Învățătura unui comunist despre votul uninominal: „Mata poți să ai gospodăria matale, dar…”

Liderul Partidului Comuniștilor moldoveni, Vladimir Voronin, a explicat într-o critică adusă inițiativei privind introducerea votului uninominal peste Prut, că „mata poți să ai gospodăria matale, soția matale, da nu deputatul matale”.

Voronin consideră că promisiunea autorilor inițiativei conform cărora oamenii își vor putea demite deputatul ales este o momeală.

„Asta se numește mormeală, ca să vă prindă, da nu există așa ceva în teorie, în practică ca mata să ai deputatul matale. Mata, poți să ai gospodăria matale, soția matale, da nu deputat. Aici este o întrebare încă mai deștepată, cum vor fi formate cele 101 circumscripții a cuiva? Pe care principiu? De exemplu, dacă raionul are 40 de mii da o circumscripție poate să cuprindă doar 30 de mii, 10 mii de alegători cărui raion îi repartizăm? Și candidatul ales cu ajutorul celor 10 mii de alegători a cui deputat va fi considerat?”, a declarat Voronin, citat de Unimedia.info.

În opinia lui Voronin, problemele legate de corupție și integritatea deputaților pot fi soluționate printr-o curățenie în interiorul partidelor, oferind drept exemplu cazul primarului Chișinăului Dorin Chirtoacă, care nu poate fi demis, chiar dacă au existat mai multe încercări în acest sens.
„Eu întreb pe toată Moldova și pe toți primarii care au fost și care sunt. Aveți măcar un exemplu de primar care a fost revocat? Uitați-vă câtă fâțâială cu Chirtoacă acesta din Chișinău și nu se primește nimic. Бездельник конченный (n.r. leneș prăpădit), de 9 ani de zile distramă totul și nu-l pot da afară”, a adăugat Voronin.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.