Axa București – Belarus – Coreea de Nord

Integrarea europeană a ajuns a fi una dintre manipulările majore, expunând societatea românească. În paginile Tratatului de aderare cerneala simpatică a tezismului mafiot își arată virtuțile. România funcționează în dublu standard, exact ca în regimul ideologiei totalitare, însă din motive în totalitatea lor diferite. Profund deformată de reacțiile schizoide reziduale, societatea este expusă imposibilității de recuperare a valorilor normalității. Avem o legislație pe care europenii au asimilat-o imediat după al Doilea Război Mondial crimelor împotriva umanității. Situația internă a țării nu mai poate reprezenta încredere pentru nimeni, începând cu românii. Mediul de afaceri a fost permanent distrus, iar consecințele s-au transferat în lupta pentru supremație a facțiunilor din servicii și politică. Concurența neloială, discriminarea, criminalitatea politică pot fi regăsite în tot ceea ce este reușită pe aici. În cele mai multe cazuri de corupție avem un tablou minimalizat al prejudiciilor și cazuisticii, din simplul motiv că nimeni nu își permite să se apropie de fenomen.

Spălarea de bani și instituirea autorității exact acolo unde corupția acționează dau o grea lovitură României. Derapajul este atât de mare, încât mediul instituțional nu mai reprezintă decât interesele unor grupuri private. Despre faptul că suntem o țară în UE, fapt dovedit doar de circulația liberă a capitalului și persoanelor, nimic nu mai poate susține o asemenea apartenență. Degringolada internă se accentuează fără a ridica nivelul de alertă impus. Criza politică europeană găsește România într-o expunere maximă, în special prin lipsa unor minime perspective și angajări reformiste.

Există o singură axă-model, cu probatoriu indiscutabil, Coreea de Nord – Belarus. Regimul autoritar exterminant de acolo este sistemul mafiot de aici, unde legislația a fost transformată în armonica unui triumfalism absolut identic. Liberalismul și social-democrația românească, după mai multe lovituri date democrației și așteptărilor societății, arată lipsa totală a resurselor politice. Dacă aliaților României situația actuală li se pare firească, acesta e un semn că asistăm la o limită și o demagogie mai mult decât periculoasă. Nu ar fi prima dată când partenerii externi sunt total dezinteresați de ceea ce se întâmplă aici, căutând să profite cu cinism de pe urma situațiilor bulversante.

Corupția a deformat impresionant formulele în care ar trebui să existe statul român democratic. Sfera decizională, legislativă și executivă se află în mâinile cui nu trebuie, a unui sistem paralel, ilegitim. A celor care sunt stăpâni, întocmind dispoziții în acest sens. În curând, salariile și pensiile românilor nu vor mai putea fi plătite, iar Guvernul, indiferent de cine va fi reprezentat, va fi unicul vinovat. Prețul lipsei reformelor și a democrației, plus degradarea grotească a justiției, prin care a existat neclintită corupția, pune deja întreaga economie în faliment.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioan Vieru 1329 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.