Băsescu și importul de asiatici şi musulmani

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, aflat în campanie electorală la Suceava, s-a arătat îngrijorat de problema natalității ţării, spunând că România riscă plafonarea economică sau va fi nevoită să importe asiatici sau musulmani.

„Suntem o ţară care nu are potenţial de creştere pentru că nu are cu cine şi va fi în faţa a două alternative: să rămânem plafonaţi din punct de vedere al creşterii economice sau să importăm asiatici, musulmani de prin Orientul Mijlocul sau de pe unde vom apuca. Numai că noi am văzut experienţa statelor care au făcut acest lucru. Franţa, Germania, Italia, Olanda, Belgia sunt ţări în care este afectată însăşi fibra creştină a popoarelor. Ori pentru noi devine extrem de important să găsim soluţii ca familiile să aibă copii”, a spus Traian Băsescu, la evenimentul de lansare a candidaţilor PMP Suceava.

„O ţară de mămicuţe”

Băsescu nu a fost întotdeauna îngrijorat de natalitate. Și-a schimbat partitura după ce nu a mai fost președinte.

După ce a promovat reducerea cuantumului indemnizaţiei pentru creşterea copilului, Traian Băsescu declara: „România nu mai are femei, are mămici, şi nu mai are copii, are bebeluşi. Toată ţara asta a devenit o ţară de mămicuţe şi bebeluşi. Trebuie să recunoaştem, este o variantă, aş spune, în care responsabilitatea este împărţită. Până la urmă, nu e statul responsabil total pentru copil. Şi mama are responsabilităţile ei”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.