Ce-l preocupă pe Băsescu în timp ce Udrea își așteaptă verdictul

Traian Băsescu, prezent joi la sediul PMP, în ziua în care Elena Udrea află dacă rămâne după gratii, a declarat la plecare că trebuie să fim atenți la acțiunile lui Vladimir Putin, a cărui țintă este legată de gurile Dunării.

Băsescu a spus că şi-a vizitat colaboratorii din PMP pentru a le atrage atenţia asupra pericolului destabilizării situaţiei din regiune, în urma unei declaraţii a comandantului forţelor americane din Europa, care i-a confirmat susţinerile din ultimele luni, cu privire la faptul că Putin vizează gurile Dunării.

„Am venit să-i atenționez pe cei din conducerea PMP că astăzi a fost o declarație extrem de importantă legată de evoluțiile din Europa de Est. A fost declarația generalului Hodges (Ben Hodges — n.r.), comandantul forțelor americane din Europa, care, sunt convins, în urma informațiilor și a unei analize a afirmat ceea ce afirm eu de doi ani de zile, că ținta lui Vladimir Putin este legată de gurile Dunării”, a spus Traian Băsescu, adăugând că acest lucru, venit din partea unui comandant militar, nu este de trecut cu vederea.

„S-a ajuns la aceeași concluzie pe care în analiza mea și a structurilor de securitate românești am tras-o acum doi ani de zile, iar astăzi este confirmată ca analiză de generalul Hodges, comandantul forțelor americane din Europa. Cred că este un semnal care trebuie tras”, a mai declarat fostul președinte.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.