×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 23 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Joi, 21 septembrie 2017, 08:14
EUR (€)
-0.0001 ↘
4.5989 RON
USD ($)
-0.0098 ↘
3.8275 RON
• • •
Dosar cu prejudiciu de peste 5 milioane de euro
Dorin Cioabă a fost reținut

Dorin Cioabă, autointitulatul rege al romilor, a fost reținut pentru 24 de ore la Drobeta Turnu Severin, dar nu și soția sa, au declarat, pentru Agerpres, surse polițienești din Mehedinți.

'Cioabă a fost reținut pentru 24 de ore, dar soția sa nu'', au precizat sursele citate.

Reținerea a fost decisă în urma perchezițiilor efectuate, miercuri, de polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălarea banilor de pe raza județelor Mehedinți, Timiș, Argeș, Cluj, Sibiu, Hunedoara, Dolj, Gorj și în municipiul București.

Cioabă a declarat miercuri că el și soția sunt nevinovați, dar că trebuie să meargă la poliție pentru declarații.

Perchezițiile de miercuri au avut loc sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice a Poliției Române, în urma cărora au fost ridicați 792.500 de lei, 47.935 de euro și 800 de dolari și au fost indisponibilizați 97.000 de lei în cont bancar.

Din cercetări a reieșit că în perioada 2009-2014 reprezentanții mai multor societăți comerciale ar fi creat un circuit infracțional evazionist bazat pe un sistem financiar-bancar fraudulos, în scopul eludării obligațiilor fiscale.

Cei în cauză ar fi înregistrat în contabilitatea societăților comerciale controlate mai multe facturi fiscale care ar fi avut la bază operațiuni comerciale fictive, în valoare totală de peste 18,4 milioane de euro, pentru care ar fi dedus ilegal TVA și ar fi diminuat artificial impozitul pe profit.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la peste 5 milioane de euro.

Ulterior, prin intermediul societăților comerciale controlate, ar fi fost supuse procesului de spălare a banilor toate aceste sume. Astfel, ar fi fost efectuate depuneri succesive de valori monetare urmate de retrageri imediate sau de rularea acestora prin conturi bancare ale societăților, pentru disimularea provenienței ilicite a banilor.

Julieta TârnovanPublicat Miercuri, 13 septembrie 2017
3089
 | 6
 | 27
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
scott
+4
lovitura de stat !
Publicat Joi, 14 septembrie 2017
+Răspunde
Rica
+7
De unde sa aiba astia mereu atatia bani? mai trebuie cercetati si altii.
Publicat Joi, 14 septembrie 2017
+Răspunde
Nouminus Dei @ Rica
+1
Lasatii, domle ... asta e discriminare
Publicat Joi, 14 septembrie 2017
+Răspunde
Taranul roman
+8
Abia acum ???, ar trebui sa fie pusa intrebarea :”cum au fraudat pana acum statul ROMAN cu MULTE milioane de euro, cine sunt cei ”mituti” sa le acopere infractiunile financiare, cati sunt procurori, politicienii, politisti ??? si ... mai ales ”care este adevarata valoare a fraudei financiare.
Publicat Joi, 14 septembrie 2017
+Răspunde
Nouminus Dei @ Taranul roman
+1
n-O SA VREI SA CREZI CE NUME DE POLITICIENI O SA AUZI
Publicat Joi, 14 septembrie 2017
+Răspunde
IQ101
+6
Daca Presedintele României are unele "mici" probleme penale cu dobândurea caselor, apoi Regele tiganilor de ce nu ar avea si el niscai probleme penale?
Publicat Joi, 14 septembrie 2017
+Răspunde
Dan
+12
bai sunteti nebuni, cum sa-l retineti pe asta ? Nici nu stiti ce paguba produceti statului, pt. ca asta trebuie hranit nu gluma, nu vedeti ce gusa are ? Si apoi respectivul e din Sibiu, deci se bucura de imunitate sibiana ! Mare greseala faceti !
Publicat Joi, 14 septembrie 2017
+Răspunde
dan @ Dan
+2
Asa e,tot ce-i bun in tara asta se muta in Ardeal...pana si dinastia Cioaba a lasat Targu-Carbunesti si s-a asezat la Sibiu-cine le-o fi dat ideea?varu'Ilici?
Publicat Joi, 14 septembrie 2017
+Răspunde
escu
+12
Auzi, domnule, cum să arestezi ditamai regele? În plus, săracul are și diabet neputând fura prea mult, decât cinci milioane.
Publicat Joi, 14 septembrie 2017
+Răspunde
Rica @ escu
+2
Incepe decaderea monarhiei, primul e Cioaba, urmeaza si altii care chiar daca nu fura, iau.
Publicat Joi, 14 septembrie 2017
+Răspunde
JE SUIS RARINCA
+9
Inca o diversiune de zile mari a Sistemului Sekuristik Mafiot din colonie. Cica fapta sa-r fi savarsit prin anul 2009 !!??!!??! In ce an suntem noi dragi compatrioti la ora cand vorbim?! Prejudiciul inflorit ca de regula cum fac slujbasii si Kukuveaua Mov de fiecare data , pt. a lua mintile primatelor din colonie, cum se lupta plagiatoarea cu coruptia in aceasta tara blestemata. Pai din anul 2009 si pana in anul 2017 ce ai pazit draga Kukuvea si sistem ticalosit mafiot sekuristik. Mai vorbim ceva de recuperarea prejudiciului in acest caz. Sistemul Diversionist Sekuristik este la ananghie. Pentru a acoperi dezvaluirile Col Dragomir ce zguduie din temelii acest sistem ticalosit mafiot, ni-l azvarle pe regele Gitanilor Cioaba in arena, crezand in mintea dansilor cum pulimea !! va uita de dezvaluirile Col Dragomir. Despre asta este vorba si cu aceasta scamatorie Tiganeasca marca Kukuveaua Mov. Nu ca Regele Gipsy-Kyng Ciobica ar fi cumva nevinovat de anumite invarteli infractionale. Domane fereste de asa ceva. Intrebarea simpla ce si-o pune orice om zdravan la tartacuta .De ce a fost tinut la sertar acest dosar penal mai bine de 8 ani de zile! Stelu
Publicat Joi, 14 septembrie 2017
+Răspunde
QX
+12
"Cum rachita nu-i ca pom, nici .. ", dar o dau ei pe descremenare mo si o sa ceara si daune de les majestate - in tara asta orice e posibil.
Publicat Joi, 14 septembrie 2017
+Răspunde
Nouminus Dei @ QX
0
LEZER, VERB DE GRUPA I-A, TRADUS PRIN A LEZA, DECI E CORECT LEZE CU E MUET- NECITIT- PE FINAL
Publicat Joi, 14 septembrie 2017
+Răspunde
Santa Klaus
+7
”a fost reținut” ?? Adică, nu s- bălegat in public ?
Publicat Joi, 14 septembrie 2017
+Răspunde
Ce tare e politia in România !!!!
+9
Romania are legi dublu standard : pentru Valentin Visoiu cu peste 100 milioane furate via ANRP si mită de la portar pana la secretari de stat.....libertate, pentru Daniel George Tudor , securist cu patalama, la 30 de milioane Euro evaziune denunţată......Garda Bucuresti inchide dosarul la o adresă SIE !
Publicat Joi, 14 septembrie 2017
+Răspunde
Recomandate
Unsprezece ziariști pe lista lui Dragomir
Publicat acum 16 ore şi 50 minute
Electrica și Enel, ciupite la buzunar
Publicat acum 15 ore şi 56 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
4 articole/ Actualizat Duminică, 17 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
19 articole/ Actualizat acum 18 ore şi 16 minute
Sorin Avram

Partidul care este în toate cele ce sunt şi în cele ce mâine vor râde la soare a hotărât comasarea unor instituţii.

Sorin AvramPublicat acum 12 ore şi 23 minute