Explozia din Brașov: O persoană a murit

O persoană rănită în urma exploziei puternice care s-a produs joi seara la o fabrică de pâine din Brașov a murit vineri dimineață. Este vorba de bărbatul care a căzut de la o înălțime de 15 metri, el fiind scos după aproape două ore de salvatori.

„Este vorba despre bărbatul care a căzut în puț și care a ajuns la spital în stare gravă. Leziunile în zona capului au fost destul de serioase. S-a încercat tot ce s-a putut. Era pregătit să intre în operație, dar a decedat în preanestezie”, a declarat managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență din Brașov dr. Daniela Neculoiu.

Bărbatul avea 31 de ani şi a stat aproximativ două ore sub dărâmături, până când a fost scos.

Alți cinci răniți sunt în continuare internați. Doi se află la Terapie intensivă și trei la Secția de chirurgie plastică.

Șeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov declara joi seară că în momentul producerii exploziei de la fabrica de pâine în clădire se aflau în total 11 persoane, una dintre acestea nefiind angajată a unităţii de panificaţie.

Dintre cei 11 oameni aflaţi în clădire, cinci au fost răniţi, fiind transportaţi la Spitalul Judeţean Braşov, cinci au scăpat nevătămaţi, iar unul a căzut într-un buncăr de făină adânc de 15 metri, fiind scos de către echipele de intervenţie cu arsuri şi politraumatisme.

Momentan nu se cunosc cauzele exacte ale exploziei.

„Se pare că explozia s-a produs din cauza pulberilor emanate de la făina care era în proces de producţie, corelate cu ventilaţia care nu a fost dimensionată la capacităţile specifice calităţii de făină prelucrată”, a declarat George Scripcaru, primarul Brașovului joi seară.

O echipă de specialişti de la INSEMEX Petroşani va face o expertiză în în cazul exploziei de joi seară.

VIDEO Explozia, surprinsă de pe stadionul din Brașov

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.