Votul de ne-învestire a guvernului, un vot pentru ne-democraţie

Democratura” este sinteza perfectă a politicii actuale din ţările aflate în tranziţia dinspre regimurile totalitare spre democraţie. Este, dacă vreţi, frîna sitemului comunist pusă evoluţiei normale a unei societăţi care ar vrea să scape tocmai de rămăşiţele acestui „Sistem” totalitar.

În DEX, cuvîntul „democratură” este definit simplu: „falsă democraţie”, trimiterea etimologică fiind una falsă, spre limba franceză, în cuvîntul „démocrature”. Cu toate acestea, cuvîntul „democratură” nu a apărut în Franţa, ci în Germania, în celebra revistă „Der Spiegel”, mai exact în numărul 48 din 23.11.1955, într-un articol care are chiar acest titlu: „DIE DEMOKRATUR”:

Modul în care s-a construit oximoronul „democratură” este vizibil şi uşor de înţeles de toată lumea: din amestecul cuvintelor „democraţie” şi „dictatură”, ceea ce înseamnă că „democratura” nu este nici „democraţie”, dar nici „dictatură”, ci o falsă democraţie care ascunde porniri dictatoriale.

Cine citeşte articolul din „Der Spiegel” va observa că toată tevatura cu „democratura” a avut originea în adoptarea rapidă a bugetului Germaniei pentru anul 1956, prezentat de ministrul Finanțelor, Fritz Schäffer, ceea ce a dus la protestul cetăţenilor din Bonn, la chemarea „Asociației contribuabililor” din Renania de Nord-Westfalia, unde vorbitorii au folosit deseori cuvîntul „democratură”.

S-a încercat atunci chiar anchetarea celor care au vorbit despre „democratura” guvernului Adenauer, considerîndu-se că au făcut „staatsfeindliche Äußerungen”, adică „declarații ostile statului”! Din fericire, aşa cum scrie „Der Spiegel”, „poliția criminală din capitala federală nu a considerat termenul „Demokratur” drept „periculos pentru stat” şi ancheta nu a mai continuat.

Dar, termenul „democratură” a rămas şi, iată, îşi întinde tentaculele pînă în zilele noastre, ceea ce înseamnă că pornirile acelea care l-au născut n-au dispărut, ci apar de fiecare dată cînd unor conducători nu le mai este suficientă „democraţia” (gr. demos+kratos=puterea poporului), înlocuind-o cu puterea personală pe care o consideră ca fiind voinţa poporului, într-un exerciţiu fals de democraţie!

Printr-o stranie coincidenţă, toată nebunia pe care o trăim acum în România, cu această criză politică în miezul căreia ne aflăm, îşi are originea tot de la adoptarea rapidă a bugetului, fără dezbatere parlamentară, prin asumarea răspunderii de către Guvernul Orban! Cine a urmărit ce s-a întîmplat de atunci a observat că tendinţa de a impune întregului parlament voinţa unei minorităţi a fost argumentată de faptul că ultimele alegeri (europarlamentare şi prezidenţiale) ar fi arătat „voinţa poporului”!

Dar această voinţă populară a fost exprimată la alegerile parlamentare din 2016, cînd PNL a obţinut din partea poporului doar 20% din voturi! Poate că opţiunile cetăţenilor s-au schimbat în aceşti patru ani, dar o astfel de opţiune va fi sau nu exprimată în acest sens la alegerile parlamentare din toamna acestui an şi nu poate fi anticipată de nimeni, nici măcar de către adevăratul lider al PNL, preşedintele Klaus Iohannis, decît ca expresie a propriei voinţe!

Forţarea unor alegeri anticipate doar pentru ca PNL să profite de sondajele din acest moment, deci din interese politicianiste evidente, este exact ceea ce defineşte cuvîntul „democratură”, căci nu există nimic care să alăture ideea alegerilor anticipate de adevărata voinţă a poporului! Mai ales că anticipatele ar urma să aibă loc doar cu două-trei luni înainte de cele la termen. S-ar crea astfel un precedent foarte periculos, încercat şi de Traian Băsescu în 2006 (cînd i-a cerut lui Tăriceanu să-şi dea demisia pentru a genera alegeri anticipate), în care cîştigătorii unor alegeri ar organiza imediat alegeri anticipate doar pentru a-şi spori puterea!

Mai mult decît atît, după cum se ştie, alegerile anticipate se fac pentru a rezolva o criză politică, în nici un caz nu se poate crea o criză politică pentru a organiza alegeri anticipate! Dacă vreţi, România, prin această forţare a alegerilor anticipate, îşi aduce o contribuţie majoră la sporirea sensului cuvîntului „democratură”.

Iar consecinţele sînt atît de evidente. Ne-am trezit cu un guvern PNL care a căzut în urma unei moţiuni de cenzură votată de majoritatea parlamentară, dar care a fost desemnat de preşedintele Iohannis să ceară, după numai cîteva zile, un nou vot de învestire! Numai că înșiși parlamentarii PNL au anunţat că vor vota împotriva guvernului desemnat doar pentru a forţa alegerile anticipate, idee susţinută chiar de premierul desemnat, nimeni altul decît cel sancţionat de moţiunea de cenzură.

Practic, în loc să ceară un vot de învestire, ceea ce ar fi democratic, Ludovic Orban le cere parlamentarilor să nu-i voteze guvernul, adică, în sensul cel mai clar, votul să fie unul de ne-învestire, deci prelungirea crizei politice pînă după căderea unui alt guvern şi chiar pînă după alegerile anticipate care vor ajunge tot la solicitarea unui vot în parlament. Adică, la fel ca într-un ospiciu, în care medicul, în loc să-i trateze pacientului criza, îi administrează nişte medicamente care i-ar accentua-o!

Votul acesta de ne-învestire nu este altceva decît un vot pentru ne-democraţie, adică pentru validarea „democraturii” ca substitut al democraţiei! O fi convenabil pentru preşedintele Klaus Iohannis să fie văzut ca politicianul care, în ţara pe care o conduce, instaurează „Die Demokratur”, împiedicînd-o să-şi continue drumul spre „democraţie”, drum început cu jertfele miilor de români din timpul Revoluţiei anti-dictatură?

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 11
Ion Spânu 1818 Articole
Author

29 de Comentarii

  1. Tovarasul Kim Jong-un felicita Omologul sau din Principatele Unite pentru Hotarire si Dirzenie in sustinerea „noului” Guvern cu Ministri Ober-Material. Dinsul spune ca „Decit o Democratie Bolnava Rau mai bine o Dictatura Sanatoasa”
    Va fi Normal !

  2. Ce-mi mai place mie că în România singura formă de dictură recunoscută este cea comunistă, singura care poate pune piedici democraţiei. Oare aşa să fie? Democratura nu apare doar în fostelele ţări comuniste ci în orice ţară în care democraţia este subminată, din orice motive, dar de regulă, din lăcomie. Ori neoliberalismul de astăzi din mai toate ţările Europei exact asta este: forma de guvernare luată de teoriile neoliberale, alea cu Stat minimal, cu minimă protecţie sociale – adică cu distribuţia extrem de polarizată a valorii nou create, Stat puternic doar în formulele-instituţiile sale de coerciţie.
    Ce dacă cuvântul a apărut într-o ţară fostă nazistă, unde democraţia mai avea destule derapaje prin anii ‛50? Noi îi dăm înainte cu comunismul. Vinovat de toate nevolniciile noastre.
    PS În rest, da cam aşa stăm ne-am cam împiedicat în democraţie. Da nu din comunism ci din lăcomie: de putere, de bani.

  3. Poate DEMENCRATURY= dementii democratiei dictatoriale!
    Au innebunit salcamii,
    De atata lacomie,
    Dorm in banci fix ca taunii,
    Obositi de freerie!
    Analiza zati-i obiectiv pe toti scaunarii din ue dar prin fizionomia meclei si veti ajunge la slagarul romanesc:prost sa fii noroc sai ai…la pupat orice bonus si avantaj.

  4. „Suntem în procedură de declanşare a alegerilor anticipate. PNL are ca obiectiv fundamental, buna guvernare a României, realizarea marilor reforme de care România are nevoie în toate sistemele publice. (…) De asemenea, avem ca obiectiv realizarea unei creşteri economice rapide bazate pe investiţii, pe un parteneriat între Guvern şi mediul privat care să asigure o dezvoltare rapidă a economiei româneşti. Buna guvernare depinde de existenţa unui Parlament care să fie o oglindă fidelă a obiectivelor, aspiraţiilor cetăţenilor români. PNL urmăreşte prin declanşarea alegerilor anticipate să dea din nou puterea în mâna oamenilor, să oferim românilor ocazia de a-şi exprima votul de a participa la decizia privitoare la direcţia în care trebuie să se îndrepte România. Tot calendarul şi toate procedurile aferente declanşării alegerilor anticipate urmăresc acest obiectiv”, a spus Orban.
    Şi toate aceste lucruri măreţe, în acord cu aspiraţiile cetăţenilor, nu se pot face prin alegeri normale, fără anticipate, adică la diferenţă de nici o jumătate de an??? Cât de clar să fie că exact politicile împotriva cetăţenilor justifică pentru PNL urgenţa alegerilor prin orice mijloace????

  5. Johannis este profund realist ! Ce rost are să se comporte ca un apostol al democrației, în timp ce adversarul,de ani de zile, se dedulcește în nenumărate abuzuri ???

  6. Democratura este, de fapt, democratia neoliberala exportata pe intreg mapamondul. In urma cu un secol se aplicau directivele Internationalei Comuniste iar acum directivele Internationalei Neoliberale (botezata in anii 60 „Noua Ordine Mondiala” iar in anii 2000 Globalizare). Ca se primesc de la Bruxelles ori de la Washington, nu mai conteaza! Rezultatul este unul singur, dar sigur!

  7. Pentru democratie ai nevoie si de un popor cult şi sănătos. Noi, aici, în România lui Iohannis & Orban nu avem …nici….nici!

  8. Dacă tot a prins Johannis drag de anticipate, poate ar fi cazul „să-l anticipăm ” și pe el odată cu toți ceilalți! Constituția spune că nu are voie să ocupe alte funcții sau să fie membru al unui partid. Dacă avem în vedere faptul că a fost in mod oficial conducătorul pndl-ului și continuă să acționeze ca și cum încă ar fi „liderul il maximo „- de facto al acestei formațiuni, poate își dorește în mod oficial această funcție și nu știe cum să ne anunțe mai pe românește! O situație de fapt este întotdeauna opozabilă unei situații de drept iar măreția dreptului „stă în interpretare” conform unui „celebru clasic în viață.” Poate a venit vremea unui precedent și în această zonă! (Ceaușescu a fost cumva, președintele pcr sau doar secretar? )

  9. Aiurea , ” Demokratur ”-ul asta al d-tale s-a banalizat ! Bre domnu’ Spanu , In Romania ,, Demokratur”-ul a fost adus la nivele neimaginat in Germania si se numeste ! Asa ca nu ne spui nimic nou ! ,, Ursprüngliche Demokratur ” nu a inventat-o Iohannis sau vreun filosof german ! Nu, a inventat-o filosoful rrroman Măi Dragă ! Pentru intimi ,, nea Nelu ” !

  10. Implicarea directă sau indirectă a lui Johannis, „la vedere”, pe față sau prin acțiuni subversive de dărâmare a Guvernului României, (indiferent de persoana primului ministru, a miniștrilor sau partidelor care îl susțin) este contrară prevederilor Constituției. Dacă legea fundamentală ar fi permis acest lucru, atunci acesta ar fi fost clar și fără echivoc precizat într-un articol, un alineat, o propoziție sau o frază ori asa ceva nu există. Dacă nici în actualele condiții, Johannis nu poate fi probat, dovedit de încălcarea Constituției, atunci nu va putea fi dovedit nici în caz de înaltă trădare în cazul în care aceasta, fie măcar și ipotetic ar putea exista vreodată. Președintele nu are dreptul sau posibilitatea legală de a schimba GUVERNUL. Cu toate acestea, exact asta a făcut iar acum o țară întreagă stă și se crucește de tot ce se întâmplă.

  11. Mai sunteti multi ce va dati cu parerea anti Johanis? Nu de alta dar daddy Dragnea nu va mai poate ajuta.
    Acum pe bune,chiar nu aveti simt ,bun simt ? Dracnea si PSD,sa nu zic de PDSR si Iliescu-Nastase etc..acest partid cu aceste lepre au tinut Romania in loc.Au mainile patate de sange de la mineriada pana la 10 august.Sa nu mai zic de crimele revolutiei.Alta alternativa nu avem.La cultura acestui popor,educatia lui.Cocalari pe sosele,cocalari interlopi,analfabeti in institutii publice inca controlate de PSD.Inca Johanis este prea mult.Ma, voi nu meritai nimic bun .Noroc de unii care au iesit cu ordonanta 13, au iesit pe 10 august si in alte dati,ca altfel,vai mama voastra.Sunteti si nerecunoscatori dar si slab educati. Politic,sa nu jignesc.Adica nu aveti educatie politica.Doar luati sfaturi de la antene sau stiu eu ce tembeliziuni fa face sa credeti ceea ce spuneti.

  12. Dacă avem în vedere că scopul dărâmării guvernului a fost în primul rând, câștigarea unui al doilea mandat de președinte „întâmplător” impotriva persoanei primului ministru aflat în funcție, încălcarea Constituției devine cu atât mai gravă. O asemenea mașinatiune nu trebuie ignorată dacă pretindem că suntem interesați cu adevărat de democrație.

  13. Unde, in ce tara, se mai intampla mascarada care are loc de vreo 10 zile in Romania. Se batjocoreste si sfideaza art.103 alin.1 teza II din Constitutia de Presedintele Romaniei, prin refuzul de a desemna un candidat la functia de Prim Ministru ce poate coagula o majoritate in Parlament, dar, de a desemna pe un altul, abia demis de Parlament, ce stie ca nu e in stare de asa ceva. In ce tara se fac audieri in Parlament pentru a nu se investi candidatii desemnati a fi alesi in Guvernul Romaniei si de a nu fi votati in Parlament la investitura. Asta e o tara normala. Nu. Asta e inalta tradare de tara. E scris in Constitutia Romaniei. De ce Parlamentul nu cere ICCJ judecarae Presedintelui pentru inalta tradare. Unde scrie ca pentru a declansa alegeri anticipate, Presedintele Romaniei poate in mod unilateral sa forteze dizolvarea Parlamentului. Traim o uriasa deziluzie. Ma simt jignit si umilit ca cetatean roman in fata acestei uriase mascarade orchestrata de Presedintele Romaniei „organizata” de 10 zile in Parlamentul Romaniei si care inca nu s-a terminat. Cate resurse umane si materiale irosite. Ce uriasa bataie de batjocura.

  14. Parlamentul României, (atât cât încă se mai află în funcție și este menținut de Johannis) , are obligația de a verifica implicarea președintelui în căderea Guvernului Dăncilă și să propună suspendarea, respectiv demiterea lui prin referendum. Altfel, cei care ar putea pleca acasă ar putea fi chiar ei.

  15. Romania nu este o democratie si asta ca urmare a 1) comportamentului Presedintelui, partidelor asa-zis de dreapta (in fapt, o noua stanga) si institutiilor de forta si 2) evaluarii retelei de putere din CE, PE, cu sustinere „de peste ocean” potrivit careia Romaniei nu i se potriveste o democratie functionala, ci un regim autoritarian. Asta explica toate deciziile vadit nedemocractice si sustinerea acestora din strainatate. Fireste, cca 6 milioane de idioti utili contribuie la aparenta democratica, prin vot (cum au contribuit, in sens invers, in ’90, ’92 si 2000). Orice efort suveranist este inabusit, liderii suveranisti sunt vanati de partea aservita din justitie; e o cauza pierduta. Pacat ca Goma e batran si bolnav, ar fi explicat mai bine ca oricine.

  16. Vazand poza : Iohannis se intreaba, ….. – oare asta-i sanatos la cap ?!

  17. Germania si nemtii la care ne prosternam noi sunt un model de democratie, de-a lungul anilor a avut multe regimuri autocrate. Daca vrem sa ne inspiram de undeva SUA si Marea Britanie au regimuri democratice consolidate, dar democratia nu ti-o da nimeni ti-o implementezi ca tara cu cetatenii tai. Repet nimeni nu are interes sa ne aduca democratie pentru ca democratia face o tara puternica si greu de cucerit. In democratie conduce poporul prin reprezentantii lui, puterea vine de la popor, pe cand in dictatura puterea e detinuta de un singur om care poate fi corupt si controlat de o putere straina. Esenta democratiei este parlamentul. E greu sa controlezi un parlament de sute de oameni, mai usor sa controlezi un singur presedinte, sau sef de SRI sau sef de DNA…

  18. Un vot ptr sarlatania si neseriozitatea care carcterizeaza aceasta guvernare……[Markus Roman]

  19. Liberalii lui Johannis nu au inteles nici acum la 3 luni de la preluarea puterii cu ajutorul tradatorilor poporului roman ca sunt pe topogan in cadere libera. Nici dracu nu o sa-i mai voteze la urmatoarele alegeri. Daca si cei mai prosti dintre pamanteni au inteles ca acestia sunt fascisti in cuget si simtiri, ce pretentii sa mai ai la miticii scoliti! Pana si Petrov e vazut mai bine decat Rarutu care ar trebuie sa-si lege o piatra de moara de gat si sa-si faca sepuku in direct si la o ora de varf! Succesuri liberali!

  20. Ascult la radio , de unde a săltat in politic juvetele guran,.. cum că se face in continuare o propagandă deșănțată pentru liberali.. De altfel temele dezbătute sun corecte, insă să afirmi cum că liberalul le va face altfel, că va curăța justiția, poliția, sistemul medical de mafii, de beizdelele incompetete,. Oauu. trebuie să nu fii prea român, să nu știi de traseiști, de câte culori schimbă un primar , sau chiar un director de spital, oameni de incredere, ”stâlpii” democraturii și a mafiilor,. Atunci când abia au apucat la un pic de putere, primele mișcări ”liberale” sunt ”două tururi” in loc de doar două mandate, sau ”anticipatele”,. Când mereu e ”greaua moștenire” de parcă nu știu de ce vor la putere,. Devine evident și ei de fapt vor să trăiască din mafii. vor să-și facă rețeaua lor. Vor de fapt același lucru ca și PSD.. De fapt nu trebuie să mire pe nimeni.. vezi performanțele prezidențiale, chiar lingvistice,.. vezi un pic cine sunt ”competenții” miniștrii,.. și gata , te lămurești rapid,…E romania.

  21. Principiul echilibrului puterilor în stat conferă posibilitatea ca atunci când o putere și – a exercitat în mod excesiv, discreționar sau neconstituțional atribuțiile depășind limitele acesteia, să fie chemată la ordine prin intermediul celorlalte două sau măcar prin una din ele. Dacă lui Johannis i-a mers cu guvernul Dăncilă și nici parlamentul nici autoritatea judecatorească (vedem în ce situate e! ) nu au făcut nimic, nu e normal ca cele care urmează la rând să chiar ele? Asta se și întâmplă! Nu Curtea Constituțională este cea care ține echilibrul, așa cum cred unii, ci ele însele se comportă și se echilibrează reciproc! Din acest motiv, atitudinea parmamentului este de neînțeles! Este foarte posibil ca unii de pe acolo să trădeze cauza democrației în schimbul unor interese de orice altă natură, valoare sau dimensiune dar nu exclud nici nepăsarea sau ignoranța care multora ne este caracteristică.

  22. Ce vot contra ce? Se vede clar pentru oricine vrea sa vada realitatea vie de la firul ierbii! De 30 ani, traim in era „infractiuni contra umanitatii”! Chiar nu se vede ce traiesc oamenii dupa 1990? Mai toti svot pe gura:
    – Sunt peste 7 miliarde de bipezi pe planeta si trebuie redus numarul,
    – Haleala plina de pesticide si modificata genetic,
    – Tratamentul medicamentos plus atitudinea cadrelor medicale necorespunzatoare,
    – Razboiul contra multor natiuni si tari plin de ura viscerala si dezbinare,
    – Traficul de orice, dar in primul rand transformarea cetateanului in marfa spre vanzare pe nimic,
    – Minciunile si manipularea plus reducerea pana la limitarea in saracie lucie a nivelului de trai a cetateanului care inca este viu si traieste,
    – Manipularea sloganelor de tip „ultimatum”: poluare prin orice, reducerea noxelor si destule care nu au nicio legatura cu realitatea in orice tara, daca e sa contribuim cu totii, sa incepem cu noi si nu cu alte tari,
    – Afacerea deseuri mutate dintro tara in alta fara aviz, doar contul persoanelor implicate sunt avantajate, posibil ca in Romania= groapa de gunoi globala(gradina maicii domnului ca scapa de gunoi alte, tari)sa aduca toate mizeriile din alte tari stiind ca si-au achizitionat confortul necesar in alta tara si nu-i mai intereseaza de ‘dezastru in Romania’! Si sunt destule! Daca ai sta doar in Romania, nu ai putea avea imaginea corectitudinii si seriozitatii in toate domeniile, e de preferat sa mai pleci in alte tari sa vezi si observi daca vrei, cum este practica din acele tari! Asadar: Romania este practica de succes ca reforma inepuizabila: „infractiuni contra umanitatii”! Si nu sunt termeni duri, jicnitori sau ofensatori, este realitatea pura si deranjanta!

  23. Cu Klaunul nost in frunte vom avea „victorii” multe, de nedemocratie! Oare valea Oltului este de acord? Turnul Rosu, Raul Radului, Umbra lui Mircea la Cozia, ce zic? Nu vor „domocratur”? Sau cel putin un „salt” in Olt?

  24. Domnilor de la COTIDIANUL,va rog sa scoateti de pe paginile ziarului asemenea fotografie cu aceste caricaturi,ca se sperie copii.Ce democratie este aceasta din ROMANIA,unde nici NEONAZISTUL de la COTROCENI,KLAUS WERNER IOHANNIS,nu respecta CONSTITUTIA,LEGILE si HOTARARILE CCR???In ce tara din EUROPA un asemenea personaj nu era suspendat din functia pe care o ocupa???Cred ca o sa rada si curcile de momentul in care acest „GUVERN VARZA II”,ajuns in PARLAMENT nu se voteaza nici de cei care-l sustin,adica de PNL-sti.Dar care PNL,ca acest partid este format numai din MINCINOSI,veniti de la PDL,unde au fost scoliti de PETROV.Am urmarit cu intermitenta dezbaterile din comisiile de specialitate,cu privire la numirea acelorasi ministrii,din guvernul MANDOLINA,crezand ca au mai castigat experienta,dar de unde!!!Parca sunt mai nepregatiti (sa nu zic altfel) si mai mincinosi,ocolind raspunsurile.Oare ce PRESEDINTE de tara foloseste orice mijloace,pentru declansarea alegerilor anticipate,impreuna cu acest partid,numit PNL,care calca in picioare istoria vechiului partid???Impotriva acestei tari numita ROMANIA,a inceput RAZBOIUL GLOBALIST DE OCUPATIE 2020-2022!!!Ce face in acest timp NEONAZISTUL KLAUS WERNER IOHANNIS???Conduce din umbra ‘GUVERNUL MEU” si se face ca nu vede,mergem spre DICTATURA,distrugem totul in aceasta biata tara.Ce a facut MINISTRUL SANATATII prin ultima ORDONANTA???Atenteaza la sanatatea acestui popor,garantata prin CONSTITUTIE,dand bani din sistemul public de sanatate,clinicilor si spitalelor private.Ascultati la minciunile lor ca romanii vor fi tratati la aceste spitale???Dar cat platesc nu spun.APROPO de ce COSTACHE a nominalizat si SPITALUL POLISANO din SIBIU sa primeasca fonduri publice?Stiti cine este noul director medical? Doctorul PAUL-JURGEN PORR – presedintele FDGR-lui SIBIU din anul 2013.Vedeti cum se leaga totul!

  25. Sancțiunea încălcării repetate a Constituției de către Președinte. este SUSPENDAREA și nu sesizarea Curții Constituționale la infinit.

  26. În schimb, în cazul Parlamentului, într-un singur caz se consideră că încalcă în mod deliberat sau cu intenție, Constituția : În cazul neinvestirii unui guvern după două numiri succesive. CULMEA! Cel care provoacă încălcarea Constitutiei este același johaniss care face acest lucru de 5 ani continuu, cum respiră, nestingherit de nimeni. De ce provoacă încălcarea? Ca sa poată aplica Parlamentului sancțiunea. adică DIZOLVAREA! E ca și cum, un procuror sau judecător i-ar cere cuiva să fure sau să dea în cap cuiva, pe considerentul că l-ar putea exonera de pedeapsă ba chiar l-ar mai transforma și în victimă cu pretenții la daune!!!! Ne putem imagina oare ce este în mintea acestui om și a celor care îl consiliază și îl susțin?

  27. … Iar judecătorul sau procurorul să nu pățească desigur nimic. Eventual să fie chiar avansați!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.