Alegeţi între cele 19 tentaţii de azi ale Festivalului Internaţional de Teatru

Cea de-a treia zi a Festivalului Naţional de Teatru este una dintre cele mai bogate în evenimente din întreg Festivalul: duminică, 25 octombrie, sunteţi invitaţi să alegeţi între 19 tentaţii culturale ce se vor desfăşura pe parcursul întregii zile.

Seria Conferinţelor FNT a debutat la ora 11.30, în Sala Media, arhiplină, a Teatrului Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti cu un Fals proiect de doctorat: o conferinţă-atelier de rostire a poeziei susţinută de Ion Caramitru. Invitat special – muzicianul Aurelian-Octav Popa.

Vernisajul expoziţiei Graficaturi de Horaţiu Mălăele a avut loc la ora 13.30, în foaierul Sălii Studio de la etajul I al Teatrului Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti. Tehnica rapidă şi precisă a graficii, cu care plurivalentul artist Horaţiu Mălăele ne-a obişnuit, va putea fi admirată în colecţia de nuduri şi portrete expuse publicului pe toată durata Festivalului Naţional de Teatru.

Un alt dublu vernisaj cel al expoziţiilor intitulate Rădăcini şi Libertate – va avea loc, începând cu ora 17.00, în foaierul Sălii Studio a Teatrului Odeon. O uşă imaginară se deschide spre universul scenografic prin aceste două expoziţii, care reprezintă o reconstituire a standului României la Cvadrienala de scenografie şi arhitectură de teatru de la Praga, ediţia 2015. Curatoriate de Ştefania Cenean, expoziţiile sunt prezentate în cadrul FNT în parteneriat cu Institutul Cultural Român.

The War (Războiul), în regia lui Vladimir Pankov

Două lansări de carte au loc astăzi, la ora 17.00, în Sala Cafenea de la ArCuB Gabroveni:

Tânărul artist de teatru. Istorii româneşti recente – volum coordonat de Oltiţa Cîntec şi apărut la Editura Timpul din Iaşi, 2015. Prezintă: Cristina Modreanu, Oltiţa Cîntec

şi

Sfârşitul regiei, începutul creaţiei colective în teatrul european – ediţie coordonată de Iulia Popovici şi apărută la Editura Tact din Cluj, 2015. Prezintă: Andrei Gorzo, Catinca Drăgănescu, Iulia Popovici.

Cât despre spectacolele de teatru la care vă invităm în cea de-a treia zi a Festivalului – puteţi viziona:

Ora 17.00, la Sala Mică a Teatrului Naţional din Bucureşti – Emigranţii de Sławomir Mrożek, în regia lui Tudor Lucanu. Scenografia: Cristian Rusu. Un spectacol produs de Teatrul Naţional Lucian Blaga Cluj-Napoca.

Ora 18.00, la sala Radu Beligan a Teatrului de ComedieSpargerea – un spectacol în dramatizarea şi regia lui Dragoş Alexandru Muşoiu. Scenografia: Arh. Andreea Simona Negrilă. Producţie a Teatrului Naţional „Marin Sorescu” Craiova.

Ora 19.00, la Sala Pictură a Teatrului Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti – Tihna după Attila Bartis. Dramatizarea şi regia: Radu Afrim. Decorul: Adrian Damian. Costumele: Márton Erika. O producţie a Companiei „Tompa Miklós” – Teatrul Naţional Târgu-Mureş.

Ora 19.00 la Sala George Constantin a Teatrului „Nottara” – Vestul singuratic de Martin McDonagh. Regia: Cristi Juncu. Scenografia: Carmencita Brojboiu. Un spectacol produs de Teatrul „Nottara” Bucureşti. Durata: 3h (cu pauză).

Ora 19.00, la Teatrul Odeon, Sala Studio – Viză de clown de Saviana Stănescu. Regia: Alexandru Mihail. Scenografia: Vladimir Turturică. Producţie a Teatrului Odeon Bucureşti.

Ora 20.00, în Studio Space al Teatrului Bulandra – Conversaţie după înmormântare de Yasmina Reza. Regia şi light design: Alexandru Darie. Scenografia: Octavian Neculai. Un spectacol produs de Teatrul „Lucia Sturdza Bulandra” Bucureşti.

Ubu Zdup, spectacol al Teatrului Naţional Lucian Blaga din Cluj

Ora 20.00, în Sala Mare a Teatrului Metropolis – Visul unei nopţi de vară de William Shakespeare. Direcţia de scenă: Victor Ioan Frunză. Decorul şi costumele: Adriana Grand. O producţie a Teatrului Metropolis Bucureşti.

Ora 20.00, la Sala Mare Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti, vă invităm la primul spectacol invitat din străinătate în cadrul FNT: The War/ Războiul, în regia lui Vladimir Pankov. Un spectacol bazat pe romanul Moartea unui erou de Richard Aldington, pe scrierile lui Nikolai Gumilev – Însemnările unui ofiţer de cavalerie şi pe Iliada lui Homer. Decorul şi costumele: Maxim Obrezkov. Co-producţie: Festivalul Internaţional de Teatru Cehov şi Festivalul Internaţional de Teatru de la Edinburgh, în colaborare cu: SounDrama Studio.

Ora 20.00, la Sala Studio a Teatrului Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti – Vizita bătrânei doamne de Friedrich Dürrenmatt, spectacol al cărei regie e semnată de Gábor Tompa. Decorul: Helmut Stürmer. Costumele: Carmencita Brojboiu. O producţie a Teatrului Maghiar de Stat Cluj.

Ora 20.00, la Sala Majestic a Teatrului Odeon – UbuZdup!, după Ubu înlănţuit şi texte de Alfred Jarry. Adaptarea şi regia: Gábor Tompa. Scenografia: Carmencita Brojboiu. Un spectacol produs de Teatrul Naţional „Lucian Blaga” Cluj-Napoca.

Ora 21.00, la Teatrul de Comedie, Sala Nouă – Cea mai puternică de August Strindberg. Un spectacol-laborator condus de Antoaneta Cojocaru. Scenografia: Vladimir Turturică. Un spectacol produs de Teatrul de Comedie Bucureşti.

Ora 21.00, la Teatrul UNTEATRU – Trădare de Harold Pinter. Traducerea, adaptarea şi regia: Sânziana Stoican. Scenografia: Valentin Vârlan. O producţie a Teatrului UNTEATRU Bucureşti. Co-producători: Primăria Sectorului 3 şi Centrul Cultural „Casa Artelor” sector 3.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.