Dan Voiculescu, mesaj pe blog

Dan Voiculescu a postat vineri un mesaj pe blogul personal, sub titlul „Vinovații fără vină”, în care îşi cere scuze faţă de toţi cei atraşi în procesul ICA.

Iată mesajul integral:
“Ceea ce regret cel mai mult în dosarul ICA este faptul că, oameni nevinovaţi, care toată viaţă lor au fost cinstiţi, sunt acum taraţi fără vină într-un proces politic nedrept.
Oameni precum prof. Sin Gheorghe, prof. Mencinicopschi, cenzorii Alexandru Petre, Vică Ene, ca şi toţi ceilalţi, au de suferit, ei şi familiile lor, pentru că Traian Băsescu doreşte să se răzbune pe principalul său adversar politic.
Cer scuze de la toţi cei atraşi, fără vină lor, în acest proces.
Mă bucur să constat că, în ciuda consecinţelor pe care lupta mea cu Traian Băsescu le-a avut asupra vieţii lor, aceşti oameni nu au arătat niciodată resentimente faţă de mine.
Pe de altă parte, am îndrăznit să nu cenzurez în niciun fel libertatea presei şi exerciţiul liber al profesiei nobile de jurnalist.
Doresc, în acelaşi timp, să le mulţumesc jurnaliştilor de la Antena 3 pentru scrisoarea lor de suflet.
Am primit foarte multe mesaje de solidaritate. Îi asigur pe toţi că nu voi renunţă niciodată la cele 3 valori supreme care mă caracterizează: demnitate, onoare şi curaj”.

Curtea de Apel București s-a pronunțat vineri în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA).

Astfel, Dan Voiculescu a fost condamnat de magistrați la 10 ani de închisoare, cu executare. Decizia este definitivă.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.