doua petreceri bine udate cu alcool de unde pleaca de-a busilea.Fotbalul a ajuns o cloaca neomarxista unde isi implementeaza sorosistii toate ideile lor desucheate. Nu merita efortul de a pierde timpul sa-i privesti.

  5. Rahat cu mac.
    Vir fi stadioanele goale, ratati neomarxisti jalnici. Bateti-va de dormeza campionatul vostru de kko!

  6. Faci ceva pe EURO 2020 tranzitat in Euro-pa2021.FRF? O grupare de mafioți, care vorbesc în euro și dolari despre football-ul ajuns un circ cu gladiatori de doi bani…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.