Botoșani: Numărul căruțelor înregistrate în județ, aproape egal cu cel al autoturismelor

Numărul căruțelor din județul Botoșani este aproape egal cu cel al autoturismelor, potrivit statisticilor deținute de Serviciul Poliției Rutiere (SPR) și Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor, transmite AGERPRES.

Datele oficiale ale SPR arată că în județul Botoșani sunt înregistrate la autoritățile locale 43.000 de atelaje. Cele mai multe dintre acestea se află în zona orașului Flămânzi și a comunei Hlipiceni. În același timp, evidențele SPCRPIV arată că în județul Botoșani sunt înmatriculate 66.000 de autovehicule, dintre care aproximativ 53.000 sunt autoturisme.

Pe de altă parte, polițiștii rutieri atrag atenția că numărul mare de căruțe de pe drumurile din județ afectează circulația rutieră. Numai în acest an au fost înregistrate șase accidente grave în care au fost implicate faetoane sau căruțe, soldate cu trei morți și trei răniți grav.

‘Singurul mod de acțiune este sancționarea căruțașilor pentru accesul pe drumurile europene și drumurile naționale, dar și pentru lipsa vestelor reflectorizante și a semnalizării corespunzătoare. Din păcate, altfel nu putem interveni. Grav este că mulți dintre căruțași nu cunosc regulile de circulație’, a declarat ofițerul Ionuț Apostol de la SPR. Acesta susține necesitatea introducerii unui permis de conducere obligatoriu pentru atelaje, la fel cum a fost introdus în cazul conducătorilor de mopede.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.