Dan Voiculescu ar mai avea o șansă să scape de pușcărie

Dan Voiculescu a cerut Curții de Apel București anularea pedepsei de zece ani în dosarul ICA, prin rejudecare, dar cererea în anulare a fost respinsă de un complet de divergență. Decizia este definitivă, însă Dan Voiculescu mai are o șansă la eliberare.

Avocatul Lucian Bolcaș a comentat, pentru dcnews.ro, o ipoteză cu privire la eliberarea lui mogulului.

„De regulă o contestație în anulare, prin structura ei, afectează întreaga decizie pronunțată. Dacă se constată că decizia trebuie anulată pentru motive de nelegalitate, dosarul este rejudecat. Eu sunt total străin de modul în care au cooperat între ei avocații apărării, într-un lot în care sunt mai mulți inculptați, cooperarea este absolut esențială. Dacă se admite contestația în anulare a unui condamnat din dosar, se anulează însăși decizia și dosarul este rejudecat”, a subliniat avocatul Lucian Bolcaș pentru dcnews.ro.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.