Klaus Iohannis a ajuns în Piaţa Universităţii

Duminică, protestatarii au ieşit din nou în stradă. Este a şasea zi consecutiv când Piaţa Universităţii se umple de oameni, fiind însă mai puţini decât în zilele precedente.

Update: Preşedintele Klaus Iohannis a sosit la ora 20.00 în Piaţa Universităţii să discute cu protestatarii. Însoţit de SPP, preşedintele se plimbă printre oameni, care îi adresează întrebări. „M-aţi chemat, am venit”, le-a spus Iohannis.

Prezenţa sa creează haos în mulţime. Se aude scandand ”Colectiv!”, ”Vrem schimbare!” şi ”Coruptia ucide!”. O protestatară vrea să ştie când vor mai fi organizate discuţii la Cotroceni, iar şeful statului a spus că „o să mai facem”.

se îndreaptă spre Piaţa Romană, pe bulevardul Magheru – See more at: http://stiri.tvr.ro/presedintele-klaus-iohannis–in-piata-universitatii–in-a-sasea-zi-de-proteste_67208.html#sthash.YrZLhAtK.dpuf

O altă persoană din mulţime se arată nemulţumită de Constituţie şi îi spune preşedintelui că parlamentarii corupți care au dosare trebuie să demisoneze. Oamenii scandează ”Vrem 300, nu 600!”. Protestatarii se arată nemulţumiţi de numărul mare de parlamentari şi îi transmit şefului statului că vor 100 de senatori și 200 de deputați. „Curățenie în partide! Să vină oameni noi!”, strigă protestatarii.

Au fost și unii protestatari care l-au huiduit pe președinte și au strigat „Rușine, rușine!”.

După mai bine de 20 de minute, preşedintele se pregăteşte să părăsească deja piaţa şi se îndreaptă spre Piaţa Romană, pe bulevardul Magheru.

Preşedintele a părăsit Piaţa Universităţii

ORA 20.18 Preşedintele se pregăteşte să plece, se îndreaptă spre Piaţa Romană, pe bulevardul Magheru

– See more at: http://stiri.tvr.ro/presedintele-klaus-iohannis–in-piata-universitatii–in-a-sasea-zi-de-proteste_67208.html#sthash.YrZLhAtK.dpuf

După consultările pe care le-a avut la Cotroceni vineri, ultimele cu reprezentanţi ai societăţii civile, Iohannis a anunţat că va ajunge în Piaţa Universităţii fără să dea alte detalii. De asemenea, a declarat că va convoca o nouă rundă de consultări la începutul săptămânii viitoare, precizând că este posibil ca la sfârșitul săptămânii viitoare să vină deja cu o concluzie pe care să o poată prezenta public.

Update: Aproape de ora 20.00, în Piaţa Universităţii au ajuns aproximativ 1.000 de protestatari. Trotuarele s-au umplut de manifestanţi, astfel că circulaţia a fost blocată în rodul de la Universitate

Update 19.45: În Piaţă se distribuie Ziarul Colectiv, care susţine pe pagina de Facebook că adună „texte de la oameni care fac pe Facebook ceea ce presa a uitat să facă. Sau nu vrea să facă. Noua presă suntem noi”.

Duminică, alte patru victime ale incendiului din clubul Colectiv au pierdut lupta cu viaţa, după ce cu o zi în urmă alţi nouă pacienţi au decedat. Numărul celor care au murit până acum a ajuns la 45.

Nemulţumiţi şi revoltaţi, protestatarii se arată solidari cu cei care suferă în acest moment şi protestează în speranţa că astfel de situaţii nu se vor mai repeta. Idiferenţa ucide!, a fost unul dintre mesajele transmise de piaţă zilele acestea.

Protestatarii s-au mobilizat ca de obicei pe Facebook, unde a fost anunţat un protest al tăcerii, startul fiind luat din Piaţa Universităţii, urmând să ajungă pe Calea Victoriei, pe la Ateneul Român, prin Piaţa Romană, pentru a se întoarce apoi la Piaţa Universităţii, de unde vor porni spre Piaţa Unirii pentru a ajunge în final la clubul Colectiv unde vor aprinde lumânări.

La ora 19. 15, circulaţia se desfăşura în condiţii normale, jandarmii fiind prezenţi în număr mare pentru a asigura ordinea şi siguranţa pe stradă.

anunţat şi un marş al tăcerii, care va porni în Piaţa Universităţii, va trece pe Calea Victoriei, pe la Ateneul Român, prin Piaţa Romană, se va întoarce la Piaţa Universităţii, de unde va porni spre Piaţa Unirii şi va ajunge la clubul Colectiv. – See more at: http://stiri.tvr.ro/ziua-a-sasea-de-proteste-marsul-tacerii-de-la-universitate-la-clubul-colectiv_67207.html#sthash.XJek65OI.dpuf
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.