(VIDEO) Explozie la Paris

O explozie puternică s-a produs miercuri la Paris, pe strada Saint-Jacques, într-o zonă foarte frecventată de turişti şi studenţi străini.

Prim-viceprimarul arondismentului al V-lea, Édouard Civel, a anunțat că ”imobile au luat foc” în urma unei ”explozii de gaze naturale”.

Faţada unui imobil s-a surpat în înregime în urma deflagrației, a relatat presa franceză.

Explozia a atins Paris American Academy, o şcoală de design şi modă.

Deflagraţia a avut loc în apropierea acestei şcoli, potrivit primelor informaţii, o clădire situată lângă Spitalul Val-de-Grâce.

Cel puţin şapte persoane au fost rănite grav, conform unui nou bilanț.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

8 Comentarii

  1. IceCube Neutrino Observatory este amplasat la Polul Sud si oficial este un detector de particule subatomice. Componenta în gheață a IceCube constă din 5.160 de module optice digitale (DOM), fiecare cu un tub fotomultiplicator de zece inch și electronicele asociate. DOM-urile sunt atașate de „șiruri” verticale, înghețate în 86 de foraje și dispuse pe un kilometru cub de la 1.450 de metri la 2.450 de metri adâncime. Corzile sunt desfășurate pe o rețea hexagonală cu o distanță de 125 de metri și au câte 60 de DOM-uri fiecare. Separația verticală a DOM-urilor este de 17 metri. Opt dintre aceste șiruri din centrul matricei au fost desfășurate mai compact, cu o separare orizontală de aproximativ 70 de metri și o distanță verticală de 7 metri. Această configurație mai densă formează subdetectorul DeepCore, care scade pragul de energie neutrino la aproximativ 10 GeV, creând oportunitatea de a studia oscilațiile neutrinilor. Un denunțător care a lucrat la IceCube si Raytheon a făcut publice avertismente despre presupusa tehnologie asociată cu IceCube, susținând că au dezvoltat arsenale care pot provoca cutremure. Haarp studia oficial ionosfera planetei, detectorul IceCube de un kilometru cub e mai indraznet.

  2. La Paris? Nu se poate e de la Moscova. Este adevărat că atunci dacă era localitate din Rusia anunțul vorbea de flăcări Uriașe.

  3. Francezilor le plac artificiile! O fi explodat vreo dronă. De vină o fi fetița cu chibrituri. Tipul de glumă nexta!

  4. Un dezastru: patrimoniul Paris-ului lovit în inima. Liceul Henry IV, cel mai bun din Franta, e-n respectivul cartier. Sorbonna – unde-i (re)înmormântat – în ciuda tribulatiilor cadavrului în timpul Revolutiei Franceze -, cardinalul de Richelieu. Panthéon-ul, initial, biserica St Geneviève, dupa numele protectoarei orasului, cladire prin ea însasi un patrimoniu, si consacrata de Napoleon în templu al marilor nume ale culturii si civilizatiei franceze. Palatul Luxemburg (Senatul) – construit de Marie de Médicis, sotia lui Henry al IV lea, primul Bourbon, si mama lui Ludovic al XIII lea – , Senatul, asadar, cu celebrele lui lucrari de Rubens (Galeria Medicis), si la fel de celebrele lui gradini. Teatrul Odéon (= Joséphine Baker). Marea Moschee din Paris … ministrul de interne n-are sanse de-a se odihni, nici la noapte … @Subiectiv : nu-i fetita cu chibrituri : e-o explozie de gaz într-o bucatarie a unei cladire antice, vechi si de demult… @Câtuvencu : Categoric: Putin e de vina.

  5. de ce nu puneti si atacul de la Bordeau, unde o bunica si copila au fost agresate grav de un batman

  6. Aflu, de la un român american, ca tzinta atacului de la Paris a fost Academia Americana. Cladirea, de unde-a si pornit explozia, a fost distrusa.

  7. ps. @Cotidianul are dreptate sa pomeneasca Academia Americana, însa nu drept „victima colaterala”: ea a fost obiectul principal al exploziei.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.